O mărturie “near-death experience”

“In certurile cu nevasta am invatat sa nu caut sa am dreptate ci sa caut sa fiu fericit”. Surprinzator ca i-a trebuit sa pice cu avionul ca sa isi dea seama de asta, dar mai bine si mai tarziu. Ca marturie proprie, zborul cu avionul ne face mai constienti ca oricand de fragilitatea noastra, de faptul ca suntem pur si simplu pe muchie de cutit la orice pas si doar pronia lui Dumnezeu ne tine inca in viata. Pacat ca nu prea ne dam seama care e treaba cu viata, care e rostul ei si cum trebuie sa il ducem la bun sfarsit.

httpv://www.youtube.com/watch?v=8_zk2DpgLCs

3 comments

  • Apropo de asta iata aici ceva interesant:

    http://www.youtube.com/watch?v=UF8uR6Z6KLc

    Tot un fel de “near death experience” (in partea dinspre final), interesant mai ales punctul 3 despre moarte, “concluzia” la care a ajuns Steve Jobs dupa ce a fost vindecat de cancer desi doctorii initial i-au dat cateva luni de trait :).
    Se inscrie cam in acelasi tipar cu tipul de la TED, cu ceva influente budiste ca adaos cred (ma-ndoiesc ca proverbul ala din partea 3 despre moarte l-a extras din traditia ortodoxa cu semnificatiile aferente dar cine stie).

  • Cred ca starea noastra de multumire si de fericire depinde de felul in care ne raportam la starea in care ne aflam, adica la ceea ce ne-a dat Dumnezeu, si la ceea ce am putut noi face cu ajutorul lui Dumnezeu. Unii au bani putini, servicii mizerabile, familii cu multe probleme, sau nu au familii, sunt bolnavi, etc., altii au familii frumoase, servicii minunate, bani suficienti si se bucura de sanatate. Si unii si altii pot multumi lui Dumnezeu indiferent de starea in care se afla, sau pot fi in permanenta nemultumiti, cautand nod in papura, si parandu-li-se ca li se cuvine totul in viata. Asadar starea noastra de bine depinde de felul in care ne raportam la ceea ce avem, sau la ceea ce nu avem. Pentru persoana din filmuletul de mai sus, a fost nevoie de o sperietura de moarte pentru a iesi din starea de comoda rutina, si de a-si da seama ca nu avea motive pentru a fi nemultumit, ci avea toate motivele pentru a fi fericit.

    • Daca este sa privim in amanunt, de fapt nu a inteles mare lucru din experienta pe care a avut-o. Singur spune ca prioritatea lui #1 acum in viata este sa fie parinte. E putin mai bine fata de ce avusese inainte, sa zicem de exemplu cariera, dar tot nu e mare lucru, a inlocuit un idol cu un alt idol. Nu cred ca experienta mortii l-a facut sa se gandeasca la Dumnezeu, cu siguranta ar fi adus vorba sau oricum nu ar fi fost invitat la TED.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.