Să te căsătorești sau nu până la 30 de ani?

Primul lucru de zis despre această reclamă este: nu cumpărați Jeep Compass! Este o mașină proastă. Dacă Jeep este o marcă proastă în general, Jeep Compass este un model prost în special. Nu vorbesc aiurea. Jeep Compass este în top mașini de lux 2017 pe care proprietarii nu le-ar mai cumpara, conform Consumer Reports: 2017 Jeep Compass Review: Lost in Last Place. Nu e locul aici să detaliez, dar în primul rând un Jeep, cam orice model, nu prea își face banii în ziua de azi la ce alternative sunt. Numai babacii cărora le-a pus Dumnezeu mâna în cap și au bani deși nu au minte să facă o investigație pe internet au rămas cu goanga asta în cap cu privire la Jeep și își mai cumpără în ziua de azi această marcă.

Dacă totuși ești femeie tânără, necăsătorită, care are un job steady și cu un salariu care să-ți permită să iei leasing la un un Jeep Compass, ai fi chiar fraieră să nu te măriți până la 30 de ani (sau 34 în reclama în limba engleză dedicată tinerelor de succes din Marea Britanie care sunt mai avansate la capitolul “femeie independentă”). Sunt nenumărate motive pentru care să te căsătorești, în ciuda reprogramării mentale pe care Jeep (și duhul feminist care bântuie în lume) încearcă să ți-o facă, iată câteva:

  • căsătoria devreme, te scutește de singurătate; oricât de femeie de succes ai fii, oricât te mult ai avea de muncă și nu ai avea timp pentru altele, oricât de mulți prieteni și prietene ai avea cu care să poți merge la un film sau la o bere, totuși, seara acasă ajungi singură; ceea ce e nașpa;
  • promiscuitatea relațiilor și lipsa angajării totale este o mare belea; oricât de strălucitor ți s-ar părea drumul carierei pe care ai pornit și oricat de suficient ți-ar fi un prieten fără stringuri atașate, o relație de prietenie și chiar de concubinaj nu se compară cu o căsătorie tocmai prin prisma avantajelor aparente care-ți par ție bune acum: relativa libertate, posibilitatea de a întrerupe relația oricând și de a încerca altceva, etc. Același bărbat (să îi zicem bărbat) care este perfect într-o relație neangajată, poate fi un cu totul alt bărbat când o să aibă responsabilitatea unei familii. Totodată, cu cât mai repede vei avea șansa să cunoști un bărbat îndeajuns de nebun să se însoare cu tine, cu atât vei putea să trăiești senzații cât mai extraordinare alături de el;
  • un bărbat se pricepe mai bine la mașini și te poate feri de investiții proaste, cum ar fi achiziția unei mașini Jeep Compass.

Eu unul nu înțeleg femeile care așteaptă și se lasă ademenite de acest duh al feminismului. În primul rând, crescând fără griji și într-o societate în care li se cam pune totul pe tavă, tinerii de astăzi sunt nevoiți să se maturizeze atât psihologic cât și mental abia când încep să se lovească de problemele vieții, adică se căsătoresc și trebuie să trăiască altături de un alt om, alături de care și-au luat angajamentul să trăiască până la moarte. Pare misiune imposibilă, de aceea este bine să fie începută cât mai din timp pentru a avea timp de a crește împreună și de a acumula un istoric. Adica pentru a avea timp să învețe din greșeli. Cu un sac de sare mâncat împreună, lucrurile se leagă altfel și o femeie care a fost îndeajuns de deșteaptă să se mărite la 20 de ani, la 30 de ani deja are șansa să se simtă împlinită, mai ales dacă are deja și copii.

De cealaltă parte, o femeie care s-a focusat pe carieră, a ajuns să facă bani îndeajuns încât să-și plătească leasing la un Jeep Compas, în afara de un CV consistent, ceva călătorii prin lume și spuma de satisfacție pe care i-o oferă un tractor modern cu GPS pe el, nu are prea multe lucruri cu care să se laude la 30 de ani.

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.