Rusii, papornitele si bolsevicii

Sunt inca nenumarate necunoscute cu privire la accidentul aviatic din Rusia. La cat de profesionist s-a actionat in momentul aterizarii, e de asteptat ca la fel de profesionist sa avem parte si de adevarul cu privire la motivul accidentului. “Un fulger in aer” este cea mai mai convenabila gogoasa, care poate deocamdata sa atenueze din pierderea rapida a increderii rusilor in rablele Aeroflotului – daca aceasta incredere o fii existat si inainte.

Iata pe scurt cateva chestiuni pentru cei care nu au urmarit indeaproape accidentul

  1. nu se stie (nu se declara) cauza accidentului
  2. modelul nu se opreste la sol – sunt cam 100 de avioane in Rusia; e probabil normal pentru a nu afecta drastic incazarile companiilor aeriene
  3. la aterizare, pe pista, desi se stia ca va ateriza un avion cu probleme, pompierii au ajuns cu intarziere de peste 1 min; cand au ajuns nu au stropit cu apa fuselajul (cum scrie la carte, pentru a-l raci si a permite cat mai multor pasageri sa scape) ci motorul – ce mai vroiau sa salveze?
  4. la evacuare, oamenii au pierdut timpul evacuandu-se cu tot cu bagajele; vodka, icre, laptopuri – ce-or fi avut ei acolo in bagajele LOR, au fost MULT MAI IMPORTANTE ca vietilor celorlalti pasageri; in conditiile in care focul se vedea pe geam si probabil inauntru era deja fum, multi au intarziat evacuarea pentru a-si cauta si trage dupa ei papornitele

Starea jalnica a economiei si armatei rusesti ne este reamintita periodic de astfel de accidente. Sper sa nu spun prostii – nu cunosc rata accidentelor in Rusia, dar este deja normal sa auzim fie de avioane de pasageri fie de avioane militare care pica. Anul trecut a mai avut loc un accident nasol cu 71 de morti. Intr-adevar Rusia e mare si intr-adevar sunt conditii meteo extreme in mare parte din tara iar avionul este de multe ori singura optiune din cauza geografiei dar mai ales din lipsa dezvoltarii infrastructurii. Rusia este inca departe de a avea o retea de trenuri de mare viteza cum are China care sa concureze cu avioanele si sa forteze cumva dezvoltarea acestui sector. De altfel, din ce stiu eu, nici la numarul accidentelor rutiere Rusia nu sta deloc bine.

Daca tehnologia e o problema, daca economia, organizarea si finantele sunt probleme de inteles, ce nu este de inteles este rautatea oamenilor care au calcat efectiv pe mormintele celorlalti pentru a-si salva papornitele.

Sa nu se fii gandit ei oare ca este nevoie urgenta ca sa evacueze pentru ca deja in spatele avionului oamenii ard? Sa le fi transmis cumva stewardesele ca totul e ok si pot sa-si ia bagajele? Din contra, din declaratii, acestea chiar ii luau de guler si ii aruncau pe tobogan afara. Oricum evacuarea a fost jalnica pentru ca trebuiau sa isi dea jos incaltamintea ca sa nu cumva sa sfasie toboganul cu incaltamintea si sa faca inutil acest tobogan. Dar poate ca stewardesele si-au facut treaba si le-au spus dar oamenii nu au ascultat, nedorind sa moara desculti.

Una peste alta, imaginile cu oameni care sar din avion impreuna cu bagajele sunt penibile si demonstreaza cinismul. Cinismul si propriul interes sunt si caracteristicile populatiei romanesti care voteaza cu bolsevicii pentru ca se gandesc doar la avantajele lor materiale: fie mariri nesemnificative de ajutoare, pensii si salarii, fie functii si posturi pentru tot neamul, fie contracte cu dedicatie etc. Oamenii au ajuns ca animalele, desi jignim unele animale care au dat dovada de spirit de jertfa in unele situatii. Se gandesc mai intai le pielea proprie si nu dau doi lei pe viata altor oameni, fiind in stare sa se lupte cu dintii prosteste pentru propriile geamantane decat sa se miste mai repede pentru a putea fii salvate cat mai multe vieti.

In mod similar votantii bolsevicilor se gandesc la propriile interese si nu doar ca nu au principii, nu le pasa daca sunt mintiti, manipulati sau folositi ca masa de manevra: cata vreme promisiunea PSD-ului de marire a pensiilor si salariilor este respectata, nu mai conteaza nici daca la nivelul superior la partidului ar fi chiar dracul in persoana. Morala, principiile, respectul si demnitatea sunt concepte total straine, sunt aberatii venite din vest, sloganuri fara valoare, prostii si gogosi pentru visatori si pentru naivii care cred ca ei pot sa schimbe lumea.

