Peter Schiff distruge Bitcoinul

Daca exista un messenger of doom pentru Bitcoin, acesta este Peter Schiff. Baiatul care a stricat lupul inainte de 2008 pana cand ditamai haita de lupi a venit cand nimeni nu se astepta, o face in continuare. Insa pe langa avertismentul ca vine lupul, de data asta mai umflat ca Nymeria din Game of Thrones, Peter Schiff nu rateaza ocazia sa zica cateva si despre Bitcoin

Ascultandu-l pe Schiff nu iti vine sa zici: da, are dreptate. Cat de clar si cat de logic pare totul? Oare cum de atat de multi oameni sunt atat de prosti incat sa aiba incredere in Bitcoin? Cu greu putem gasi contra-argumente la toate cate zice Schiff.

Nu de putine ori, si nu doar in privinta Bitcoin-ului, Schiff gaseste tot felul de argumente pe cat de solide si logice, pe atat de amuzante si cumva extraordinar de deschizatoare de noi perspective.

Iata unul cu care m-a impresionat in acest podcast, indeajuns incat sa ii dedic un articol:

  • cand Bitcoin a aparut si era singura criptomoneda disponibila, toata ideea despre Bitcoin era ca o sa fie o moneda si ideea era ca pot trimite moneda asta oricui in lume, anonim dar totodata cu costuri mici si foarte rapid, deoarece e greu de trimis dolari; daca trimit dolari, ma duc la banca, fac un op, imi ia comision, etc; Bitcoin era un mod mai ieftin de trimis bani decat banca sau Western Union; problema mea cu Bitcoinul nu era cu asta, partea asta mi-a placut; ideea ca pot trimite anonim, rapid si fara costuri bani oriunde in lume, mi-a placut; problema mea cu Bitcoinul era ca nu are nicio acoperire, nicio valoare reala, deci am stiut ca nu o sa fie bani; […] acum insa e foarte scump; se pare ca daca vrei sa faci o tranzactie poate sa dureze mai multe ore si poate costa pana la 50-100$ ca sa faci un transfer; este evident ca nu pot trimite cuiva 10$ daca ma costa 50$; Bitcoin este deci un mod foarte ineficient de a trimite bani; daca doresc sa vand o masina da, e o suma mai mare; dar nu acesta este modul general de folosire; ideea era ca aceasta moneda sa fie folosita de oameni in viata de zi cu zi; ideea e ca nu poate face ceea ce original a promis sa faca: sa fie folosita ca un mijloc de schimb; culmea e ca oamenii aia de la NBC recunosc asta dar zic ca nu conteaza; ei stiu asta, ei zic ca nu conteaza deoarece acum este “aur digital”; hei, ia stai putin; ideea originala a adeptilor initial ai Bitcoinului pentru care acesta le placea era ca cu aurul nu pot sa cumperi o ceasca de cafea; “nu poti sa folosesti aur ca sa cumperi o ceasca de cafea, dar poti cu Bitcoin”; acum insa, recunosc ca da, nu poti sa cumperi o ceasca de cafea cu Bitcoin, deci este la fel ca cu aurul, dar e mai bun ca aurul; de ce?

In continuare, Peter Schiff continua in aceeasi nota:

  • adeptii initiali ai Bitcoinului nu aveau incredere in Banca Centrala,  in banii fiat, nu aveau incredere in guverne; acestia sunt oameni care ar fi putut sa cumpere aur in mod normal, insa le-a placut Bitcoinul pentru ca li s-a parut mai interesant ca aurul; insa oamenii care promoveaza Bitcoinul astazi nu urasc guvernul, ei nu au o problema cu bancile sau cu monezile fiat; ei iubesc Federal Reserve-ul; ei nu cred ca e nimic in neregula cu dolarul; care e atunci scopul Bitcoin-ului; daca nu ai nicio problema cu celelalte monezi, de ce ai avea nevoie de Bitcoin; si inca ceva: oamenii care vorbesc cum ca Bitcoin este aur digital, nu au cumparat niciodata aur adevarat; de ce atunci sunt interesati in aur digital? pentru ca ei cred ca cei care iubesc aurul adevarat, o sa inceapa sa cumpere Bitcoin; nu o sa se intample asa?

