Trump – un Becali niţel mai deştept

Americanii au si ei Becali-ul lor. Doar ca in loc de Gigi il cheama Donald! Surprinzator, in ultimul timp, Donald Trump conduce de departe in sondaje in topul candidatilor la nominare din partea Partidului Republican.

Iata doar cateva dintre ideile fantasmagorice ale acestui “om de treaba” (trump) cu care se vinde americanilor:

– construirea unui zid la granita de sud pentru apararea de valul de emigranti din Mexic; in discursul sau, Trump lauda guvernul mexican, facandu-l destept, ca le trimite americanilor pe muritorii de foame si pe saraci ca sa aiba americanii grija de ei; probabil cum ne vad pe noi francezii si germanii, boporul se simte jefuit ca tiganii le consuma din fondurile de alocatii pentru copii, dar nu se gandesc la doctorii, inginerii sau agricultorii romani care muncesc pe salarii de mizerie si carora le datoreaza o parte din bunastarea si nivelul lor de trai; la fel si americanii, se plang de invazia mexicanilor, dar prefera sa traiasca pe ajutorul de stat decat sa munceasca munca de jos; sclavii din Imperiu au si invidie fata de barbari;

– cu privire la Putin, Trump se lauda ca el se va intelege bine cu Putin; intrebat de ce, raspunde: “asa simt eu!”; reporterul insa se mira si il intreaba: “si Bush a zis ca s-a uitat in ochii lui Putin si a vazut un om bun”; Trump e insa convins ca el se va intelege bine cu Putin, pentru ca asa simte el …

– cu privire la intentia Ford de a construi o mega-uzina in Mexic si de a muta productia a catorva modele acolo in detrimentul fabricilor din SUA pe care le va inchide, Trump promite americanilor ca va taxa fiecare masina care intra in SUA cu 30%; iata ca si liberalii lor sunt super-liberali, nu-i asa?

Trump isi croiaza imaginea “americanului exceptional”. Incearca sa ii faca sa uite ca aproape a intrat in faliment (apropos, si acum ar fi zvonuri ca e insolvent [1]) si se lauda cu performantele lui in afaceri. Aici se aseamana foarte mult cu Becali al nostru, Trump fiind un prost om de afaceri, dar avand noroc cu galeata – toata averea si-a facut-o din imobiliare.

Trump le promite americanilor renasterea visului american si deplange starea actuala a Imperiului. Iata una dintre cele mai periculoase declaratii ale lui Trump dupa parerea mea:

“Armata noastra trebuie intarita! Niciodata nu am avut probleme ca acum. Lumea ne uraste” (sursa)

Ce nu intelege insa Trump, ca si majoritatea americanilor, este ca, dupa cum bine subliniaza Fratele Natanael (autorul videoclipului de mai jos), lumea ii uraste pe americani tocmai pentru ca armata SUA a aruncat cu bombe peste tot pe unde a trecut, si a trecut prin multe locuri. Iata cateva puncte despre viziunea asupra politicii externe a lui Trump, preluate de pe ontheissues.org:

– mai multe sanctiuni pentru Iran; mai mult suport pentru Israel (Jun 2015)
– China este dusmanul SUA  (Dec 2011)
– Cand iubesti America, o protejezi fara remuscari (Dec 2011)
Cu privire la evrei, Trump e ok, a facut “marturisirea de credinta” catre Benny. In plus, fiesa s-a maritat cu un mogul imobiliar evreu si nepotii lui sunt evrei. Si la investitiile in Israel sta bine Trump, avand cateva sute de milioane bagate in cateva start-up-uri.

Dar iata cateva videoclipuri facute de Fratele Natanael despre Trump:

In afara de chestiunile de mai sus, prea multe despre Trump nu pot spune decat ca pare un instabil. Webster Tarpley mi-a aprins beculetul intr-un interviu recent [2] in care a declarat ca Trump este instabil psihic si extrem de santajabil ceea ce nu e bine pentru un presedinte. Daca ne uitam insa la Obama care si el a fost poate mai mult santajabil, parca totusi Trump nu pare o varianta prea dezastruoasa. Asta daca nu cumva cand ajunge presedinte o sa inceapa sa apese pe butoanele rosii cand i se pune pata …

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE

[1] TRUMP CHANGE: IS DONALD TRUMP BROKE?

[2] referinta am pierdut-o, probabil in emisiunea sa World in Crisis pe care o publica in fiecare duminica dimineata pe site sub forma de mp3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.