Euclid nu taie pensiile

Euclid Tsakalotos este “sef de negocieri” al grecilor. A fost pus sef cand europenii l-au rejectat pe Varoufakis de la discutii si au cerut pe cineva mai “credibil”. Sunt placut surprins sa vad cat de tari sunt grecii, nu doar ca ministrul de finante este fost profesor universitar pe la facultati in afara si specialist in “Teoria Jocurilor” dar chiar si Euclid, un rang secundar, pare un tip destul de destept.

Nu doar ca grecii sunt fermi si hotarati in pozitia lor, dar se pare ca au o strategie si ca toti trag in aceeasi directie, mentin discursul, mentin amenintarile si nu dau inapoi.

“Ca guvern progresiv (atentie, nu zice socialist!), vom alege mereu sa platim mai intai pensiile si salariile inainte sa platim creditorii”

 

Ca si in articolul anterior, imaginati-va pe “domnisoara usturoi” sai pe Antonescu “mather and father” intr-o pozitie similara, de discutii si negocieri …

3 comments

  • Pai in cazul asta 90% din datorii ar fi trebuit sa fie platite, nu?
    Sau ma rog, ceva mai putin ca este vorba si de dobanda, oricum, datoria ar trebui sa se injumatateasca nu dubleze in cativa ani.

    Investitorii…
    Cu asa bani, daca erau investiti, nu mai aveau nevoie de investitori.

  • Si Varoufakis dadea bine si se tinea batz.
    Chestia e ca sunt cu spatele la zid, in orice directie ar trage, cineva tot ii executa.
    Daca multumesc credintorii, vor fi dati jos de la guvernare si ceilalti vor declara default -ul.
    Daca nu ii multumesc in schimb, pot declara ei default -ul (oricare nuante ar avea) si sa ramana la guvernare desi ce va urma nu va fi deloc placut.
    Dar cand vine potopul parca e mai bine sa stai in varful dealului decat la baza lui.

    Si tot nu pot sa ma gandesc ce ar fi fost Romania cu 300 miliarde de euro moca (cat li s-a taiat lor din datorii).
    Cat vine? 20.000 euro de caciula?

    • pai nu vine de caciula nici la greci ca peste 90% s-au dus tot in datorii; si apoi, haircuturile s-au facut degeaba cata vreme nu au calmat situatia si investitorii au fugit, somajul a crescut, cds-urile au ramas sus, etc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.