Coliva turcior chiar s-a fiert!

Acum 4 ani scriam un articol intitulat “S-a fiert coliva turcilor?” in care explicam profetiile ortodoxe cu privire la Turcia prin prisma evenimentelor curente. Desi era cu semnul intrebarii, bineinteles se gasea cate unul sa zica: inca o ratare a “profetiei” – dintre ortodocsii “soft”. Nu neaparat doar la acest articol cat si la celelalte. Dintre necredinciosi nici nu mai zic, de fiecare data cand prezentam unui ne-ortodox profetia despre turci, inevitabil primul raspuns era: “pai turcii sunt membri NATO, cum sa fie atacati de rusi?”.

Evenimentele sunt inca fierbinti si nu are sens sa comentez prea mult. Mi-a atras insa atentia o stire: John Kerry, secretarul de Stat al Statelor Unite: Turcia riscă excluderea din NATO în cazul abandonării principiilor democratice.

Nu mai repet ce am scris in alte articole anterioare pe care le putati gasi taguite cu Turcia. Singura intrebare care mai ramane acum ar fi cat va dura oare de la excluderea turcilor din NATO (probaibl in maxim 2-3 luni) pana la atacarea Turciei de catre Rusia. La cat de nebun e Erdogan si cat de dornic sa refaca Imperiul Ortoman cat mai repete, nu e exclus sa fim surprins de rapiditatea evenimentelor …

Din toate astea insa, oare Romania invata ceva? Nu de alta, dar acum toti o sa zica: vedeti, ce bine ca suntem membri NATO? Nu o sa lase astia sa cadem iar in dictatura, sau nu o sa ne lase pe mana rusilor … Gresit! Romania va fi carnea de tun in fata rusilor, moneda de schimb. Reamintesc ca intr-o conferinta / interviu recent, Putin explica ca politicienii americanii contemporani nu mai constientizeaza ce inseamna nucleara si sunt prea “increzatori” in capacitatile conventionale ale armatei NATO comparativ cu ale Rusiei.  “Nu stim ce sa mai facem ca sa ne inteleaga” se plangea Putin, in sensul ca nici el nu vrea sa recurga la nucleare, dar se pare ca americanii (politicienii si presa) nu realizeaza ce inseamna “assured mutual destruction”. Din pacate, nu am salvat articolul/interviul si nu pot da acum referinta, as aprecia un link la tot interviul.

Ori daca americanii nu inteleg, rusii ce variante au in caz de razboi? Sa le face un “demo” ca poate demo-ul il inteleg. Tare mi-e teama ca demo-ul sa nu fie Romania, caci oare ce tara NATO se are mai rau cu rusii decat Romania – dupa Turcia care va fi insa data afara din NATO si cucerita “convetional”?

 

16 comments

  • Exista posibilitatea ca razboiul ruso-american sa se duca pe teritoriul turcesc, prin proxy cum ii placea admin-ului sa zica. Rusii sa-l tina in brate pe Erdogan, americanii cu democratia si iata butoiul de pulbere.

    Nu cred ca le va mai merge asa usor americanilor ca-n Libia sau Egipt sa schimbe vechile cadre dupa bunul plac. Rusii par a fi pus piciorul in prag si dau semne ca nu le convine ca americanii incalca linia desenata la Yalta.

    • Erdogan: Occidentul mai bine isi vede de propriile afaceri, in loc sa critice
      http://www.hotnews.ro/stiri-international-21192551-erdogan-occidentul-mai-bine-isi-vede-propriile-afaceri-loc-critice.htm

      “Cand doi se cearta, al treilea castiga” – Erdogan va merge pana acolo incat isi va pierde orice interes / importanta pentru Vest. Rusia va exploata acest dezinteres al vestului si speculand orice oportunitate, va incerca sa faca o miscare geopolitica gigantica. Pare exagerat pentru Rusia in momentul actual. Nu insa in momentul in care fie nebunul Trump, fie dracusoara Hillary vor calca ursul indeajuns de mult pe coada incat sa-l indemne sa se riste atat de mult.

      Repet: cautati interviul lui Putin in care se plange ca politicienii din vest nu mai au “respect” fata de nucleara, nu inteleg ce inseamna MAD; de aceea, un “demo” va fi singura sansa a rusilor sa “reaminteasca” vestului puterea nuclearelor.

  • Tot din gama “sa mai radem putin”

    Rusia ar fi avertizat Turcia despre iminenţa unei lovituri de stat militare, cu doar câteva ore înainte de declanşarehttp://www.mediafax.ro/externe/rusia-ar-fi-avertizat-turcia-despre-iminenta-unei-lovituri-de-stat-militare-cu-doar-cateva-ore-inainte-de-declansare-15535199

    Turcia mulţumeşte Rusiei pentru susţinerea acordată în timpul tentativei de lovitură de stat
    http://www.mediafax.ro/externe/turcia-multumeste-rusiei-pentru-sustinerea-acordata-in-timpul-tentativei-de-lovitura-de-stat-15539352

    Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită în Rusia pe data de 9 august
    http://www.mediafax.ro/externe/recep-tayyip-erdogan-va-efectua-o-vizita-in-rusia-pe-data-de-9-august-15540158

    Acum, daca tineti musai sa fie un razboi Turcia – Rusia, trebuie sa asteptati macar sa pice Erdogan si sa vina “democratia” in Turcia.

    Se pare ca unii si-au iesit din mana cu “revolutiile”. Deocamdata.

  • Adrian,
    De acord, sa zicem ca …pare fiarta.

