Kanye West – o anomalie în matrice?

Kanye West pare o anomalie in matrice. Un cantaret de hip-hop care ani de zile a fost unul dintre idolii americanilor, unul dintre promotorii non-culturii sau mai bine zis a culturii intunericului prin muzica, moda si ceea ce generic se numeste showbiz. De ceva timp insa Kayne pare sa fi luat pastila rosie, s-a trezit si incearca sa recupereze timpul.

Evident ca nu are nicio sansa in alegeri si nici macar nu are sansa sa impinga in vreo directie rezultatele. Dar mesajul lui este unul clar crestin si indraznesc sa spun profetic. Kayne este probabil Iona pentru americani, cel care vine si le pune in fata binele si raul. Foarte putini vor da insa macar like la primul ad de campanie al lui West deoarece nu le convine ce zice acesta: Kayne zice despre avort ca este o crima. “Sunt pentru viata deoarece urmez cuvantul Bibliei”. Printre alte pozitionari crestine ale lui Kayne ar fi rugaciunea in scoli a carei reinstituire este primul punct pe platforma sa politica.

Desi politic are afinitati democrate si in trecut a donat bani atat pentru Obama cat si pentru Clinton, Kayne are multe in comun cu republicanii, fiind mai degraba un conservator. Conform sondajelor, doar 1% dintre americani ar vota pentru el si – in functie de sondaj – intre 53% si 69% dintre americani nu ii sunt favorabili, adica nu adera la ideile lui, doar intre 13% si 17% fiindu-i favorabili.

Schimbarile culturale nu sunt rare in SUA. Jordan Peterson este un alt agent al unei revolutii conservatoare ale carei rezultate se vor vedea probabil in cativa ani dupa ce clovnul de Trump isi va fi terminat misiunea.

Jonathan Pageau are o interpretare simbolica interesanta cu privire la Kayne West: cand lumea e pe sfarsite si lucrurile sunt cu susul in jos, clovnul vine si intoarce lucrurile, reintroducand ordinea normala in lume. Inca ramane de vazut in ce masura Kayne chiar are un cuvant de spus si poate sa mai schimbe ceva sau este doar glasul celui care striga in pustie.

Intr-adevar, a vorbi despre Dumnezeu in lumea de astazi si a vorbi despre familie ca celula a societatii in america sfasiata de balaurul cu trei capete al neo-marxismului antihristic (corectitudinea politica, multi-culturalismul si diversitatea sexuala) este intr-adevar nu doar un act de curaj, dar par sloganuri ale unui om nebun. Kayne spune niste lucruri care par nebune pentru lumea intoarsa cu susul in jos dar apelul lui la o america unita sub o singura viziune: spre credinta si mai ales spre credinta crestina este nu doar crestin ci total impotriva curentului. La cum merg lucrurile, ce spune Kayne, in cativa ani ar putea fi chiar interzis. Apelul la jertfa, la intelegere, la prosperitate impreuna doar prin actiunea credintei – si acesta pare nebun. Familia – celula de baza a societatii, a natiunii, care intorcandu-se la credinta va forma acea natiune pe care Dumnezeu o doreste sa fie este propunerea lui Kayne pentru schimbare.

Marea mea dilema este daca Kayne este precum Iona care a reusit sa ii convinga pe niniviteni sa se pocaiasca sau Kayne le este trimis lor spre pieire pentru ca ostracizandu-l si batandu-si joc de el sa isi adune si mai multa pedeapsa la judecata. Cert este ca raspuns nu vor avea ca nu au avut pe cine sa aleaga. Culmea este ca situatia este atat de clara incat alegerea lui Kayne ar fi una mult mai buna decat a celor doi batrani descreierati si dereglati. Desi in cele din urma nici Kayne nu sta prea bine mental, avand si dependenta de pastile de cap si tulburare bipolara, insa daca americanul doreste sa voteze pe cineva care poate fi numit om cu frica de Dumnezeu, de departe Kayne, pe cat de nebun, este singura optiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.