Bursa azi 11 FEB 2015: Masacru

A trecut anul nou la chinezi si intorsi de la chef, chinezii au dat foc la toate bursele. Ei, nici chiar asa: nu stiu daca sa mai dam vina pe chinezii sau pe Janet care a continuat astazi sa raspunda la intrebari in fata Congresului SUA. Nu am ascultat toata sedinta, dar a parut sa fie mai calma si mai detensionata ca ieri cand unul dintre congresmeni a declarat: “am senzatia ca suntem pe Titanic inaintea prabusirii“.

O vorba ca asta venind din partea unui congressman american spune multe, indiferent de ce avea el in cap si la ce prabusire se referea.

Iata insa sumarul evolutiei indecsilor:

China – Hang Seng: -5.59%

Germania – DAX): -2.26%

SUA – Dow Jones: -1.88%

SUA – Nasdaq: -0.5%

Japonia – Nikkei: -3.43%

Europa: Eurostoxx: -2.05%

Franta – CAC40 -4.05%

Olanda – AEX: -3.05

Spania – IBEX 35: -4.6%

Comoditatile:

Aur: 4,28% (! de mult nu am mai vazut o asemenea crestere intraday)

Petrol Brent: -1.73%

Cu privire la stocuri, au picat din nou bancile:

Deutsche Bank: -6.14%

Commerzbank: -6.57%

Goldman Sachs: -4.1%

JP Morgan Chase: -3.39%

Credit Suisse: -8.41%

si mai toate bancile …

 

NOTA: la ora articolului (8:42), americanii nu au inchis inca.

A fost o zi neagra, nu vad ce mai putem zice decat ca asteptam pe Draghi cu banzooka.

Cu privire la banzooka lui Draghi, Zerohedge glumeau ieri pe twitter ca in ziua de azi, pietele au ajuns atat de dependente de stirile pozitive venite de la tiparnita inca e posibil ca sa o ia inaintea stirilor si sa isi revina singure in sus, doar in perspectiva anunturilor, facand astfel inutil procesul de bailout. E o gluma, bineinteles, auto-reflexia pietelor combinata cu viteza si algoritmii botilor, unde mai pui si interventiile in piata ale reglementatorilor (Plunge Protection Team le zice lor in SUA) produc un ghiveci de trenduri care pot da oricand in jos cu preturile, pana acolo incat nici nu mai au cand sa se inchida bursele si sa rezolve cu bailout-uri cum au facut in 2008 sau cu bailin-uri cum au facut in Cipru.

Yellen a mai primit azi din nou intrebare despre dobanzile negative. Nu stiu daca e regizat interesul sau americanii chiar ia in considerare chestia asta. Ea a raspuns clar femeia, ca in 2010 au considerat ca nu e nevoie, dar ca acum, daca tot au facut-o europenii, studiaza si ei posibilitatea. Mai repede, Yelena, ca iti ia Mugurel inainte!

 

3 comments

  • Costica Grasu

    iar titlurile Japoniei au scazut azi cu 188% !!

    • de trecut yielduri prin negative s-a mai intamplat si cu bondurile nemtilor, nu asta conteaza; o sa fie nasol daca raman acolo sau o ia si mai jos …

  • Costica Grasu

    pai zilele trecute a scazut odata cu 50 si ceva % apoi cu 40. Acuma cu 188. Semne clare zic eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *