Vom afla cifrele reale ale morților în România?

Cand a fost cu China, era de inteles. Partidul Comunist cenzureaza totul si adevarul cu greu iese la suprafata in ciuda internetului si a VPN-urilor.

Acum ca virusul a venit si pe la noi, vedem cum China suntem noi … si nu doar prin faptul ca suntem loviti nasol de virus si am inchis totul – sau suntem in proces sa inchidem totul. Ci ma refer ca si in privinta tendintelor dictatoriale, vedem incet-incet cum virusul aduce cu el din China nu doar boala, moarte si panica ci si tendinte dictatoriale care trezesc mai ales pentru cei in varsta fiori din vremurile de trista amintire ale dictaturii comuniste.

Bunaoara ma refer la acea interdictie ca nimeni sa nu mai raporteze cifre cu bolnavii sau mortii ci doar … partidul. Intrebati de ce, tovarasii au raspuns: ca sa nu fie confuzie. Strigator la cer! Halal liberalism, halal libertate, halal drepturile omului. Ce confuzie poate sa fie si ce impact poate sa aiba daca un prefect de nu stiu unde sau un director de spital raporteaza numarul de cazuri sau de morti local?!

Motivul oficial este ca “produce panica”, ca si cum somajul pe capete si distrugerea economiei nu ar fi indeajuns de panicarde incat sa sperie oamenii. “Confuzia” ca sunt 30 sau 40 morti nu stiu unde sau ca sunt 300 sau 400 noi cazuri, asta e de vina pentru producerea panicii, ca si cum daca oamenii aud ca mor cu 10 mai multi decat in realitate, sau cu 100 sau cu 1000, o sa fie mari probleme la nivel social.

Ziceam ca vremuri de-astea trezesc micul dictatorii in toate scursurile care din intamplare s-au nimerit acum sa fie la putere si din pacate nu oamenii care isi fac treaba si carora le pasa o sa aiba castig de cauza ci oportunistii si smecherii care o sa se descurce sa foloseasca aceste vremuri tulburi pentru a face ce stiu ei mai bine: sa profite de prostime in vremuri de tulburare cand presa idioata sare pe cei 20-30 de oameni care merg la biserica in loc sa se preocupe de contractele de achizitii care duduie acum la toate nivelurile fara niciun control si fara nicio monitorizare.

Daca marele comitet de combatere a confuziei numit marele consiliu de comunicare strategica vrea sa nu fie confuzie, putem sa vedem si noi undeva online toate achizitiile care se fac acum: beneficiar, ofertant si suma? Pentru ca sunt sigur ca naravurile vechi nu se schimba indiferent de cati mor si cati o sa moara pe langa noi. Sacalii si profitorii ar vinde si pe mama lor, prin urmare trebuie sa ne temem din ce in ce mai mult si de coruptovirus pe masura ce vedem ca democratiei i se pune masca si ochelari si este stropita cu spirt pe nas.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.