Iohannis, catelusul lui Merkel tace, in timp ce cucoana ne hotaraste viitorul

Ca membru stat UE, ne-am astepta ca fiecare miscare majora care se face in aceasta Uniune sa includa macar in aparenta si o farama din hotararea si decizia poporului roman, exprimata teoretic de alesii poporului roman, care ar fi Ionahhis si Ciolos. Ooops, Ciolos nu e ales, e “delegat” temporar, de ceva timp …

Bunaoara, zilele trecute Merkel cu Hollande si cu Renzi s-au intalnit ca sa decida soarta Europei prin prisma Brexitului.

Tot ce am citit in presa romaneasca cu acest prilej, sunt gogosi despre simbolistica locului si importanta solemna a momentului. “Reintoarcerea la surse” [1], „nivel comun de ambiţii” [2], blah, blah. Nici un ziarist nu s-a gandit sa isi puna problema: ba vere, stai asa. Parca UE ne includea si pe noi si pe polonezi si pe altii, cum adica Merkel si cei 2 aghiotanti ai sai decid viitorul.

Evident Romania nu va fi niciodata intrebata ce parere are despre viitorul UE si cum ar fi bine sa decurga lucrurile, asa cum romanii nici macar nu au fost intrebati daca vor sa adere la UE si nici nu li s-a spus clar ce este UE. Pe romani, mass-media ticaloasa, i-a mintit ca UE inseamna ca poti merge cu buletinul in vest si ca poti sa primesti faina si malai de la UE daca esti sarac, si fonduri europene daca esti … beneficiar de fonduri, altfel zis daca stii sa faci hartii si ai relatii si pile pe la aia de pun stampilele pe hartii. Nimeni nu le-a spus ca integrarea in UE inseamna renuntarea la suveranitate si ca justitia europeana are prioritate peste justitia romaneasca.

Dar stati linistiti, nu doar romanii au fost mintiti astfel. Si polonezii, si bulgarii, si cehii, si pana chiar si britanicii. Ba francezii chiar au fost inselati pe fata: dupa ce au refuzat noua Constitutie Europeana prin referendum, aceasta a fost transformata in Tratat, pentru a nu mai fi nevoie de referendum, adica de votul popoarelor. De ce? Pentru ca UE e condusa de “iluminati” care stiu mai bine ca “boporul” ce e bine pentru “bopor”.

Tot asa se intampla si acum: capetele luminate decid si capetele noastre de tara se pleaca galant si timid in fata captetelor iluminate europene, cum ar fi Merkel.

Dar lumea e multumita, deocamdata UE sta bine, cu toate necazurile. Economia nemtilor duduie si chiar si economia romanilor duduie. Viitorul suna bine, nu are ce sa se intample rau, cu tot cu emigrantii astia care sunt oricum atrasi doar de Germania care oricum abia asteapta sa ii puna la munca.

Mai greu o sa fie insa, daca cine stie cum – Doamne, fereste! – in locul lui Merkel o sa vina un nou Hitler. Caci cu puterile pe care si le-a preluat singura Germania si cu si mecanismele “europene” actuale, nu va mai putea fi oprit nici macar de Marele Licurici. De chestia asta pana si italienii si francezii au a se teme. Dar si ei dorm, asa cum si noi dormim, caci deocamdata ne este bine …

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE

[1] B1TV Viitorul Europei se decide luni? Merkel, Hollande și Renzi, întâlnire pe insula Ventatone

[2] Adevarul: Viitorul Europei se decide luni? Întâlnirea simbolică de la Ventotene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.