Exista si administratori de fonduri cinstiti + dobanzi negative

Manolescu spune că mai de grabă ţine banii fondului în cont curent cu zero decât să fie penalizat de bancă, care să îi perceapă dobânzi negative la depozite. ”Aceasta contrazice tot ce am învăţat la şcoală. Nu credeam să fiu martor la aşa ceva”. (SURSA)

Deci se poate. Ma refer, se poate ca ZF sa invite si administratori de bani, cinstiti, care nu emit doar mesaje promotionale subversive ci spun lucrurilor pe nume.

Cu privire la dobanzile negative, deja sunt banci care au scos dobanzile pe luna din oferta pentru clientii persoane juridice.

Omul de rand nu intelege ce se intampla si nici nu ii pasa: se bucura ca bogatii isi fura si ei tzeapa de la banci. Pai ce, doar noi sa platim dobanzi mari? Ei sa nu aiba de pierdut deloc?

La dobanzi negative, reactia fireasca va fi scoaterea banilor din depozite si pastrarea lor in cutii de valoare, la banci sau alte organizatii care ofera custodia bunurilor de valoare. Problema este insa cand se vor scoate hartiile de valoare mare si toata lumea va fi nevoita sa stocheze teancuri si teancuri de bani. Ca sa nu mai mentionam ca oricand hartiile pot sa dispara, sa fie interzise chiar, oricat de absurd pare.

Cand traim vremuri de criza, orice aberatie poate fi scoasa de sub palarie de magicienii care se numesc bancheri centrali si explicatia va fi: asa e peste tot. L-ati vazut azi pe Draghi? Ce daca europenii isi vad economiile erodate, “asa e peste tot” a scos astazi Draghi o noua zicere, in stilu-i binecunoscut, a la “whatever it takes”. Mai conteaza ca e imoral, absurd, ilogic si duce clar la inrautatirea problemelor, la depresie, deflatie si toate relele? Nu mai conteaza, pentru ca ei altceva nu stiu ce sa faca si mai ales nu au voie sa faca altceva, pentru ca aceasta criza nu este intamplatoare si nu se desfasoara cu totul intamplator.

Fiecare pas are rolul sa ne obisnuiasca cu absurdul, cu schimbarile, cu normalul zilei. Nu doar in plan social si moral valorile sunt sucite, raul este bine si binele este rau, ci si in finante, ca si in politica.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.