Despre cresterea pretului:

  • acum, faptul ca pretul creste schimba ceva? nu! da, fraiereste pe mai multi; oamenii cred ca pretul mare valideaza Bitcoinul; oamenii ca mine zic ca chiar daca pretul creste, asta nu inseamna nimic; cata vreme lumea creste ca o sa mearga o sa cumpere si cata vreme cei care il detin nu vand, piata o sa creasca; dar nu o sa creasca pentru totdeauna; e o vorba pe WallStreet: bulls make money, bears make money and pigs get slaughtered!

7 comments

  • @Mihai Şomănescu

    Bai comunistule, indiferent cat de mult cezurezi tu ceea ce ai impresia ca este “incorect politic” din punctul tau idiotic de vedere, trebuie sa retii un lucru foarte simplu:
    IN EPOCA INTERNETULUI, ADEVARUL NU POATE FI TINUT ASCUNS!
    IDUFERENT CAT AI SA CENZUREZI TU SI COMUNISTII CA TINE!

    Bai plagiatorule, de pe saiturile diasporei furi articole “nationaliste” dar nu scoti nici un cuvant despre bandele de hoti romani care fura, jefuiesc si omoara, cum de altfel ai incercat sa ascunzi faptul ca toata Europa este plina de curve romance care sunt majoritare atat la coltul strazii, in bordeluri cat si la videochat erotic.
    Ce-ti iese comunistule daca ascunzi adevarul? Oricine s-a plimbat pe afara vede ceea ce se intampla cu ochii lui si cunoaste adevarul. Cine nu s-a plimbat pe afara, poate afla foarte usor care este realitatea, pentru ca atunci cand apar articole cu “romani victime”, imediat apar si romanii din diaspora care traiesc acolo de ani de zile si dezmint “victimizarea”. Dar tu le stergi comentariile si cenzurezi.
    Si uite asa se afla de ex ca 99% dintre curvele romance nu sunt traficate de loc. Se duc si se prostitueaza de buna voie. Ba chiar au proprii soti ca pesti. Si Romania este plina de curve si videochatiste. Doar arunci o privire pe saiturile cu anunturi si vezi care este realitatea. Numai un comunist idiot ca tine are impresia ca asa ceva poate fi ascuns.

    Mai mult…
    Prin vara plangeai de mila pedofililor de Husi si Pomohaci. Tu si fituica ta V-ATI ACOPERIT DE PENIBIL incercand sa-i transformati in “victime” chiar si dupa ce imaginile video au aparut pe internet si la tv. Cum puteti bai comunisti idioti sa va declarati “pro familie” si in acelasi timp sa luati apararea unor psihopati care au abuzat copii nevinovati. Aveti impresia ca daca pshiopatii aia doi poarta sutane, si voi cenzurati adevarul si ii victimizati pe infractori, abuzurile si pedofilia pot fi trecute cu vederea?

    Bai penibilule… VOI SUNTETI O RUSINE!
    Omul asta pe care vreti sa-l atrageti in secta voastra de comunisti autisti, spre diferenta de voi are ratiune, bun simt si respect fata de sine. Face foarte bine ca nu se coboara la nivelul vostru.

    Cat despre partea de “economie”… vad ca nu incetati sa preluati tot felul de ratati, idioti penibili si comunisti gen Ilie Serbanescu, Daniel Zamfir, Florin Georgescu, Gheorghe Piperea, Ionut Misa, etc Ba chiar inca il pupati in c*r pe Ceausescu si regimul lui de analfabeti, hoti si criminali cu patru clase. Acum il mai pupati in c*r si pe “rege” pe care din Neica Nimeni il transformati in “erou, mare personalitate si ctitor de tara/natiune”.
    Sa mai vorbim despre faptul ca de la aia care au ceva minte in cap si inteleg cum stau lucrurile, preluati articole intr-un mod foarte selectiv, doar cand va convine voua opinia respectivului. Zilele trecute, cand a-ti scris deepe “plafonarea dobanzilor” l-ati preluat pe tractorist-comunistul ala oligofren de Daniel Zamfir nu pe profesorul univesitar in economie Bogdan Glavan.