Ce este culmea ironiei este ca probabil cei din spate, daca ar fi stat in fata, ar fi facut la fel. Deci, exista karma. Cei care calca peste cadavre pentru minimele lor beneficii meschine, ar trebui sa se gandeasca ca mai devreme sau mai tarziu (cei care mai apuca ‘mai tarziu’), propria indiferenta la faptul ca un sistem ticalosit este mentinut si prospera si cu ajutorul lor infim, se va intoarce impotriva lor. Spitale mizere in care si ei pot sa moara aiurea, economie subreda care poate oricand sa pice cum a facut-o in 2008 si sa mature cu cei care isi pun nadejdea in partid si nu au capacitatea sa isi castige o paine cinstit prin munca sau poate chiar cresterea numarului de criminali de pe strada care incurajati de faptul ca mita incepe sa refunctioneze si la noi, prind curaj.

2 comments

  • “propria indiferenta la faptul ca un sistem ticalosit este mentinut si prospera si cu ajutorul lor infim, se va intoarce impotriva lor. Spitale mizere in care si ei pot sa moara aiurea, economie subreda care poate oricand sa pice cum a facut-o in 2008 si sa mature cu cei care isi pun nadejdea in partid si nu au capacitatea sa isi castige o paine cinstit prin munca sau poate chiar cresterea numarului de criminali de pe strada care incurajati de faptul ca mita incepe sa refunctioneze si la noi, prind curaj.”

    1. Simpla prezenta la vot nu inseamna altceva decat LEGITIMAREA SI PERPETUAREA SISTEMULUI.
    – Ce reprezinta Votul ?
    https://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

    – Dacă aveți de ales între două rele, mai bine stați acasă
    https://logec.ro/daca-aveti-de-ales-intre-doua-rele-mai-bine-stati-acasa/

    2. Nu este vorba doar de mita, ci mai ales de INCOMPETENTA SI PROSTIE. Ce te astepti tu sa aleaga niste idioti care isi vand viitorul lor si mai ales viitorul copiilor lor cand se duc la vot si voteaza pentru o galeata, un kil de ulei, sau pentru o marire de 5-10% la pensie? Asta este pur si simplu o tranzactie de vanzare-cumparare din care idiotii ies tot timpul in pierdere masiv.
    Sa luam un mic exemplu:
    https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/caracatita-cersetoriei-justitie-de-pomana-emisiunea-integrala-din-5-mai-2019.html

    sa nu mai vorbim de chiestii de genul asta:

  • “Oamenii au ajuns ca animalele, desi jignim unele animale care au dat dovada de spirit de jertfa in unele situatii. Se gandesc mai intai le pielea proprie… In mod similar votantii bolsevicilor se gandesc la propriile interese si nu doar ca nu au principii…”

    Asa a fost tot tipmul si asa va fi si de aici inainte, oriunde in lume. Inca mai sunt oameni care nu inteleg ca interesul de grup este doar o ideologie “egalitarista” care porneste din religiile monoteiste si mai nou in toate formele de marxism. Cei care profita din “interesele de grup” au fost, sunt si vor fi intotdeauna cei din varful sau de la conducerea grupului pe principiul: “cine imparte, parte isi face”.

    Interesul personal si pielea proprie sunt ceea ce conteza pentru orice individ. Este vorba despre instincte animalice care tin de supravietuire. Inca de pe vremea Sumerului antic, de acum 7000 de ani, adica din vremea in care isi au radacinile civilizatiile actuale si capitalismul modern, oamenii au alaturat nevoior si instinctelor biologice/animale, printre altele si nevoi economice. Problema nu se pune daca un individ sau altul are diverse liberati printre care si cele economice, ci unde incep si unde se termina acestea.
    – In marxism/comunism, libertatile economice sunt ZERO.
    – In socialism, adica intr-o societate bazata 90% pe ideologie marxista, libertatile economice sunt minime, sau daca sunt destul de mari, sistemul este organizat in asa fel incat sa-ti ia aproape 80% din venituri, in numele “egalitatii” bineinteles, asa cum este in toata UE astazi.
    – In capitalismul real, care in mod evident ca nu are nimic in comun cu comunismul/marxismul, chiar daca are politici sociale, desi ai multe liberatati, nu-ti este permis sa faci absulut orice, este pur si simplu opus socialismului si iti lasa 80% de venituri in buzunare, ca in Singapore sau UAE.
    – In pseudo-capitalism drepturile si libertatile economice sunt accesibile si permise unui grup restrans de idivizi sau de corporatii care pur si simplu instaureaza monopoluri, in timp ce restul se zbat in socialism si sunt cocosati de taxe, birocratie si restrictii idioate, asa cum e prin toate ghetourile anglo-saxone, vestice si scandinave, cu SUA si UK in frunte.
    – In “capitalismul de cumetrie” asa cum este in Romania, desi exista drepturi si libertati, acestea se aplica doar selectiv, unor anume indivizi sau grupuri de interese, pe principiul: “pentru unii muma, pentru altii ciuma”, asa cum se vede si reiese de aici:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.