Undeva şi piatra tare crapă

piatra-crapaGermania a facut fata cu brio pana acum valului mare de refugiati. Toate parghiile unui stat bine pus la punct s-au mobilizat si au facut (relativ) fata presiunilor de toate felurile:

  • capacitatea de gazduire si hranire
  • “indexarea” si legalizarea imigrantilor
  • evitarea unor atentate
  • rezistenta la presiunile nationaliste
  • evitarea unei crize politice

Mai devreme sau mai tarziu, daca fluxul de refugiati va continua in ritmul actual sau poate chiar va creste (razboiul Iran-Arabia Saudita inca nu a inceput!) undeva, aceasta piatra tare care este Germania va crapa si va crapa bine.

Citim din DW:

“Aceasta este evident o dimensiune cu totul nouă a crimei organizate”, a declarat la Berlin ministrul federal al Justiţiei, Heiko Maas. Toţi făptaşii trebuie identificaţi şi traşi la răspundere, a adăugat responsabilul social-democrat. “Nu putem permite ca oamenii să fie expuşi în oraşele noastre violenţei, să fie lăsaţi fără apărare”, a subliniat el în faţa presei.

Vedem de aici cat de ignoranti sunt nemtii, cel putin declarativ cu privire la ce li se intampla. Ei nu au nici cea mai vaga idee ca in realitate, de fapt, ei sunt INVADATI! Ce dimensiune noua a crimei organizate?! Pai din start, oamenii astia au intrat in Germania fara sa aiba nici un act, cu mainile in buzunar, fara sa aiba nici un drept. Daca e crima organizata, prima etapa a fost intrarea. Bine ca s-au trezit si ei acum ca voii veniti s-ar putea sa nu adere intru totul la mentalitatea si valorile germane. Si in plus, nu prea pare sa le fie frica de autoritate …

O sa tot fie frecusuri intre felul de a fi al nemtilor si schimbarea sociala masiva. Marea intrebare ramane: unde va crapa? Dupa parerea mea, tot pe filonul nationalismului o sa se “evidentieze” nemtii, oarecum istoria nu se repeta dar se aseamana …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.