    – Cum a făcut Senatul dobânda mai mică decât a făcut-o Ceaușescu
    https://logec.ro/cum-facut-senatul-dobanda-mai-mica-decat-facut-o-ceausescu/

    Apropo, ia si cenzureaza asta:
    – Împăcați cu păcatul
    https://www.youtube.com/watch?v=QB4gHzeco4s

    – Dom Dom să nălțăm
    https://www.youtube.com/watch?v=ZkH0mjiPsIM

    – Să Fie Primit
    https://www.youtube.com/watch?v=JXKk8QIFbKs

    – În numele banului, amin!
    https://www.youtube.com/watch?v=WtvvcBLxqo0

    – Interese în cruce

    • Mihai Şomănescu

      Ce să-i răspund unuia care se contrazice singur…În fine, vă salută Bogdan Glăvan, prietenul activenews:

      https://www.activenews.ro/persoane/Bogdan-Glavan-4/pagina-2

      @Gigel

      M-ai blocat pe facebook, eu nu pot să-ți găsesc contul personal, deși eram prieteni la un moment dat. Dar nu asta e important. Dacă noi suntem comunisti, deși ți-am preluat textele de foarte multe ori, atunci tu cum esti? In fine, nu vreau să intru în jocul etichetărilor pe care așa de creștinește l-ai început și pe care-l continui prin comentariul pseudonimului de mai sus. Nu crezi că supraviețuiai pe ActiveNews? Nici măcar n-ai avut curajul să încerci, dar iarăși creștinește, te iei de ăia care încearcă, de bine, de rău, să facă ceva. Păcat că alegi să scuipi, pe baza unor fantezii pe care le ai despre noi, în loc să ajuți. Să fii sănătos!

    • @Mihai Şomănescu

      Comunistule, lasa vrajeala ca nu suntem toti batuti in cap, iar tu nu esti nimic altceva decat un manipulator sau “formator de opinie” SUB-MEDIOCRU!
      Indiferent ce ifose iti trec tie prin cap.

      _
      In privinta dobanzilor la credite, te-ai situat pe partea gresita a baricadei. Ai avut de ales intre:
      1. Sa preiei opinia CORECTA a unui profesor de economie, a unui economist, sau a mai multora si sa duci in derizoriu idioteniile comuniste ale lui Daniel Zamfir
      2. Sa preiei idioteniile comuniste ale lui Daniel Zamfir si sa ignori opiniile oamenilor avizati sa se exprime pe probleme economice

      Degeaba imi dai un link la articolele lui Glavan pe siteul tau, pentru ca opinia si analiza lui referitoare la dobanda creditelor, NU EXISTA pe siteul activenews dar exista pe siteul lui personal. Asta este si motivul pentru care am spus ca “de la aia care au ceva minte in cap si inteleg cum stau lucrurile, PRELUATI ARTICOLE INTR-UN MOD FOARTE SELECTIV, doar cand va convine voua opinia respectivului”, dar tu, ca orice MANIPULATOR DE DUZINA te prefaci ca nu intelegi.
      Nu ma intelege gresit, eu nu sunt fanul lui Glavan. L-am mentionat pe Glavan, pentru ca imi este cunoscut faptul ca mai preluati articole de la el. Daca am de ales intre Zamfir si Glavan, in mod evident ca il aleg pe Glavan. Voi alegeti dupa cum va convine si alegeti intotdeauna prost.

