Fabricarea Consensului: Brexitul e nasol pentru britanici

De-a lungul anilor am mai scris câteva articole despre Brexit. Pentru cei interesați, iată câteva paragrafe din articolele respective:

pentru UE, succesul ruperii Marii Britanii ar fi un risc existential. De unde putem intelege de ce vor pune bete in roate si le vor da la ghioale britanicilor. Va fi un divort mizerabil in care noi si noi gesturi socante si atitudini rautacioase, pline de ura si razbunare vor iesi la iveala din partea “clasei conducatoare”, birocratii, comisiile, comitetele, parlamentul si tot ce tine de administratia imperiala

Sursa: Iulie 2016

Printre aletele tov Zigfrid ii plangea pe saracii britanici cum ca o sa le fi mai rau “in afara casei europene”. Pai asta e o prostie sa zici asa ceva. Cum sa le fie mai rau daca o sa scape de birocaratia europeana si dezvoltarea economica va suferi o explozie, cum sa le fie mai rau daca o sa expulzeze cersetorii, hotii si toti lenesii care nu produc si o sa primeasca doar imigranti care aduc plus valoare?

Ianuarie 2020 – SIEGFRIED DESPRE BREXIT SI DISCURSUL URII

situatia este extrem de complexa desi Marea Britanie oricum avea un statut special in UE, nefiind integrata “total” ci doar atat cat le-a convenit politicienilor britanici, asa cum tot “special” sunt “integrate” si alte state care doar sug beneficiile uniunii fara a avea insa parte de obligatiile cele mai murdare, cum ar fi acceptarea navalitorilor sau contributia cu sume imense la bugetul uniunii. As aminti aici Norvegia sau Elvetia, care au parte de o integrare “soft” in care ei “testeaza” marea cu degetul in sensul ca pot sa exporte in UE fara taxe vamale, pot sa selecteze forta de munca si sa nu primeasca toate gunoaiele si isi asuma cateva obligatii pe care probabil o gramada de paraziti birocrati eurocrati sunt angajati doar pentru a-i urmari pe norvegieni de exemplu daca fac cum trebuie imparteala granturilor si daca nu cumva se preocupa ca banii sa se intoarca tot inapoi si poate chiar insutiti.

Decembrie 2018 – DE CE HARD BREXIT-UL ESTE SINGUR EXIT PE CARE IL VOR EUROPENII?

Dar probabil, cel mai legat articol de ce doresc sa subliniez in continuare ar fi MITURI URBANE ALE BREXIT-ULUI / HUREZEANU FAKE NEWS din Martie 2017, articol in care taxam minciunile gogonate ale “analistului” (mincinosului) Hurezeanu care intre timp se vede ca nu s-au implinit (plecarea Oxford si mutarea bancilor din Londra).

Un articol introductiv despre Fabricarea Consensului il gasiti aici iar cateva exemplificari ale teoriei gasiti in seria de articole pe subiec, prin simpla cautare in site a cuvintelor “fabricarea consensului“. Ca o mica paranteza, nu puneti mare baza pe cautarea in site, deoarece rareori folosesc tagurile si categoriile – folositi Google daca doriti sa cautati mai precis.

Avem asadar fabrica: masinaria mass-media (dar nu numai) de produs ideologii. In cazul Romaniei, fiind la marginea lumii si o tara subdezvoltata cultural, fabrica de consens este mai ales alcatuita din mass-media. Noi nu avem ONG-uri, nu avem profesori universitari care sa vina cu opinii in presa sau sa reprezinte o voce indepententa, nu avem personalitati pe scurt. Avem doar capete vorbitoare, aceiasi inivitati, aceiasi “analisti” care pompeaza pe o singura directie, adica canta acelasi refren pe care sunt pusi sa-l cante. Muzica nu este live ci peromanta lor este doar miscat de buze pe muzica inregistrata in studiu. Dar sa revenim la fabrica de consens. In privinta Brexitului, consensul care trebuie produs este ca Brexitul (dar orice exit din UE) este rau si toate produsele fabricii trebuie sa prezinte acest adevar fabricat.

De ce este Brexitul rau? Deoarece este un pericol existential la adresa UE. Am mai explicat si nu detaliez, doar reamintesc: daca Marea Britanie iese cu succes din UE si va avea prosperitate, cetatenii UE se vor terzi ca imperiul este de fapt o inchisoare si vor rupe lanturile. Istoria se repeta cumva si asa cum pe vremuri in Imperiul Austro-Ungar (de exemplu) cetatenii trebuiau sa jure credinta regelui si erau indoctrinati ca retalitatea are grija de ei, tot asa si in UE cetatenii Imperiului European de astazi trebuie sa nu ezite in adeziunea lor la crezul imperial si sa fie fermi convinsi ca se justifica ca armata de birocrati de la UE care castica mii de euro lunar fara sa faca nimic concret, este justificata deoaerce in afara UE, bate vantul. Putem usor face o paralela intre fermitatea cu care partidul comunist incearca sa proiecteze in randul chinezilor imaginea unui progres economic si faptul ca partidul ii scoate din rahat pe oameni, prin inteligenta conducatorilor sai si cu ce se intampla in UE, dar poate paralela asta pentru alta data.

