Upgrade la statutul de Colonie – v2.0

Ultimul update la statutul de colonie UE al Romaniei poarta numele Ciolos. In esenta Ciolos este un functionaras european cu niscavai diplome si o imagine “pura” in spatiul public. Singurele “pete” pe “imaginea” lui Ciolos ar fi legaturile cu lobby-ul OMG-urilor si faptul ca nevasta-sa este un dusman declarat al producatorilor de vinuri din Romania.

Mai multe despre Ciolos puteti citi pe site-ul euractiv. Ce mi se pare ciudat, este ca inainte de a se stii varianta pe care va merge Klaus (alegeri anticipiate sau guvern tehnocrat), deja existau zvonuri pe unele site-uri ca la Bruxelles se stie deja numele viitorului prim-ministru:

Cum protestele continuă în ciuda faptului că premierul Victor Ponta a demisioant, pare să fie clar faptul că Dacian Cioloș va fi noul premier al României până la alegerile din deecembrie 2016- scrie Euractiv. Potrivit surselor de la Bruxelles, președintele Iohannis îl va propune pe Dacian Cioloș, fost ministru al agriculturii și fost comisar european, pentru funcția de premier al României. Ideea de a avea un fost comisar în funcţia de premier este una bună, nu numai pentru faptul că va fi văzut bine la Bruxelles, dar și pentru că Dacian Cioloş este una dintre personalităţile publice care nu este percepută ca fiind coruptă. (Sursa)

Conicidenta, calcule corecte sau inginerie?

Deci in timp ce Klaus declara ca e dispus sa primeasca protestatari si in timp ce toti faceau guverne si proclamatii ale revolutiei, planul era aranjat. Totul s-a intamplat pas cu pas, cum stie Klaus. Etapa dezamorsarii am observat-o si eu. Acum traim etapa instalarii. In curand alte etape conforme planului …

Sa ignoram insa conspiratiile si sa vedem lucrurile clar: ce merit are Ciolos si ce cauta el acolo? In esenta Ciolos este un amarat de functionar care e priceput la agricultura. Vi se pare Ciolos personajul care o sa upgradeze sistemul? Ca de schimbat, sa nu ne facem iluzii, nu suntem in stare …

Pe larg despre planul pe termen mediu/lung puteti citi aici.

5 comments

  • « ce merit are Ciolos si ce cauta el acolo »

    Are meritul că vrea și că poate. Nu ai nevoie nici de facultate pentru asta. Eu m-am săturat de cei care vor să verifice prima dată diploma și concomitent așteaptă ca ceilalți să facă ceva.

    Dacă i sa oferit ocazia a acceptat-o. Dacă mă suna pe mine Klaus făceam același lucru, acceptam. Vom vedea ce va fi dar noțiunea de guvern pur tehnocrat nu prea are sens într-o democrație, deciziile vor trebui negociate la fel, ca și pînă acum, politic, pentru că ai nevoie de legi aprobate în parlament pentru a schimba ceva în mod democratic într-o democrație.

    Iar dacă se va zbîrci și pseudo-soluția tehnocrată tot e de bine, încă o marotă postdecembristă s-a dus unde îi e locul, la coșul de gunoi al istoriei

  • Cat va rezista e irelevant. Relevant este ca nici o schimbare nu va fi prea bine. Nu prea curand.
    Economic, s-ar putea sa o ducem mai bine la un moment dat dar nu va fi spre mantuire ba chiar dimpotriva.

  • Asta e viitorul Boc v 2.0, marioneta lui Iohanis de data asta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.