Peter Schiff despre Grecia

Pe scurt, Schiff zice ca daca reintroduc drahma, nu o sa faca nici o branza: daca drahma era mai buna ca euro, nu mai traceau la euro s.a.m.d.

Ce nu mentioneaza Schiff este ca daca trec la drahma, din start taie datoria de cateva sute de miliarde de euro! Un mare mic avantaj, chiar daca drahma o sa fie mai periculoasa (din punctul de vedere al tiparirii de catre politicieni).

Un alt aspect pe care nu il mentioneaza Schiff este ca daca exista riscul ca politicienii greci sa tipareasca drahma, bancherii centrali europeni o fac deja cu euro!

Iata deci un oponent al variantei exitului Greciei, care insa nu prea aduce argumente de ce defaultul nu ar fi bun pentru greci.

De ce am pus totusi acest interviu? Incercati sa il ascultati pe Schiff si ganditi-va ca ar vorbi despre Romania. Schiff critica SUA, UE si Grecia, dar imaginati-va ce ar avea de zis de Romania unde Isarescu tipareste mai multi lei decat tipareste Draghi euroi (raportat la PIB) si unde guvernantii castiga alegerile prin mariri de pensii si salarii la bugetari si prin clanuri mafiote mult mai strans legate decat familiile politice grecesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.