România, lider în domeniu

Românii nu mai au motive să fie invidioși pe vecinii noștri de la sud pentru că ne-au furat tradiționalul penultim loc în orice top al țărilor europene referitor la bunăstare, economie, sau orice alte performanțe. Acum nu doar că bulgarii nu ne mai împing la coada clasamentului, dar chiar suntem lideri!

Domeniu nu este însă nici puterea de cumpărare, nici producția de lubeniță, nici măcar numărul de hackeri la suta de mii de locuitori, ci este unul jenant, demn de o țară africană subdezvoltată în care femeile nu mai au altă alternativă pentru pâinea de zi cu zi și ies să-și vândă trupurile. Mai concret, România este în top la prostituția digitală denumită pompos (sau poate doar “tehnic”) în presa noastră “video-chat”.

Evident că știrea nu are pretenția de exactitate. Nu s-au dat prea multe detalii și nici măcar lotul țărilor între care România este lider. Mă îndoiesc de exemplu că România bate Rusia, cel puțin în zonă.

Există totuși unele elemente care ne dau dreptul să acceptăm o brumă de adevăr din faptul că România este un jucător important în … domeniu sau mai bine zis că sunt multe românce care își vând trupurile pe bani. În primul rând este recunoscut că viteza de internet în România este una bună comparativ cu alte țări teoretic “competitoare”, cel puțin din zonă. O viteză bună nu doar că facilitează prin costul redus această “activitate” reducând costurile. Costurile nu sunt oricum o problemă având în vedere că prețul cu forța de muncă – ca și în alte domenii – este destul de redus la noi, fiind principalul avantaj și principala caracteristică a forței de muncă românești. Rapiditatea conexiunilor facilitează însa dezvoltarea acestui tip de afacere în orice colț al României, ceea ce evident este un avantaj competitiv spre deosebire de alte domenii, cum ar fi industria auto unde lipsa autostrăzilor, proasta infrastructură, timpul mare de stat la vamă pun o mare povară pe companiile producătoare.

Ca o mică observație, aveam de gând să scriu un articol despre mitul de “jucător” în domeniul IT al României – o percepție greșită pentru mulți români, chiar dintre cei din domeniu – însă din păcate am pierdut articolul în care se prezenta o statistică cu procentul de muncitori în domeniul IT din procentul tuturor muncitorilor în care statistică România se afla la coada clasamentului sub Ungaria și Bulgaria și doar peste Albania. Se înțelege că dacă raportul s-ar face la numărul populației am sta și mai prost. România nu este un lider IT în caz că aveați speranța ca măcar IT-ul o să ne scoată din nămol și o să ne ofere un avantaj competitiv. IT-ul crește în toate țările, la nivel mondial, ponderea IT-ului în industrie crește și în Bulgaria și în Ungaria și peste tot, prin urmare nu avem de ce să fim prea optimiști că în curând vom putea să o ducem bine chiar și fără autostrăzi, fără restructurarea furnizorilor de utilități, fără stimularea economiei, fără mult așteptata reformă – spus altfel.

Întorcându-ne la prostituție  – fie ea virtuală sau ne-virtuală – aceasta nu este decât un semn al sărăciei. Bruma de turiști în creștere care vin în București în weekend credeți că vin să viziteze mănăstirile din Capitală și Muzeul Satului? Nu, prețul mic la hoteluri, la restaurant și la fete este motivul pentru care turismul în marile orașe de la noi unde s-au extins rutele aeriene, deci și potențialul de turiști care pot să vină și să plece rapid, a crescut simțitor de când un weekend în Româna devine mai la îndemână pentru tinerii harnici din vest decât să îl petreacă în orașul lor de rezidență, cu hotel și avion inclus.

Ce mi se pare însă strigător la cer este că acest semn al sărăciei devine știre cu gust de fală și mândrie autohtonă din aceeași categorie cu creșterile de vânzări Dacia la export. Și când știrea mai este citită și de o femeie, aproape te întrebi cum de virusul feminismului nu a atins încă și presa românească. Deși probabil la prostituție acest virus este deja imun, fiind cosiderată o meserie ca toate celelalte, nu o umilire teribila și o tragedie pentru bietele femei care sunt împinse să-și vândă trupurile pentru că altfel ar fi nevoite să vândă roșii la tarabă în piață sau să culeagă căpșuni în Spania.

