Care este rolul lui Putin in transformarea Aghiei Sofia in moschee?

Exista o oarecare minoritate de tembeli care il ridica inutil si fara nicio justificare pe Putin in slavi, asociindu-i o imagine de pravoslavinic total falsa. Pe langa faptul ca Putin a divortat si si-a usuit nevasta pentru o tinerica usuratica si pe langa faptul ca Putin este un criminal cu sange rece care isi neutralizeaza orice oponent, si pe langa faptul ca Putin tine poporul rus intr-un regim de teroare si de mizerie economica, spirituala dar mai ales in umilinta sclavagiei – caci ce altceva este un regim totalitar? – cred ca a venit momentul sa reamintim un mic dar important episod al relatiei intre dictatorii Putin si Erdogan.

Bunaoara, ne amintim tentativa de lovitura de stat organizata de americani (prin gulenisti) in perioada lui Obama impotriva lui Erdogan. Ca o mica paranteza, nici Obama nu prea il inghitea pe Erdogan si site-ul White House a publicat fotografia de mai jos din timpul unei convorbiri intre Obama si Erdogan. Insa in afara de poze spectaculoase, Obama nu a fost in stare de nimic si deci nici sa-l puna la punct pe Erdogan, ba din contra, Erdogan si-a consolidat puterea tocmai datorita politicii lui Obama, dar asta e alt topic.

Desi fotografia mi-a fost usor sa o gasesc, recunosc ca am uitat care era motivul pentru care la acel moment SUA nu il inghteau pe Erdogan. Probabil ceva legat de Siria. Obama l-a tolerat pe Erdogan pana la momentul in care folosind organizatia gulenista (statul paralel) din Turcia, au pus la cale o lovitura de stat. Erdogan a fugit cu avionul si era sa fie lovit, daca nu intervenea Putin care avand la indemana serviciul de informatii a stiut cine ce pune la cale si i-a dat lui Erdogan toate informatiile de care avea nevoie pentru a se apara si a dejuca lovitura de stat. A urmat apio o erpurare: Erdogan a “curatit” tot aparatusul de stat de “elemente rebele” adica de opozantii sai care participasera (dovedit sau nedovedit) la lovitura de stat impotriva sa. Cert este ca fara Putin, Erdogan ar fi fost de mult timp istorie si Turcia probabil s-ar fi redresat pe un traseu euro-atlantic daca lovitura de stat dejucata de Putin ar fi avut succes.

Astazi vedem ca presa romaneasca prezinta relativ triumfalist “avertismentul” lui Putin la adresa lui Erdogan cu privire la transformarea bisericii Aghia Sofia in moschee. In afara de macanit insa Putin nu va face nimic. Totul este doar un show, Putin tine mult la imaginea sa de cruciat si vrea sa si-o mentina proaspata in mintea idiotilor utili, in timp ce in fapt, se foloseste de Erdogan pentru a-si mentine prezenta in Siria si a incerca sa para cel putin un jucator geopolitic relevat in zona.

Cum foametea se apropie, este insa doar chestiune de timp pana cand acesti mici dictatori vor trebui sa treaca la fapte mai marete decat “operatiunile” din Siria si vor avea nevoie de un razboi pentru a tine poporul unit in jurul tatucului. Se pune intrebarea cine va fi primul care va porni un razboi? Turcii incearca in Libia dar au si Siria la indemana. In Siria in schimb se lovesc de rusi. Rusii au Ucraina dar economic nu le convine sa reaprinda focul in Donbass. In Siria nu prea au ce sa mai faca pentru ca pentru turci, lupta cu kurzii are importanta de supravietuire pentru statul turc. Deci ultima alternativa ar ramane un razboi direct intre rusi si turci. Insa Putin are nevoie de acordul lui Trump. Deocamdata, venind alegerile, Trump nu poate da acordul pentru atacarea turcilor de catre rusi. Cu siguranta democratii l-ar face cu ou si cu otet daca s-ar abtine. Prin urmare, dupa alegerile din SUA, Erdogan are coliva fiarta, in primul rand pentru ca devine principalul pericol pentru Israel, ceea ce nu e ok cu tata socru al celui mai puternic evreu din lume: Jarod Kushner.

2 comments

  • Ce tare ! Parcă mai supărați sunt pe evrei decât pe creștini !

    Sper ca Trump să mai câștige un mandat în noiembrie. Dacă SUA va avea un președinte “democrat”, s-a terminat cu democrația în SUA. Toată agenda aia otrăvită pe care o avea Obama și care trebuia continuată de Hillary (dar a fost întreruptă de Trump) va fi împinsă pe repede înainte.

  • Iata cateva comentari de pe retelele sociale din Turcia
    https://www.zerohedge.com/political/hagia-sophia-and-turkeys-supremacism

    “Jewish and Christian bastards will now understand who we are.”

    “Erdoğan is correcting what Jewish, Shabbetaist (Jews who converted to Islam), atheist crowds have done in the past century.”

    “You Jews, are you having fun?”

    “Day of mourning for Crusaders and Jewish converts.”

    “Cry, you Greeks! And wait for your turn, you Jews!”

    “Sad day for Zionists.”

    “A Shabbetaist Jew from Thessaloniki [Ataturk, born in Thessaloniki] closed it [to Muslim prayers] and man from Black Sea (Erdogan) opened it.”

    “You Jewish dogs, it will come to Al-Aqsa Mosque [in Jerusalem] too.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.