Atenţie: mor păsările şi peştii

Sa facem o recapitulare:

– totul a inceput in Beebe, Arkansas, SUA: dupa anul nou, mii de pasari au inceput sa pice din cer; cea mai putin aiuristica explicatie a fost ca s-au speriat de artificii; tot intr-un orasel din Arkansas, bancuri de pesti au fost gasiti morti la mal;
– marti (4 ian 2011): 500 de pasari au fost gasite moarte si in Baton Rouge, Louisiana, SUA
– Suedia – pasari moarte pica din cer, Noua Zeelanda – pesti morti la mal;
– tot pesti morti au fost gasiti si in Chesapeake Bay, Maryland
–  Marea Britanie: 40000 de crabi au murit pe coasta Kent; aici explicatia ar fi ca au inghetat;
– Haiti: si pe la ei mor pesti

Sirul de relatari poate continua si cu siguranta nu se va opri aici.

Toate astea dau apa la moara teoriilor conspiratiilor, mai bine zis teoriilor falselor conspiratii pentru ca exista si conspiratii adevarate cum ar fi de exemplu criza economica si terorismul financiar prin amenintarea congresului american ca daca bancile nu vor primii bani de la guvern, se va ajunge la stare de necesitate si razboi civil. Sau de ce sa nu mentionam o conspiratie mai apropiata de noi: santajarea guvernului de catre FMI ca daca nu o lasa mai moale cu Ordonanta 50, vom avea de suferit. Sau conspiratia anterioara in care banii de la FMI s-au dus la banci (indirect dar concret).

Totul pare o mare facatura care sa dea de rumegat prostilor si sa deturneze atentia de la adevaratele probleme si de la adevaratele conspiratii care se fac sub ochii nostri dar nu ne vine sa credem ca noi suntem martori la asa ceva si speram ca totusi criza asta se va termina o data.

Celor care au citit si ei in Apocalipsa ca vor iesi pestii la marginea marilor si vor speria pe oameni prin vedenia lor si ii vor ingretosa prin mirosul lor, tin sa le amintesc ca acolo spune clar ca pestii aceia vor mirosi si ca lumea se va speria. Eu acum nu prea miros nimic si nu prea vad oameni speriati, doar cativa naivi ahtiati dupa senzational. Nu exclud ca bolnavii de new-age-isti sa puna la care tot felul de grozavii din astea, cum faceau cu cercurile prin lanurile de grau sau cu baloanele umplute cu heliu la care le dadeau drumul noaptea.

La tara la mine mor gainile in fiecare an, prin decembrie-ianuarie sunt fericiti care scapa cu gainile intregi. Moartea e ceva firesc, atat pentru animale cat si pentru oameni. Faptul ca mai pica din cand in cad pasari din cer nu inseamna nici decum ca avenit sfarsitul sau ca Dumnezeu ne da semne. Cand va da Dumnezeu semne atunci se va curemura cu adevarat tot pamantul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.