De ce a fost grupul “strategic” luat prin surprindere de reacția românilor

Aș vrea mai întâi să spun că România nu este singura țară unde sunt proteste la “măsuri” ci astea au loc peste tot, dar este cumva firesc – din punctul lor de vedere – ca televiziunile să taie relatările pentru a nu … “da idei”. Iată doar câteva exemple recente:

Deși în titlu sugerez că ar fi fost luați prin surprindere, de fapt, nu știm dacă chair au fost luați prin surprindere “experții” ci probabil, doar reziștii au cam rămas cu gura căscată, crezând că mămăliga nu va răbufni – deși în afară a răbufnit chiar mai mult, până acolo încât Merkel a cam dat-o înapoi.

Dar datul ăsta înapoi este oricum o simulare, o găselniță strategică prin care tai omului două degete și apoi îi dai unul înapoi ca să se simtă bine. Tot așa vor face și la noi – vor da înapoi cu o oră-două sau cu o zi două, dar în esență măsurile vor continua în continuare, pe direcția care se conturează deja: control total, instituirea unei platforme de conformitate care să fie împinsă înainte mai ales de idioții utili cu steagul “științei” ridicat care se cred eliberatorii și promotorii unei societăți științifice, dar care nu au un minim respect pentru oameni ci îi numesc sărăntoci, prostovani, înapoiați.

Recunosc că aici am și eu ceva mea-culpa de făcut deoarece o bună vreme am folosit termenul de covidiot pe acest site, când eram captiv în matriță și nu înțelegeam toate etapele planului. Care plan ar conține după vaccin, “pașaportul” obligatoriu și după … Dumnezeu cu mila! Poate fi lagăre de bătrâni pentru a-i feri de noile tulpini dar poate fi următoarea etapă și “centre de recreare” pentru copii. Să nu ne mirăm căci orice dictatură progresează cu salturi spectaculoase și uitându-ne în urmă, cine și-ar fi imaginat că se va ajunge aici, ca restrângerea orelor la magazine să fie considerată măsură de protecție și de limitare a răspândirii virusului …

Etapele pas cu pas evident că nu se pot știi. Nu sunt adeptul scenariilor prefabricate care ar fi apărut prin nu știu ce cărți sau tratate secrete, deși deocamdată unele s-au cam potrivit. Este clar că dictatura este clar legată de dorința de control global, căci dacă este ceva nou în această criză este globalizarea ei și luarea acelorași măsuri stupide în tandem în toate țările. Un exemplu dramatic mi s-a parut India.

Nu știu de ce pe la noi aud comentarii în care se dă India ca exemplu … Din ce știu eu, dacă dorim un exemplu că prin măsurile anti-virus au fost omorăți mai mulți decât prin virus și dacă dorim să vedem că cei săraci au fost pur și simplu exterminați iar clasa mijlocie aruncată în sărăcie, să ne uităm la India, încă de la început. Pentru a-i feri pe oameni de o boală cu o mortalitate apropiată de pneumonie, deși în India oricum oamenii nu prea au parte de spitale și servicii medicale, guvernul Indian a închis totul și a oprit pentru prima dată în peste o sută de ani transporturile rutiere și feroviare, lăsând pe drumuri milioane de oameni. Este cu totul de neînțeles pentru mine cum de acești oameni nu s-au revoltat și nu au dat la pământ cu politicienii, deși poate au făcut-o și nu am auzit noi.

Întorcându-se însă la “măsuri”, vedem că peste tot acestea sunt adaptate la populația locală și dacă în SUA de exemplu, în unele state copiilor în școală li se cere să facă programare pentru a merge la toaletă și există o persoană pe hol care “administreaza” un astfel de log și face programările, în alte părți, “noul normal” te obligă să nu mai țipi în rollercoaster ca nu cumva să dai covid la ceilalți pasageri, ci să strigi doar în capul tău.

