Tsipras: Grecia ofera un plan definitiv liderilor UE

Conform Bloomberg, Alexis Tsipras a facut o ultima oferta liderilor UE pe care o descrie solutia definitiva inainte de summit-ul de urgenta de luni.

Tsipras le-a telefonat lui Merkel, Hollande si Juncker. Detalii despre oferta nu au fost insa facute publice. In emailul pe care cabinetul primului ministru grec l-a trimis presei se arata doar ca propunerea este pentru “un acord benefic ambelor parti, care va da o solutie definitiva si nu va mai amana problema”. Dupa sedinta de guvern de azi (duminica), Tsipras va zbura la Bruxelles pentru summit-ul de maine.

Sa ne asteptam oare la inca o cerere de taiere a datoriei considerabila? Dupa cum stim, grecii nu au presat pedala in directia asta, multumindu-se cu “promisiunea” Troika (institutiilor) ca vor lua in considerare un nou haircut viitor. Nu doar ca institutiile (Troika) nu au vrut sa auda de noi haircut-uri, dar punctele in care acordul s-a blocat sunt taierea pensiilor si marirea TVA-ului.

Parerea noastra este ca Tsipras are nevoie de un ultim semnal trimis poporului grec prin care sa ii convinga ca a incercat tot ce se poate, inainte de a declara default-ul datoriei si toate cele care se trag din asta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.