 

7 comments

  • Cui ti-ai gasit tu sa-i plangi de mila…
    Vai saracele… ce oropsite sunt ele…

    – “Sediul Gloria Agency din centrul Bucureştiului a fost amenajat de designeri pentru a satisface nevoile oricărei fete care are grijă de imaginea ei, inclusiv cu salon propriu unde modelele au acces la servicii de coafor, gene false, manichiură, masaj, remodelare corporală etc.”

    – “De-alungul timpului am întâlnit sute de fete şi toate îşi doreau aceleaşi lucruri: confidentialitate şi să îşi câştige independenţa financiară într-un cadru legal, unde veniturile sunt mult mai mari decât într-un alt loc de muncă din România…Sunt multe fete care au reuşit să-şi cumpere un autoturism, casă sau să-şi facă un business… oferte pentru operaţii de îmbunătăţire a aspectului fizic încă de la angajare.”

    Adica exact ceea ce spuneam eu in comenteriul meu de mai sus:
    – “Aceste boarfe ordinare practica prostitutia din prostie, placere si PENTRU BANI, nu pentru ca le forteaza cineva.”
    – “Repet, exista o parte mica dintre prostituate care sunt traficate, marea majoritate NU, o fac de bunavoie. ”
    – “Trebuie retinut faptul ca NU SARACIA le impinge pe aceste fete sa se prostitueze, ci PROSTIA si speranta BANULUI USOR OBTINUT…dar cand nu stii sa faci nimic si nici nu ai vreo calificare dar visezi ca proasta la mercedesuri si vile… si te mai si crezi Zana sau speciala…”
    – “Munca cinstita este grea si nici nu iti ofera satisfactii prea mari cand nu prea te duce capul si trebuie sa faci munca de jos.”
    – “Alternative au existat si vor exista tot timpul, numai ca nu sunt agreate. In orice meserie la inceput ai sa ai castiguri mici si ai sa muncesti mult, numai ca majoritatea oamenilor vor sa sara peste foarte multe etape, sa sara peste munca grea si sa ajunga direct la castiguri de top”

    – România, lider mondial pe o piaţă estimată la 2 miliarde de euro anual
    http://www.capital.ro/romania-lider-mondial-pe-o-piata-estimata-la-2-miliarde-de-euro.html

    • Bucureștiul e o mica felie din piață. Grosul “afacerilor de chat” sunt prin orase mici aiurea prin tara unde sigur conditiile sunt altele. De acord ca exista mereu o categorie de femei care vor face prostitutia de placere si pentru ca altceva ar fi mai greu de facut insa grosul prostituatelor de al noi sunt de nevoie.

  • – Vestea nopții: valul de imigranți vine în România – Guvernul tace, dar știe
    https://ro.sputnik.md/society/20170810/13986963/val-migranti-romania-guvern.html

  • In al doilea rand, este PROBLEMA INTELIGENTEI. Nu poti vorbi despre morala, respect fata de tine si constiinta daca nu posezi gandire critica, adica inteligenta. Aceasta natie/popor/tara isi decimeaza si exporta inteligenta de mai multe zeci de ani. Cel putin de cand a inceput teroarea bolsevica dupa al doilea razboi mondial. Inteligenta tine de o parte fizica, biologioca si de una educationala.

    Este bine stiut faptul ca exista difrente rasiale in ceea ce priveste dimensiunea cutiei craniene si implicit cea a creierului. De exemplu, tiganii care sunt veniti din India au o inteligenta la nivelul Indiei care are o medie a IQ-ului de 81 de puncte. De ce? Simplu: le lipseste ~150 mililitri de creier fata de un european. Acelasi lucru este valabil si la arabi si latino-mestizos. Africanii si latino-indios au un IQ mediu de 70 de puncte pentru ca le lisesc ~300 de mililitri de creier.
    Ce se intampla cant tu ca natie macelaresti sau exporti cei mai inteligenti caucazieni si importi tigani, turci, arabi, etc cu care lasi proastele mioritice sa se corceasca? Simplu: iti va scadea IQ-ul national intr-un mod vertiginos si vei umple tara de Cabrali, Copii Minune si Mohamezi.