Una peste alta, o dată ce pașaportul va fi instalat, celelalte pripoane care au dus la construirea acestui eșafodaj, vor fi date jos pentru a da sentimentul de libertate – pe care tot ei au luat-o, dar acum, dau cu lingurița înapio. Deja vedem că unele state prin SUA anunță renunțarea la măști. Dar noul pașaport, care de facto este un buletin de identitate global pe care se poate scrie orice, va fi introdus și va face mult mai ușoară munca de constrângere și viitoarele măsuri care vor veni o dată cu noile tulpini. Deja vedem că se discută de pregătirea pentru următoarea pandemie, deși dacă ne uităm în urmă, a durat aproape un secol de la cea anterioară, pe ideea că acum dacă suntem mulți o să tot avem parte de ele.

Personal nu cred ca mai există speranță de nealiniere alta decât renunțarea voluntară la comoditățile societății. Chiar dacă prin minune vom avea o conducere politică care să respingă cele mai aberante “măsuri”, cu siguranță de pașaport nu putem scăpa deoarece este evident principala platformă de control a viitoarei dictaturi globale care va controla automat și prin mijloace tehnice cvasi-autonome populația și va impune respectarea regulilor. Nu doar turismul are nevoie de acest pașaport – turismul este pretextul afișat populației, ca și cum cu niște teste rapide, fiecare țară nu ar putea testa dacă cei care intră au sau nu virusul. Dar pașaportul / actul de identitate global are roluri mult mai multe, ca niște foi de ceapă și acestea vor deveni clare în etapele următoare. Dintre care o etapă clară va fi și “falsificarea pașapoartelor” care va necesita mijloace tehnice “superioare” pentru a fi combătută, cum ar fi datele biometrice, certificatele digitale, etc.

Paradoxal, singurul lucru care poate deturna această plandemie este un viitor război cu Rusia care poate va amâna plandemia, sau care poate e chiar parte din ea.

2 comments

  • Alin Stefanescu

    off-topic 🙂 Referitor la impunerea inchiderii magazinelor la ore gen 18:00, mi se pare o masura proasta, mai ales in contextul posibilitatii aglomerarii.

    Insa mi-aduc aminte cand m-am mutat in Germania in 2003 si “pe vremea aceea”, in Germania, TOATE magazinele se inchideau la ora 18:00 in timpul saptamanii si la ora 14:00 sambata. Duminica era totul inchis (cel mult puteai la gara sau la benzinarii sa mai cumperi ceva in restul timpului). Si am functionat asa timp de multi ani, iar cand ajungeam in Romania si vedeam magazinele deschise duminica, mi se parea ireal )si chiar putin pacat ca ziceam ca nu e bine sa lucreze oamenii duminica 🙂

    P.S. Scuze pentru digresiune, dar m-a apucat nostalgia dupa Germania anilor 2000, care era o societate idilica 🙂 – oricum acum nu mai e asa pe acolo.

    • vezi tu, Duminica e firesc sa fie liber, numai in anumite meserii fierbinti cum sunt centralele electrice, spitalele e ok sa se munceasca si chiar daca oamenii nu merg la biserica (nu poate fi cazul in vest de asta), lumea intelege ca e nevoie totusi de odihna

      de aceea sambata si duminica sunt inchise peste tot, toate dar si pentru ca la ei se eficientizeaza ultimul cent si magazinele au realizat ca nu scot banii daca tin deschis – pentru ca daca ar face bani, ar mai baga inca o tura / un rand de angajati

      Germania e stricta cu numarul de ore muncite si nu permite angajatorului sa exploateze aiurea angajatul cum e la noi unde insa piata te obliga; pentru hypermarketuri insa, fiind loc de crestere si apetitul consumerist al romanilor fiind exagerat, marile lanturi au franat politicianii din tentativa de a legifera chestia asta cu magazinele deschise

      DAR, cred ca desi magazinele sunt inchise, in weekend, sunt deschise alte puncte de atractie unde merg oamenii: teatre, cinema, parcuri, muzee, care la noi sunt inchise; bine, asta, nu in “noul normal” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.