Ca motivatie, s-ar pune intrebarea: de ce patronii fabricii doresc un asemenea produs? La ce este el bun? Deoarece patronii fabricii fac produse care trebuie sa se vanda pe trei directii: familie, stat, religie. Am mai explicat de asemenea, dar rezum: familia trebuie distrusa deoarece familia este garantul memoriei, in familie omul este educat si fabrica nu il mai poate controla, familia este sursa emotiilor si un cetatean cu emotii altele decat cele “acceptate” de sistem nu pot fi tolerate. Religia, prin definitie se bate cap in cap cu misiunea fabricii (de inginerie sociala la nivel global) si cred ca se intelege clar, de ce. Statul – aici este o problema partial rezolvata, deoarece statele au fost distruse si cetatenii s-au cam rupt deja de afinitatile culturale si emotionale fata de propriile tari, urmand inca ca opera sa fie finalizata prin pierderea completa a suveranitatii si taierea inclusiv a coeziunii locale a unei populatii deoarece “demonii trecutului” poti fi oricand treziti desi granitele au disparut si avem aceeasi moneda, acelasi guvern, aceleasi legi, etc.

Cum stau britanicii dupa Brexit?

Evident, fabrica va prezenta Brexitul ca pe un dezastru pentru indraznetii britanici care nu au avut “curajul” si “trezvia” sa ramana alipiti la imperiu ci s-au lasat “manipulati” de “botii rusi” care i-au indemnat sa voteze pentru Brexit. Iata o mostra:

Evident, in frecusurile transformarii, vor fi probleme cu tranzitul, comertul si altele. Sunt si aspecte pozitive si negative. Dar per total, Marea Britanie isi recastiga autonomia si se poate misca mai liber pe plan economic, fiind libera sa dezvolte comertul cu cine doreste, cum doreste, fara reglementarile care strang de gat UE si fac din blocul european cel mai slab dezvoltat bloc in ultimele decenii.

Vom vedea nenumarate stiri cu transportatori care stau la granita. Dar asta este deocamdata, aceste probleme vor fi rezolvate. Ce putem spune cu certitudine, este ca acele lucruri pozitive, care li se intampla britanicilor, nu le vom afla din presa romaneasca. De exemplu:

  • Marea Britanie este pe locul 4 in lume deocamdata la numarul de doze de vaccin la 100 de oameni (5.9), cu mult peste Italia (1.77) sau Germania (1.25). De celelalte tari europene, nu mai conteaza – sunt departe de UK (sursa);
  • britanicii nu vor mai primi amenzi pentru depasirile de viteza limita in tarile europene direct acasa; ei vor fi amendati daca ii opreste politia, dar nu vor primi automat acasa (cum primesc romanii si toti cetatenii europeni) amenda, indiferent de ce tara din UE au primit-o (sursa);
  • cresterea economica in ultimul trimestru in Marea Britanie este de 16% (fata de 8.5% in Germania sau 5.8% in Romania) (sursa)

Dar este evident ca in niciun scenariu, efectele pozitive ale exitului nu urmau sa apara din start si britanicii cu siguranta au avut timp destul sa se pregateasca. Faptul ca nu mai au praz olandez la rafturi in mijlocul iernii nu cred ca este mare tragedie. Sunt tare curios ce o sa faca olandezii cu excesul de praz dar si mai mult sunt curios ce crede Digi24 ca se va intampla peste 2-3 saptamani dupa ce se va fluidiza traficul? Vor prezenta si atunci stiri in care sa arate rafturile pline de praz olandez si rosii olandeze fara gust?

Adevarata stire legata de Brexit este aceea ca Marea Britanie urmeaza sa explodeze din punct de vedere economic pe masura ce va putea sa reduca taxele, sa taie reglementarile absurde menite sa mentina armate de birocrati in spate care se prefac ca protejeaza consumatorul european si mai ales sa reduca impozitele. Englezii au planuri mari:

Mr Sunak said last night: “Now that we have left the European Union, we have an opportunity to do things differently and this Government is committed to making the most of the freedoms that Brexit affords us.

“This isn’t about lowering standards but about raising our eyes to look to the future – making the most of new sectors, new thinking and new ways of working.”

Sursa: Express.co.uk

Una peste alta, presa romaneasca, portavocile fabricii sunt un fel de foaie Pravda a imperialistilor europeni, un difuzor ragusit al aceloras macanituri care se lanseaza din centrele de comanda ale strategilor ingineriei sociale numita Noul Reset. Foarte interesant va fi frecusul intre Imperiu si nealiniati, caci Brexitul, cu sau fara prezentarea corecta in presa imperialista, cu siguranta va face sa ridice din sprancene si pe alti europeni, mai greu de spalat pe creier decat romanii care din reflex cauta lumina de la capatul tunelului ori la est, ori la vest …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.