      Ce exista in schimb pe siteul activenews, sunt elucubratiile unui tractorist-comunist cu care voi sunteti 100% de acord:
      – Daniel Zamfir pregătește o lege dură pentru bănci: să NU poată acorda credite la o dobândă mai mare de 2.62%
      https://www.activenews.ro/economie-finante-banci/Daniel-Zamfir-pregateste-o-lege-dura-pentru-banci-sa-NU-poata-acorda-credite-la-o-dobanda-mai-mare-de-2.62-147980

      Pana si infractorul Orban are mai multa minte un cap, desi nu e economist, dar voi continuati sa sustineti elucubratiile lui Zamfir si Piperea:
      – Ludovic Orban îl amenință pe Daniel Zamfir că va fi EXCLUS din PNL dacă susține plafonarea dobânzilor bancare!
      https://www.activenews.ro/stiri-politic/Ludovic-Orban-il-ameninta-pe-Daniel-Zamfir-ca-va-fi-EXCLUS-din-PNL-daca-sustine-plafonarea-dobanzilor-bancare-147993

      _
      Cand este sa alegeti si sa preluati chestiuni serioase, cum este cea cu plafonarea dobanzilor, ati preluat si sustinut un tractorist-comunist ca Zamfir pentru ca pur si simplu unor comunisti ca voi nu le convine opinia lui Glavan:
      – Cum a făcut Senatul dobânda mai mică decât a făcut-o Ceaușescu
      https://logec.ro/cum-facut-senatul-dobanda-mai-mica-decat-facut-o-ceausescu/

      Cand Glavan da cu bata in balta la modul cel mai sinistru posibil si scrie un articol insultator, cu tot felul de fantezi ireale ale unor imbecili frustrati cu ifose de Dumnezeu pe Pamant, daca va convine voua, il preluati imediat. Ce conteaza daca articolul respectiv este plin de idiotenii si incalcari grave ale legilor in vigoare din Romania, voi il preluati oricum, pentru ca prin asociere cu niste unii cu ifose de Dumnezeu pe Pamant, deveniti si voi tot un fel de Dumnezei pe Pamant.

      Ca sa te lamuresc pe scurt… Sa stii ca exist niste legi care organizeaza procesul de recrutare si angajare. Orice candidat la interviul respectiv, presupunand ca este real, daca ar fi avut minte in cap, l-ar fi dat in judecata pe “distinsul HR-ist” de-i mergeau fulgii. Pentru astfel de discriminari se face si puscarie. Dar voi “superiorilor” ati decis sa promovati, sa sustineti si sa va asociati cu asa ceva.
      Prietene, eu ma indoiesc ca tu esti om de afaceri si ai angajati. In cel mai fericit caz esti bisnitar. Daca chiar ai fi om de afaceri care are angajati, ar trebui sa stii ca exista niste profesii reglementate in COR (Codul Ocupatiilor din Romania) care se numesc asa: Inspector Resurse Umane Cod COR 333304, Manager Resurse Umane Cod COR 121207, Evaluator Competente Profesionale Cod COR 242405. Oamenii care poseda aceste calificari se ocupa de interviu, evaluari, angajari si redactarea contractelor de munca, totul intr-un CADRU LEGAL STRICT. Acesti oameni raspund de ceea ce fac. Cu un simplu proces, le poti scoate ifosele din cap. Voi comunistilor care va credeti Dumezeu pe Pamant, nu puteti intelege asa ceva.
      Adica cum, exista legi si oamenii au drepturi?
      Pai ce fel de vatafi mai sunteti voi pe mosie?

      Un astfel de articol ESTE O RUSINE si pentru Glavan si pentru voi si pentru dobitocul ala sinistru care a facut asa ceva. (presupanand ca situatia reala). Si da, din cauza unor astfel de specimene, aici sunteti inclusi si voi, oamenii rationali pleaca din Romania pe capete.

      Acest articol cica ar fi despre “Realitatea este însă, dezamăgitoare. Cruntă. Nemiloasă. Mărturia unui Manager de Resurse Umane, despre experiența intervievării unor tineri aplicanți pentru un loc de muncă în București.”
      – Ei vor schimba România, ni se spune. Mărturia TERIBILĂ a unui angajator despre aplicanții pentru un job banal. Generația Gogâie și România viitorului
      https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Ei-vor-schimba-Romania-ni-se-spune.-Marturia-TERIBILA-a-unui-angajator-despre-aplicantii-pentru-un-job-banal.-Generatia-Gogaie-si-Romania-viitorului-146103

      – Mai tare ca testul Pisa. Generația Gogâie și România viitorului
      https://logec.ro/mai-tare-ca-testul-pisa-generatia-gogaie-si-romania-viitorului/

      Care “Manager de Resurse Umane”? Daca este cu adevarat HR-ist, care este fisa postului conform COR care strabileste drepturile, obligatiile si competentele postului pentru care s-a organizat interviul respectiv? Au fost ele respectate sau nu? “Testele” de la interviu sunt releevante pentru a putea ocupa postul respectiv sau nu?