    Am mai abordat problema inteligentei in comentariile mele. Am pus chiar si niste carti in format pdf si linkuri. Studiile respective erau facute pe la jumatatea anilor 90 si Romania avea un IQ national mediu de 94 de puncte.
    – ROMANIA: WHAT IS THE AVERAGE IQ?
    https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country/ro-romania

    – Race Differences In Intelligence
    http://www.niggermania.com/library/Race%20Differences%20In%20Intelligence.pdf

    Recent a aparut un nou studiu, vechi probabil de cativa ani prin care se demonstreaza ca IQ-ul mediu in Romania a ajuns la 91 de puncte. Ceea ce este interesant este faptul ca IQ-ul este in scadere si in UE. Mai trebuie sa spun de ce? Pentru ca importa babuini din lumea a treia si pentru ca proastele se corcesc cu ei. Romancele sunt campioane la maritat cu pakistanezi, turci, marocani, arabi, etc atat in strainatate cat si in tara.

    – Harta IQ-ului în Europa și în lume. Cum stau românii la capitolul inteligență
    http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/harta-iq-ului-in-europa-si-in-lume-cum-stau-romanii-la-capitolul-inteligenta-768510

    – Average IQ in Europe by country (map)
    https://jakubmarian.com/average-iq-in-europe-by-country-map/

    – Intelligence – A Unifying Construct for the Social Sciences
    https://www.ttu.ee/public/m/mart-murdvee/EconPsy/2/Lynn_Vanhanen_2012_INTELLIGENCE_-_A_Unifying_Construct_for_the_Social_Sciences.pdf

    – Intelligence and the Wealth and Poverty of Nations
    http://www.rlynn.co.uk/uploads/pdfs/Intelligence%20and%20the%20Wealth%20and%20Poverty%20of%20Nations.pdf

    Acum in Romania este doar inceputul. Dezastrul real se va vedea peste 20-30 de ani cand Romania va deveni in mod real o natiune de redusi mintali, nu doar de needucati.

    Despre educatia pe care aceste fete ar fi trebuit sa o primeasca acasa de la ma-sa si de la tac-so, nu are rost sa mai vorbim, pentru ca este NULA. De la doi prosti nu trebuie sa ai nici o asteptare.
    Despre educatia pe care o primesc in sistemul educational de stat care scoate someri si analfabeti functionali pe banda rulanta, nu trebuie sa ai nici o asteptare, Este un sistem comunist infestat de prosti.
    In ziua de astazi reusesc in viata cei care se autoeduca continuu, nu cei carora le curg balele din gura la telenovele si emisiunea lui Maruta sau Capatos.

    Trebuie retinut faptul ca NU SARACIA le impinge pe aceste fete sa se prostitueze, ci PROSTIA si speranta banului USOR OBTINUT. Exista posibilitatea de a castiga bani frumosi fara sa ai nevoie de prea multa pregatire si nici inteligenta. Daca nu iti convine cat castigi in tara, iti poti gasi de lucru in strainatate pe bani mai multi, dar cand nu stii sa faci nimic si nici nu ai vreo calificare dar visezi ca proasta la mercedesuri si vile… si te mai si crezi Zana sau speciala…

    Uite un mic exemplu de “accesibilitate” pe piata muncii. Este asa de greu sa inveti sa gatesti si sa devi bucatar? Poti sa faci acest lucru la orice varsta. Un curs bun de bucatar dureaza 5 luni de zile si te costa 3500 de ron, iar dupa ce il faci poti sa mai platesti ceva bani si sa faci cursuri de specializare si pentru bucatari sefi.
    – Curs Bucatar
    http://www.horecaschool.ro/cursuri-principale/curs-bucatar

    – Curs Bucatar Sef
    http://www.horecaschool.ro/cursuri-principale/curs-bucatar-sef

