Fake News ProTV – Caracatita cersetoriei si lipsa scolilor

Inca un reportaj dramatic despre tiganii care ne fac de ras in Marea Britanie. De data aceasta ProTV.

Conform reportajului, se insinueaza fals ca radacina problemei este la nivelul autoritatilor, pentru ca nu le fac scoli cu “educatie solida” la nivelul comunitatii. Prin urmare, pentru ca nu mai au scoala in cartier, ci trebuie sa mearga in centrul orasului Tandarei (ditamai metropola aglomerata, va dati seama), romii saracii, au ramas cu copiii fara scoala si de aia au fugit ei “la munca” in Anglia. Teoria este din pacate enuntata tocmai de un rom, care evident stie ca nu asta e problema, ci educatia “etnica” specifica ca sa nu folosim cuvinte mai dure.

Bunaoara, cate locuri nu exista in tara asta unde tiganii au scoala langa ei si nu se duc? Cunosc un oras din sudul Romaniei si cunosc o profesoara la un liceu in care majoritatea sunt tigani. Chiar in vremurile bune in care inca nu toti romii descoperisera miracolul “ocidental”, copiii nu mai veneau la scoala inca de la 15-16 ani. Se trezea cu fete care nu mai vin, se intalnea cu ele pe strada si afla ca deja s-au maritat si sunt bortoase. Mai nou, evident ca nu doar romii dar si romanii fug “la munca”, fiecare facand “ce stie” prin strainatati.

Romii nu sunt prea indragostiti de scoala, educatie, munca in general. Multi romani s-au molipsit si ei – sau poate ca asa au fost totdeauna. Am cunoscut un caz uimitor. Un parinte care se ocupa cu fonduri europene pentru BOR, a facut un proiect cu fonduri europene pentru un centru social pentru romi. Proiectul presupunea repararea unei cladiri, modernizarea si echiparea acesteia pentru ca copiii sa aiba un after-school unde sa vina si sa recupereze “dezavantajul” fata de majoritatea romaneasca. Caci asta e mantra oficiala, ca romii sunt “dezavantajati”. Evident ca niciun rom nu a pus umarul la reparatii, desi fondurile erau minimale si efortul maxim. Lucrarea s-a realizat in cele din urma si a iesit ceva frumos. Administrarea cladirii si mentenanta au ramas in sarcia primariei locala (condusa de asemenea de romi – satul era de romi). Peste un an cand s-a intors parintele, a gasit cladirea devastata si nefunctionala. Totul fusese furat: geamuri, usi, parchet etc. Evident ca nu mai functiona nimic in cladire. De atunci nu se mai ocupa de proiecte pentru “defavorizati”.

Solutia la scandalul cersatoriei organizate este una simpla: arestarea parintilor care isi trimit copiii la munca, arestarea papusarilor, urmarirea transferurilor de bani, etc. La nivel national, exista o solutie simpla pentru integrarea romilor: impunerea legii. Daca romii sunt arestati cand fac ilegalitati, vor nu vor se vor “integra”. Daca parintii primesc amenda pentru ca nu-si trimit copiii la scoala, nu o sa aiba incotro. Daca statul vine si le confisca bunurile, casele daca nu isi platesc impozitele – romii devin bun platnici. Daca copii care fura sunt bagati la scoli de corectie de unde nu mai au sansa sa scape daca parintii lor dau spaga – nu vor mai fura. Daca scolile raporteaza absentele si directorii nu ignora problema de frica ca se desfinteaza scoala respectiva – romii isi vor trimite copiii la scoala. Etc, etc.

Nu trebuie nimic facut special, nu trebuie niciun program “special” pentru defavorizati ci trebuie ca legea sa functioneze. Este singura constrangere, singura solutie si cale de urmat atat pentru noi cat si pentru britanici. Britanicii inca s-au trezit si au votat BREXIT. Europenii au inasprit si clarificat legislatia pentru cersatorie si acolo incep sa ii aresteze. La noi insa judecatorii le dau liber. Prin urmare problema continua. Pe masura ce europenii se vor trezi, romii se vor intoarce si impactul asupra societatii romanesti va fi devastator. De unde in ultimul timp, gradul de infractiuni din tara a scazut din cauza exodului romilor, pe masura ce acestia sunt trimisi inapoi, avand in vedere si demografia specifica in ultimii 10 ani, impactul va fi maximal si precum un dus rece. Din pacate, timpul a fost pierdut si societatea romaneasca merge inapoi din punctul de vedere al legii si civilizatiei.

In continuare, din pacate, o gramade de bani din fonduri europene (dar nu numai) vor mai fi tocati aiurea de smecherii de la tot felul de ong-uri, institutii si asociatii de rezolvarea a problemei “romilor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.