      Sunteti campioni la preluat si sustinut idiotenii!
      Sunteti niste COMUNISTI SINISTRII si niste MANIPULATORI SUB-MEDIOCRI cu ifose de Dumnezeu pe Pamant. 100% pleava umana!
      Si mai sunteti campioni la cenzurat oamenii rationali care nu sunt de acord cu idioteniile si manipularile voastre! Oameni care va dau peste nas; iar acest lucru va deranjeaza enorm pe voi “Dumnezeii”.

      _
      Sa nu uitam de publicul pe care ai reusit sa-l fidelizezi pe saitul respectiv. Comentariile sunt de-a dreptul desprinse din Cascadorii Rasului. Putini sunt cei care au ceva minte in cap, dar astia sunt cenzurati, insultati si ridiculizati, in schimbi tantalaii sinistrii sunt apreciati. Vezi de exemplu la primul articol cu Zamfir ce spune “MARIUS O” si ce raspunde un imbecil sinistru ca “TITEL”. Astia cu intelect redus, de genul titel, iq100, orizont, etc sunt publicul vostru tinta. Printre astia va vredeti voi Dumnezei. Pentru ca reusiti sa manipulati tantalai ca ei, aveti impresia ca puteti face aceste lucruri cu oricine. Va credeti super-tari, dar in realitate sunteti exact invers.

      Apropo, anul trecut cerseati bani le la cititori, sa aveti si voi bani de-o ciunga.
      Asta DA! performanta in afaceri!
      Inca nu ati dat faliment pana acum?
      Articolele nici macar nu trebuie citite, pentru ca sunt ridicole sau insultatoare dar comentariile se merita, pentru ca sunt amuzante. Te poti distra mai bine si mai ieftin decat la Teatrul de Comedie!

  • Sunt sau nu sunt cryptomonedele Scheme Ponzi?
    Valoarea lor intrinseca reala se bazeaza pe ce, mai exact?
    Ia sa vedem ce spune Schiff:
    – problema mea cu Bitcoinul era ca nu are nicio acoperire, nicio valoare reala, deci am stiut ca nu o sa fie bani;
    – faptul ca pretul creste schimba ceva? nu! da, fraiereste pe mai multi; oamenii cred ca pretul mare valideaza Bitcoinul;
    – e o vorba pe WallStreet: bulls make money, bears make money and pigs get slaughtered!

    _
    O astfel de cryptomoneda are o valoare reala intrinseca sau nu?
    Poate reprezenta cu adevarat o alternativa la monedele actuale “fiat” care sunt printate din “thin air” dupa cum vor muschii unora, prin tot felul de procedee numite pompos, gen “quantitative easing” furandu-ti valoarea banilor si puterea de cumparare si ca sa fie procesul de furt complet iti mai baga si o gramada de comisioane, taxe si dobanzi negative?

    – Russia may turn to cryptocurrencies in oil trade to challenge sanctions & the petrodollar
    https://www.rt.com/business/412619-russia-cryptocurrencies-oil-trade/

  • Mihai Şomănescu

    Așa deci: îmi dai block și apoi scrii în gura mare că-s comunist. Cu ce ți-a greșit ție ActiveNews? Îți mai aduci aminte, acum ani de zile, când te-am invitat să scrii la noi și ai refuzat pe motiv că nu ai timp?

    E frumos?

    • nu stiu unde ti-am dat block; nu cred ca supravietuiam pe activenews, dupa cum se poate vedea, eu sunt impotriva comunismului sub orice masca s-ar ascunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.