Când prostia face victime

Pana acum nu ma deranja prea mult daca unul scuipa langa mine. “Idiotul!” imi ziceam in gand si treceam mai departe. Acum parca gesturile aleatoare de nesimtire intalnite in jur imi dau de gand. Asta care scuipa acum unde ii vine, e ala care nici nu se uita la TV, nici nu se uita la simularile cu rata de raspandire a virusului, nu se uita nici la marturiile bolnavilor din spital din Italia si nici la paginile cu anunturile de morti din ziarele din Lombardia, etc, etc

Si mai grav e ca asta care scuipa pe jos si nu are un minim de simt civic, macar sa scuipe pe strada si nu pe trotuar si macar pe trotuar aiurea unde nu e trafic mare, nu in piata unde trece lumea si la un metru de sacul de cartofi, asta o sa fie ala care maine vine si ne da in cap cand / daca nu o sa mai fie papa, pentru ca in afara de simtul conservarii, alte simturi specifice oamenilor nu prea are.

Nu vad solutie la explozia cazurilor decat carantina totala, care si aia o sa fie o problema. Mai concret, implementarea … Daca pana acum izolarea la domiciliu nu prea a functionat sau a functionat la o minoritate, de ce credem ca carantina totala va functiona? De frica armatei? De frica amenzilor? Ce o sa faca armata daca mii de oameni umbla aiurea pe strada? Cui o sa dea amenzi daca cel putin in Craiova avem cartiere intregi dominate de o anumita etnie care nu platesc impozit pe casa deoarece nu au autorizatie pe casa? Sunt zeci de mii de oameni care primesc ajutoare sociale (multumim PSD) si care nu au cont in banca si care nu au lucrat in viata lor. Acestora cum le vor da amenda?

Spunea Scott Adams intr-un interviu despre criza ca trebuie sa fim optimisti, blah, blah, ca o sa se faca vaccin, ca daca au nevoie sa testeze, el se ofera voluntar si ca in 10 oameni sigur sunt 2-3 patrioti care fac ce trebuie cand ceilalti fug. Ce te faci insa cand din 10 doar 2 mai respecta dreptul la a exista al celorlalti si restul 8 se manifesta ca niste animale? Fibra societatii este intinsa la maxim si orice criza ne testeaza nu doar la nivel individual dar si la nivelul societatii. Bubele societatii romanesti le cunoastem de mult, dar acum incep sa faca poc si sa afecteze si organele sanatoase.

Poate sunt eu prea pesimist si poate cu criza asta, sistemul imunitar al societatii romanesti va actiona si va scuipa elementele infectate. Deocamdata insa semnalele sunt contrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.