Poporul francez – uriaşul care doarme

Daca va fi un popor european care ne va surprinde pozitiv cu privire la invazia pagana si la euro-sovietul care se coace sub ochii nostri, este poporul francez. Aceasta este o parere a mea, sau mai degraba un feeling decat o concluzie bazata pe argumente prea solide.

Nu de putine ori, cand mai uit la unele masuri de protest ale francezilor, parca ma racoresc si speranta se reparinde. Speranta ca popoarele nu au pierdut inca totul si nu sunt inca diluate indeajuns in marea supa globalizatoare si spalatoare de creiere. Si daca nu marile popoare reusesc sa tina flacara sperantei aprinse, atunci cine? Romanii si bulgarii?

Hundreds of anti-government protesters were arrested in Paris on Tuesday after they tried to enlist the help of the parading French military to overthrow the politicians in power. But President François Hollande survived the attempted coup pretty comfortably. (sursa)

Stirea este relativ veche, dar am ras ca prostul singur cand am dat de ea. Pe scurt, un grup de 500 de protestatari au incercat sa convinga o unitate militara sa dea o lovitura de stat. In mijlocul parisului, in timpul paradelor de Ziua Nationala a Frantei. Pare un banc, pare o stire a la Onion News, dar nu este deloc bascalie.

The military will have a choice to make, and many people hope that they will join us. Then we will take control of strategic buildings such as the Elysée, Matignon, the Luxembourg Palace and National Assembly,” she said, referring to the presidential palace, the prime minister’s office, the seat of the Senate and the lower house of parliament. On the group’s Web site, the organizers state that their goal is to lead France into “a new future. The time has come and nothing can stop it.” (alta sursa)

Armata din pacate nu a fost cu ei dar in schimb a fost politia care i-a luat la intergat si probabil i-a amendat.

Manifestatia nu a fost un protest ad-hoc sau vreun act de sinucidere anarhista. Oamenii s-au pregatit dinainte, ba chiar au publicat si o problamatie si au facut un “consiliu national de tranzitie” cu zile bune inainte de eveniment:

Le CNT assure très sérieusement que “depuis la publication de la proclamation en date du 18 juin 2015, le Conseil national de transition est la seule autorité légitime de la nation.” (sursa)

Si cum revolutia este in sangele francezilor si o asemenea initiativa nu trece fara a fi analizata si investigata indeajuns, un reporter francez care a urmarit fenomenul isi exprima deznadejdea cu privire la succesul initiativei:

“Ils sont très présents sur les réseaux sociaux, mais quasiment absents sur le terrain pour le moment, ça reste des groupuscules. Ce type de mouvement est sans espoir, mais pour ceux qui y croient, le risque est de former des déçus de la politique.” (sursa: idem)

Pentru ca poanta sa fie totala, capul miscarii este un fost angajat in sectorul financiar (poate bancher) care s-a metamorfozat in doctor de medicina holistica (acupunctura, homeopatie, fitoterapie, etc).

Sa nu radem insa pana la capat, chiar daca aceasta grupare / acest eveniment nu sunt decat o picatura intr-un ocean, exista o vorba: evenimentele actuale formeaza trendurile viitoare. Franta nu a fost inca subjugata pana la capat si succesul lui Marie le Pen este doar inceputul.

Razmeritele insa nu sunt doar specifice francezilor. O candidata la primaria orasului german Cologne a fost injunghiata in gat pe 17 octombrie de un “lone wolf” suparat ca Reker a facut asezaminte pentru refugiati in Cologne (sursa). Deocamdata atacul i-a adus succes in alegeri, dar efectul refugiatilor inca nu se simte in deplinatatea sa, fiind abia la inceput.

In Romania insa politicienii au simtiri nesincronizate intre ei, ce simte poporul nu conteaza oricum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.