Elefantul din seringa de vaccin

Elefantul din camera cu privire la vaccinul anti-covid este urmatorul: la ce bun?

Avem asadar Covid, o boala similara (mult mai blanda, de fapt) ca gripa spaniola. Gripa spaniola a aparut in Martie 1918 si la sfarsitul verii din 1919 se cam epuizase. Adica i-au trebuit 2 veri, 1 iarna si 3 sezoane de tercere (primavara + toamna). Comparativ, Covid este si mai blanda ca rata a mortalitatii dar mai usor de raspandit, deci putem presupune ca propagarea e mai rapida ca a gripei spaniole. Facand o paralela, daca s-ar comporta la fel ca gripa spaniola, Covid s-ar epuiza in vara lui 2021. Tot paralel daca privim lucrurile, ce traim noi acum e varful mare al cele mai mari curbe a propagarii. Acum ar fi fost bine sa avem un vaccin.

Vaccinul, cel mai optimist dintre ele, va fi gata in 2021 vara. Care deci sa fie sensul unei vaccinari daca cele mai optimiste predictii sunt legata de vara 2021?

Sa presupunem ca paralela nu isi are sens si ca mai relevante ar fi estimarile bazate pe cifrele oficiale. In cazul Romaniei, de exemplu, am avea cam 3-4% infectari din randul populatiei si daca ne-a luat ~8 luni pentru a atinge acest procent, putem presupune ca ne va mai lua 8 luni pentru inca 3-4% si asa mai departe. Dar nu exista nicio baza stiintifica pentru o asemenea estimare pesimista. In primul rand nu avem imaginea clara a procentului de infectati, deoarece nu s-au facut teste la nivel national ca in Cehia pentru a stii unde ne aflam. Nestiind asta, este mai degraba de bun simt sa ne intoarcem la paralela cu gripa spaniola, deci sa presupunem ca deja ne alfam pe pasta descendenta si ca grosul a trecut.

Iata deci elefantul din camera. Va las singuri sa faceti teorii legate de intrebarea: de ce nimeni nu vorbeste despre elefant?

PS

Sa zicem mai departe ca nu suntem inca siguri cu privire la imunitate – desi medical este tras de par sa facem o asemenea presupunere pentru ca nu exista studii medicale solide legate de recurenta virusului la o oarecare perioada ulterioara dobandirii imunitatii, adica nu imediat dupa ce s-a vindecat cineva si in plus grosul supozitiilor legate de suspiciunea dobandirii imunitatii se bazeaza pe nivelul anticorpilor. Ori asta nu e clar deloc, e posibil ca sa fie suficient un nivel mic al anticorpilor pentru a avea rezistenta sau ce putin pentru a diminua de 3 ori rata mortalitatii, caz in care Covid ar fi mai bland ca gripa. Deja daca presupunem paralela cu gripa spaniola, ca ne-am afla pe panda descendenta, adica am cam depasit procentul de 50% de infectari, rata mortalitatii e mai mica ca a gripei daca calculam. Deci vaccinul Covid nu ar mai fi la fel de iminent si util cum este prezentat acum iar punand in balanta riscurile acestuia datorate vitezei warp speed in care a fost dezvoltat, poate ar fi prudent ca sa nu ne oferim sa fim cobai si sa mai asteptam.

De fapt, principalul elefant din camera, este legat de diavolul din amanunte – si asta nu vom vedea niciodata in MSM. Bunaoara, principala problema a Covid-ului nu este rata periculoasa a mortalitatii – similara unei pneumonii – ci presiunea pusa pe sistemul medical. Se intelege deci, ca intr-adevar, un vaccin ar fi fost bun acum sau ieri deoarece nu mai impingea la maxim presiunea pe sistem. Evident ca un elefantel mai mic decat acesta este faptul ca toata vara ne puteam pregati, asa cum gospodarul bun se pregateste pentru iarna, dar noi nu ne pregatim pentru zapada de pe strazi care vine iarna de iarna, daramite pentru un virus pe care il credeam in agonie asta-vara si in loc sa extindem sectiile ATI, faceam campanie electorala. Asadar, dupa ce presiunea pe sistemul medical va scadea, riscul individual pentru majoritatea celor care inca nu au facut boala este infim. Rata mortalitatii este 3% pentru intreaga populatie si aceasta cifra e maximala, insa pentru pana in 60-70 de ani, rata este mult mai mica.

O alta minciuna care se tot macane este siguranta acestui vaccin. Deja acel clovn desemnat de Klavnus sa conduca campania de vaccinare minte ca un nesimtit, intrand deja in campanie electorala: “vaccinul este sigur 100%, este facut dupa toate normele de calitate”. Evident o minciuna gogonata, vaccinul este dezvoltat warp speed – normele au fost drastic relaxate pentru a permite arderea etapelor, este un adevar asumat si stiut de toata lumea, insa fuhrerii vaccinarii pompeaza gogosi in prostime ca sa rostogoleasca momentumul construit de masinaria de produs frica – breaking news-urile cu numarul de morti si de infectati zilnici.

2 comments

  • Eu sesizez cât de ușor înghite marea parte a populației tot ce li se varsă prin televizor. Nerumegat, nedigerat. Fără pic de discernământ. Privitul excesiv la ecran inhibă emisfera stângă a creierului, responsabilă cu rațiunea, iar in multe cazuri reușește să o și atrofieze. Totul se asemilează prin emisfera dreaptă a simțurilor, iar oamenii ajung doar să gândească în șabloanele gata servite. Și sa fie foarte deranjați de cei care nu se supun șabloanelor. Și să fie foarte dispuși să renunțe la libertate în schimbul ciosvârtei zilnice.

    Așa că treaba cu vaccinul e deja aranjată, nu mai are nevoie de argumente ci doar de publicitate: voi îl faceți căci noi spunem că e bine. Și lumea va zice daaa, căci așa zice la televizor. Cine mai are nevoie de explicații sau de teste?

  • Eu cred ca multi il vad dar arunca batista peste ochii populatiei pentru a-si indeplini in liniste planurile. In alta ordine de idei, ai gresit perioada gripei spaniole cu 100 de ani si… “ne alfam pe pasta descendenta” :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.