  • Am tot urmarit profetiile care dadeau date exacte pentru diferite evenimente. Toate au picat cu brio. Incepand de la adventismul sec. XIX si continuand cu cele de pe la noi (ex. profetia pustnicului Zosima din Rarau ca in 2011 va curge mult sange in orasele Romaniei sau cea pusa acum pe seama parintelui Iustin si expirata in iulie 2014), toate au ceva in comun: sunt afirmatii fara acoperire a caror sursa nu o cunoastem exact, ci doar o banuim – pseudo-ucenici exaltati.

    Daca punem mana pe Scriptura, vedem ca nici “titanii” profetismului, cei plini de Duhul Sfant, nu au dat date exacte, ci au dat doar semne si aproximari dintr-un motiv foarte clar: libertatea omului. Pot interveni atatea variabile care sa amane sau chiar rastoarne un plan divin nimicitor (ex. pocainta oamenilor) incat nu se poate spune clar ca peste x-ani va fi cutare eveniment.

    Ar fi bine sa fim circumspecti fata de aceste pretinse profetii, dar fara a nega ca peste faradelege vine si osanda la vremea randuita de Dumnezeu. Asa ca daca ne vedem de pocainta si lepadarea pacatelor, avem destule sanse sa ne impacam cu divinitatea si sa iesim la liman, macar in plan individual. Altfel, daca nu ne caim de relele savarsite, chiar de-am fi avertizati ca ninivitenii carora Iona le-a zis ca-n 3 zile vor fi rasi, tot degeaba. Ne-am duce-n moarte defiland.

  • Dupa cum se pare, Erdogan s-a prins oarecum ca americanii nu-l plac atat de mult si s-ar putea sa-i faca cadou o “primavara”, de asta si maraie acum la americani.

    Daca de fapt n-au incercat deja, pe fondul schimbarii de atitudinie fata de rusi.

    Pe la sfarsitul lui iunie, Erdogan isi cere scuze de la rusi.
    Cam 2 saptamani mai tarziu, vine “primavara” si in Turcia. Ma rog, a ratat deocamdata dar nu inseamna ca a esuat.

    Coincidenta? Poate nu.

    Deocamdata se pare ca Turcia nu e Ucraina sau Libia sau Siria sau etc. si ce va fi in Turcia depinde mai mult de Erdogan.

  • Alin,
    Nu inteleg cum crezi tu ca Putin ar putea sa-l placa pe Erdogan. Putin imi pare un ortodox convins, a facut mult in acest sens in tara lui si in lume, se plimba pe la Athos, mi se pare un mare lider care din tot sufletul lupta pt credinta ortodoxa, chiar daca interesele noastre ca si tara condusa de pro-americani ar putea veni la un moment dat in contradictie cu interesele Rusiei ca tara.
    Erdogan sustine luptele radicale jihadiste, pe ascuns si este un islamist radical, clar. Cei doi lideri sunt fiecare foarte influentat de religia lui si Putin il tolereaza, nu il idrageste pe Erdogan. Profetiile se vor intampla intocmai, este clar, Rusia nu va mai tolera mult o turcie obraznica si razboinica.

  • Mihnea: spynews.ro ? Serios, serios??

  • Neinspirat titlu.
    Erdogan tocmai si-au cerut scuze pentru avionul rusesc doborat, desi se jura ca in veci si pururi nu va face asta, si mult timp n-a facut-o.
    Acum se face ca nu stie cum s-a intamplat.
    Mai mult, flirteaza cu Rusia pe tema baze militare comune vs. Siria deci lucrurile merg chiar in directia opusa.

    Da, poate Turcia va iesi din NATO dar tare ma tem ca intr-un eventual conflict regional/mondial, va fi mai degraba de partea rusilor.

    Trebuie sa-ti doresti teribil de mult sa se intample o chestie ca sa nu vezi ca realitatea merge exact in directia opusa.

    • oare de cine depinde mai mult integritatea Turciei, de rusi sau de americani?

    • “It is important to keep in mind that even though there seems to be some kind of rapprochement at this time between Putin and the embattled Turkish president Recep Tayyip Erdogan, if Russia was to assume the Byzantine geopolitical project, then the hostilities between these two former empires appear to be inevitable and will be readily exploited by their opponents in the West. This has happened many times in the past, the most bloody examples being the Crimean war (1856-1859) and the Russo-Turkish war (1877-1878). In both cases, first Russia, then Turkey, fell victim to the territorial and economic machinations of the Western powers.”

      http://www.boilingfrogspost.com/2016/08/01/the-russian-hollywood-the-orthodox-church-as-instrument-of-soft-power-in-the-balkans/

  • Si mie tot asa imi pare, incepe nebunia, mare tampit Erdogan asta.

  • Așa e. Este timpul ca românii din Turcia să se întoarcă acasă, până nu începe. ..

  • Tot din profeții, citeam că Rusia va începe din nord (Lituania, Letonia, Estonia); nu de prea mult timp ”țipau” și ăia că vor întăriri…

    Apoi, prin noi vor trece când se vor ridica împotriva Turciei din cauza atacării Greciei (Grecie care va fi afectată puțin – spunea Părintele Paisie Aghioritul).
    Cât despre ce o să se întâmple cu România… rețin profeția Părintelui Ilarion Argatu:

    http://spynews.ro/actualitate/profetia-cutremuratoare-a-parintele-ilarion-argatu-despre-romania-va-fi-pustiu-peste-tot-si-jumatate-din-bucuresti-va-fi-sub-daramaturi-85037.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.