Despre valul de ura anti-Dragnea din PSD

Dupa pierderea alegerilor si mai ales condamnarea lui Dragnea, PSD incearca sa bage gunoiul sub pres pentru a trece peste riscurile de moment: pierderea guvernarii si alegerile anticipate. Nu va trece de ele, dar nu despre asta doresc sa vorbesc.

Avem deci un proces intern de “delimitare” de Dragnea – ca sa nu spunem executie. In fapt, se intampla interzicerea intrarii la televiziunile securiste a camarilei de macanitori a lui Dragnea (locotenentii) care aveau ca misiune principala gratierea coruptilor, prin urmare tot discursul, toate mantrele pompate in creierele prostilor si toata lupta pe scurt se ducea in directia asta.

Ca Dragnea era ca un bolovan legat de gat pentru PSD care incearca sa inoate la suprafata nu e ceva nou. Ce e nou e locul unde se afla Dragnea: la zdup. De acolo are mari probleme sa controleze dedesubturile si prin urmare asistam la schimbarea gardei si ca la orice schimbare se lasa cu “sange”.

Se pune intebarea: nu stia PSD dinainte ca Dragnea si camarila lui trebuie debarcati cat mai rapid pentru ca vor duce la groapa partidul? Ba stia, dar dupa cum am mai spus: Dragnea putea (si inca poate) sa ii dea in gat pe multi. Teldrum (si alte firme de partid) a trecut prin toate judetele unde PSD are primari si consilii locale sau judetene si prin urmare, Dragnea ii are la mana pe multi. Asta explica si rezistenta lui pe pozitii.

Daca Dragnea e oricum la parnaie si cumva lupta e clar pierduta, PSD avea de facut 2 alegeri:

1) impinge spre mai multa dictatura, forteaza legile justitiei (pentru ca urmeaza dosarul Teldrum unde se va lasa cu condamnari pentru mult mai multi), forteaza controlul asupra alegerilor (in vederea falsificarii) mai mult decat a facut-o acum prin Melescanu si risca o revolutie. Sau:

2) incearca sa devieze toata ura anti-PSD a votantilor PSD spre Dragnea si prin urmare renunta la discursul despre justitie, trage in jos din maimutoii lui Dragnea si pune in fata merele cele mai aratoase, pe celelalte le baga la dedesubtul gramezii chiar daca de aruncat in plasa musteriilor o sa ii bage pe toti si chiar daca si cele aratoase sunt tot pline de nutriti si alte chimicale.

Un al 3-lea punct cu reformarea si analizarea realista a problemelor, eliminarea gaunosilor si promovarea oamenilor competenti si curati, nu se va intampla in PSD. Dupa cum am spus PSD nu este un partid, este un sistem ticalosit, un conglomerat de grupuri de interese extrem de vast, de la baroni locali corupti si plini de firme si firmulete de partid care rotesc contractele, pana la firme mai mici care traiesc din parandaraturi, bugetari si angajati in firmele de stat care distribuie contracte si rod un os plin de carne, pana la minioni care sug de la conducta bugetului de stat care daca pica PSD-ul si vin altii, exista riscul ca ei sa fie primii sacrificati pentru ca oricum sunt aproape zero si contributia lor nu e decat una numerica si in ultimul rand parazitii sociali dependenti de pomenile electorale ale PSD-ului.

Aici as face o mica paranteza pentru a clarifica si a evita acuze nepotrivite. Prin paraziti sociali inteleg in primul rand acea categorie de oameni care primesc ajutor social desi sunt apti de munca. Lenesi si putori care desi primesc niste ajutoare de mizerie, deoarece pentru ei sunt de-ajuns ca oricum muncesc la negru, au un trai de suzistenta sau au alte activitati, sunt cei mai fideli si constanti alegatori. Acestia au reusit acum sa dea cei 20% ai PSD-ului pentru ca pensionarii, doctorii si profesorii s-au prins de smecheria cu maririle salariale si multi in primul rand nu fac compromisul moral sa voteze cu un partid de mafioti.

Nimicnicia acestor oameni se vede acum din felul cum il trateaza pe Dragnea si pe prietenii lui: cu superioritate si fara scrupule. Pana ieri nu stiau oare acesti tovarasi (inclusiv tovarasa) ca Dragnea este o ciuma pentru partid si ca o sa ii afecteze drastic? Era evident de mult, sondajele aratau. E adevarat ca a existat un Ponta, a existat Firea, dar se numara pe degete dezertorii care au avut curaj sa se puna cu nasul. Printre acesti mojici si fricosi, alaturi de cei care scot capul acum si fac pe reformatii, as enumera un caz special: Androneasca. Aceasta a inceput bine, punand cateva virgule (ca semne de intrebare e prea mult spus) cu privire la gratierea coruptilor. Nu a tinut-o insa prea mult lupta pentru principii sau pentru binele partidului, ci a fost cumparata de Dragnea cu un loc bine aranjat.

Nici chiar dintre cei “curajosi” si care dau iluzia unei verticalitati si constante in raportarea la Dragnea si la atacul asupra justitie, nu sunt cazuri care merita evidentiate. Poate acea asistenta a lui Firea (prefecta Bucurestiului) care si-a dat si demisia din PSD daca nu ma insel. Dar Gabriela nu e decat o vipera iscusita, nu s-a lansat inca la atac pentru ca tinteste prea sus si a calculat bine ca mai trebuie sa astepte, pentru ca urmeaza si Teldrumul si inca nu e prea clar care capat al hidrei va avea sanse de succes pe viitor. Caci dupa cum am spus, hidra bolsevismului in Romania are multe capete: PSD, partidul Pro-Ponta si Alde sunt doar 3 dintre ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.