Poliția gândirii în acțiune

„Pe aripile vântului”, retras temporar de la difuzare. CTP: Asta făceau naziștii și comuniștii

Sursa: Digi24

Inainte de a continua, va rog sa ascultati intreg mini-interviul dat de CTP la Digi24 si apoi sa dati o nota buna filmului cu pricina pentru a fi si voi indexati de motoarele de big data dotate cu inteligenta artificiala ca reactionisti la noua religie.

Pe scurt povestea este urmatoarea: dracul prinde curaj si pas cu pas face noi si noi giumbuslucuri care pana mai ieri pareau imposibile si uimitoare. Bunaoara, isi bate joc de orice a creat omul, de orice amintire, de orice memorie, de orice constructie. Pentru ca diavolul este cel care se bucura de distrugere si distrugerea societatii este scopul final. Iar pentru asta, evident se agata de orice poate si acum s-a gasit sa se agate de asta cu rasismul …

Dar nu vreau sa intru acum pe larg in etapele deconstructiei societatii contemporane, mai ales a civilizatiei vestului, purtatoarea crucii, ci doar atrag atentia asupra unui aspect care desi mie mi se pare extrem de evident si banal, pentru multi este poate un mister si un artificiu subtil – desi rareori diavolul este priceput la subtilitati.

Am afirmat de mai multe ori ca macanitorii din presa mainstream romaneasca sunt doar traducatori, ei doar explicand talking point-urile pentru prostanacii mioritici care nu inteleg de-astea cu rasisimul si alte corectitudini politice. Situatia are doua explicatii: incompetenta si programarea. Mai intai incompetenta deoarece cu greu putem gasi originalitate in ziua de astazi iar in presa nici atat si doi programarea – deoarece doar astfel vin banii. Daca acum Digi24 s-ar fi pozitionat impotriva HBO, e posibil ca Digi24 sa nu mai primeasca finantare si cum televiziunile din ziua de astazi nu pot trai doar din reclame, finantarea sub forma de contracte si sponsorizari este foarte importanta.

Conflictul cu CTP, luat pas cu pas este foarte interesant. Din start, evident ca pozitia Digi24 este pro HBO: bine le-a facut, mama lor de rasisti cu filmele lor spurcate in care in care isi bat joc de minoritatile culturale. Sa fie arse! – asta e orientarea Digi24. Insa CTP este un ciudat, un freak in media romaneasca. Pastrand inca o oarecare autenticitate in exprimare, care prinde la boporul roman, este insa indeajuns de spalat pe creier si “ancorat” la noul mental incat sa poata fi folosit pe post de joker pentru atractia publicului si inserarea electrozilor pe creier. Insa jokerul din cand in cand o ia razna, cum a fost acum.

Si vedem la minutul 3 al secventei, tentativa discreta de corectie a macanitoarei care ii lua interviul: “unii asta spun, ca ar fi un instrument de revizionism sudist” – baga scriptul tovarasa. CTP sare ca ars aproape, dar nu are prea mult avant, de frica sa nu-si piarda malaiul. “Nu-i adevarat, treaba lor, pot sa zica” explica el o asemenea aberatie. Un mic frecus dar cu mare semnificatie deoarece denota ultima suflare a normalitatii, ultimul strigat de gandire independenta, nealiniata la scriptul unic, povestea generala, corect politica, orientarea unica, viziunea uniforma care strabate de la sud la nord si de la est la vest tot mainstreamul din ziua de astazi si care este impins pe gat si producatorilor de continut independent care sub amenitarea cenzorilor trebuie sa se alinieze mai mult sau mai putin rapid la noua gandire tembelizata in care raul este bine si binele este rau.

Evident ca simbolistica rastignirii unei opere de arta in ziua de astazi nu este intamplatoare. Steagul, statuile fondatorilor si cinemaul: rand pe rand, simbolurile americii sunt detronate si sunt facute varza, in loc venind haosul, distrugerea, marele intuneric, armata de npc-uri si in final cine stie ce alte minunatii tehnice de control direct al idiotimii.

Dizidenta lui CTP este una temporara si poate una dintre ultimele. Cu siguranta atitudinea lui va aprinde beculete mai sus si va atrage dupa ea strofocarea in gasirea unui inlocuitor – caci asta e inca justificarea pentru rezistarea lui pe baricade, faptul ca inca romanii sunt fluizi la mormoloci si la robotii formatati de noii profeti, publicul romanesc cu un simt ciudat inca mai detecteaza pe ici pe colo autenticitatea si ignora restul. Masinaria mai are ceva de invatat pana sa produca profeti formatati pe mentalul mioritic, dar nu inseamna deloc ca nu va reusi. Mircea Bravu este un exemplu de nou profet care reuseste perfect sa simuleze autenticul jucand teatru 100%. Reformatat pentru TV Mircea ar face treaba buna, ar citi exact scriptul fara sa treaca prin idei proprii cum face CTP dar mai ales neavand cultura CTP-ului, fiind gol in fata provocarilor. De altfel, goliciunea culturii este o mare problema pentru tineretul de astazi care neavand experienta generatiilor anterioare, experienta care se poate imita doar printr-o cunoastere, oricat de sumara ar fi ea, vor fi sitting ducks in fata gloantelor de idei traznite pe care le vor improsca politaii noii religii si vor pleca genunchii fara cea mai mica rezistenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.