3 motive pentru a nu Sarbatori Sf. Valentin

1. Este pentru idioti

Valentine’s Day in Romania este o sarbatoare de import. Ca toate sarbatorile, principalul canal de import al acestei sarbatori este televiziunea. Numai personalitatile slabe si mintile usor manipulabile sunt penetrati de orice trend, fie el interesant sau mai putin interesant. Sarbatorind Valentine’s Day, te alaturi gramezii, esti unul intre un milion de oi care behaie intr-un cor cand li canta la fluier. Uite doar o mostra de cum arata gramada celor care se uita la TV si fiind minti slabe, cele 2-3 vorbe pe care le pot lega sunt doar o repetare subreda (dupa puterea fiecaruia) a circului propagat de televiziuni:

2. Nu are nici o semnificatie si nici un istoric

Poti sa spui cine a fost Sf. Valentin si de ce se sarbatoreste (in unele tari), fara sa cauti pe Google? Pun pariu ca nu. Daca poti, inseamna ca ai auzit la TV. Daca nu ai auzit la TV, inseamna ca ai cautat pe Google, in anii anteriori. Daca nu ai cautat pe Google, inseamna ca ai vazut in filme. In oricare varianta din mai inainte, te incadrezi in categoria cartofilor de fotoliu, care sunt serviti cu informatii sumare si portionate, pe tava, precum batranii intr-un azil. Alinierea la aceasta sarbatoare nu este aderarea la o cultura (americana in cazul asta) ci este doar semnul adancirii in subcultura TV mioritica. Daca americanii pe care ii vezi in filme sarbatorind Sf. Valentin par cool, la noi e cu totul alta situatia. Aceiasi americani care sarbatoresc Sf. Valentin, ar rade de Hitman, la fel ca si de tine, daca te-ar vedea sarbatorind Sf. Valentin, nu te-ar considera in nici un caz, egalul lor, ci doar o maimuta care incearca sa ii imite.

3. Este redundanta

Exista deja o zi a femeii, ca barbat ai sansa sa iti arati dragostea, ca femeie ai sansa sa iti manifesti caldura fata de cel iubit, cu ocazia zilei femeii. Sa fim seriosi, 8 Martie nu este doar Ziua Femeii, ci barbatii care iubesc si apreciaza femeile de 8 martie, nu pot sa spuna ca nu primesc nimic in schimb. Un multumesc de la o femeie, face redundanta orice alta sarbatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.