    – Cursuri Intensive/Workshop/Masterclass
    http://www.horecaschool.ro/cursuri/curs-bucatar/bucatar-specializare

    In ziua de astazi nu mai merge cu “nu am unde sa lucrez” sau “nu exista locuri de munca”
    – Ţară, ţară, vem romârni!
    “Eu am 3-400 de angajați, dar pot să spun că între 30 și 50 de posturi sunt neocupate, la toate nivelurile. Noi avem doar angajați permanenți, dar pleacă în Norvegia, Anglia și Germania”, povesteşte Cătălin Mahu, proprietarul restaurantelor La Mama.
    https://pressone.ro/tara-tara-vrem-romani/

    Lucrezi cateva luni sau un an in Romania si daca esti nemultumit(a) pleci afara pe bani mai multi
    – Peste 100 joburi disponibile in HORECA UK
    https://strattonrecruitment.ro/

    Ghici ce aleg romancele sa faca?
    http://topmunca.ro/properties/privata-escorte-dublin-irlanda/
    https://www.publi24.ro/anunturi/locuri-de-munca/munca-in-strainatate/?q=caut+fete
    https://luxuryescorts.com/en/
    Nu uita sa dai un search pe google dupa “romania sex guides”, “romanian escorts” etc pentru a afla oferta locala si parerile “degustatorilor” din strainatate.

    Munca cinstita este grea si nici nu iti ofera satisfactii prea mari cand nu prea te duce capul si trebuie sa faci munca de jos.
    Cum spuneai ca e cu “alternativele” alea?
    – “Domeniu … este unul jenant, demn de o țară africană subdezvoltată în care femeile nu mai au altă alternativă pentru pâinea de zi cu zi și ies să-și vândă trupurile.”

    Stimabile, trezeste-te la realitate! Alternative au existat si vor exista tot timpul, numai ca nu sunt agreate. In orice meserie la inceput ai sa ai castiguri mici si ai sa muncesti mult, numai ca majoritatea oamenilor vor sa sara peste foarte multe etape, sa sara peste munca grea si sa ajunga direct la castiguri de top. Dixit!

    Apropo, mai exista asta zi in Romania vreun barbat zdravan la cap care nu apeleaza la serviciile unor firme de detectivi particulari in special pentru inceperea unor relatii serioase (si nu numai)? Cum sa intrii intr-o relatie serioasa care poate duce la mariaj fara sa apelezi la servicii de genul “moralitatea publica si conduita anumitor persoane”, “culegerea de informatii pre si post maritale”, “date privind solvabilitatea ori seriozitatea unei persoane fizice sau juridice potentiala partenera intr-o afacere”, “verificări sub toate aspectele cu privire la viitorul soţ / soţie, ginere / noră”, “verificări privind fidelitatea soţului / soţiei”, “investigatii privind ocupatia, adresa, starea civila, stilul de viata a unei persoane”, etc
    Stiu, suna costisitor si paranoic, dar stii cum se spune: paza buna trece primejdia rea. In mod sigur nu vrei ca barbat, ca vine cineva la tine si te intreaba ce servicii si ce tarife mai presteaza nevasta-ta sau iti povesteste ce aventuri cu oligofrenii si fetisuri a petrecut cu ea.

  • – “Domeniu … este unul jenant, demn de o țară africană subdezvoltată în care femeile nu mai au altă alternativă pentru pâinea de zi cu zi și ies să-și vândă trupurile.”
    – “Întorcându-ne la prostituție – fie ea virtuală sau ne-virtuală – aceasta nu este decât un semn al sărăciei. Bruma de turiști în creștere care vin în București în weekend credeți că vin să viziteze mănăstirile din Capitală și Muzeul Satului?”
    – “…o tragedie pentru bietele femei care sunt împinse să-și vândă trupurile pentru că altfel ar fi nevoite să vândă roșii la tarabă în piață sau să culeagă căpșuni în Spania.”

    Si tu si altii care gandesc la fel ca tine se inseala amarnic.
    In primul rand, s-au facut diverse studii/cercetari de piata fie de agentii guvernamentale statale, fie de agentii ale EU (la nivel european) fie de catre diverse ONG-uri si fundatii care au descoperit cateva lucruri comune. Si anume:
    1. Inca de la mijlocul anilor ’90 romancele erau campioane la prostitutie. Le gaseai atat pe centurile din Grecia, Italia, Spania cat si in bordelurile, puff-urile si fkk cluburile din Gremania, Olanda, Danemarca, UK, sau prin apartamente inchiriate unde se prostituau de capul lor dupa ce dadeau anunturi in ziare si (mai tarziu pe internet). Aceste boarfe ordinare practica prostitutia din prostie, placere si pentru bani, nu pentru ca le forteaza cineva.
    Ia o mica mostra de realitate:
    – Prostituatele din Köln? ”Toate românce”
    http://ziarulromanesc.de/focus/prostituatele-din-koeln-toate-romance/

    – Felicia Anna, prostituata româncă din Amsterdam care îşi apără colegele din Cartierul Roşu
    (in mod evident ca marocanul, turcul, arabul, negrul, pachistanezul, etc vine cu erectia cat China la bordel sa-si caute “un suflet pereche” si ca nu are cu cine sa stea de vorba)
    http://adevarul.ro/life-style/dragoste-si-sex/felicia-anna-prostituata-romanca-amesterdam-isi-apara-colegele-cartierul-rosu-1_5406edb60d133766a8d263ba/index.html

    2. Exista si o parte de proxeneti romani si tigani care traficheaza proaste. Toate romance. Inclusiv tiganii pestesc romance. (Cine dracului platese sa futa o tiganca boccie si imputita)
    Cum crezi ca au facut clanurile de tigani avere? Din munca? Din care munca daca ei nu au nici o pregatire profesionala si sunt analfabet? Cum crezi ca niste analfabeti ca aia din Clanul Carpaci din Timisoare au reusit sa faca milioane de capul lor si sa “retrocedeze” mare parte din centrul istoric al Timisoarei folosind inclusiv metode mafioate cu santaj, amenintari, intimidare, etc?
    In mod evident ca aceste lucruri se fac cu acordul autoritatilor. Tiganii le salta pe proastele astea de pe aici, le fac acte false, le trec granita si le scot la produs pe centura. Proastelor nu le lasa nimic, iar ei impart cu mafiotii din institutiile statului castigul.
    Aceste practici fac Romania CAMPIOANA la traficul de carne vie in Europa, si pe unul dintre primele locuri din lume. Repet, exista o parte mica dintre prostituate care sunt traficate, marea majoritate NU, o fac de bunavoie. Sunt sute de mii, poate chiar au trecut de milion. Toata Europa este plina de ele.

    In urma cu cativa ani a fost celebru scandalul cu Politia din Olt. Astia erau (si inca sunt) implicati in tot felul de afaceri cu tot felul de mafioti si cu CLANURI DE TIGANI cu care faceau diverse afaceri, incusiv trafic de persoane si prostitutie. Plimbau boarfele si pe la diversi procurori si judecatori pin Craiova dupa care tiganii le scoteau la produs pe centura in Italia si Spania.

    – Infractori cu uniformă 1
    https://www.youtube.com/watch?v=T4mjWP2Cy8k

    – Infractori în uniformă 2
    https://www.youtube.com/watch?v=pORjeWWY8vU

    3. Tinand cont de cele spuse la punctul 2, mai sus, proxenetii din Romania sunt in topul violentei si salbaticiei. Isi disputa primele locuri cu aia din Balcani, in special cu albanezii, kosovarii bosniacii si sarbii. Toti sunt de o violenta iesita din comun. De multe ori pestii nigerieni, camerunezi, si diversi arabi sunt mai blanzi si mai omenosi. Aceste lucruri au fost cercetate si dovedite. Multe prostituate romance au fost salvate din ghiara romanilor de diverse organizatii si institutii si bagate in programe de protectie si de schimbare a identitatii.

  • “Interactive webcamming is the fastest-growing sector of the global pornography business. In Romania, thousands of women work as “cam-girls” from studios and from home. It is a 24/7 market, the majority of clients logging in from North America and Western Europe.” http://www.bbc.com/news/magazine-40829230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.