Câte-un pic, pic, pic

Stirile proaste revin periodic, una alba, sapte negre, o zi de liniste, o saptamana fierbinte. Dar viata merge inainte si resetul se poate intampla de seara pana dimineata sau de dimineata pana seara, precum am putut vedea in documentarul The Day of the Dollar. Iata cateva picaturi de azi:

– actiunile Metro AG au picat azi cu peste 7%; de la inceputul anului au picat cu peste 45%
– bondurile americane au crescut pentru a cincea zi in cel mai lung rally din luna mai cand criza din Grecia a inceput sa se incinga; dobanzile au atins recorduri minime, un semn ca cresterea globala se lasa asteptata, prin urmare banii fug din actiuni si bonduri nesigure in bondurile americane, vazute sigure din cauza numarului mare de arme nucleare pe care SUA le are;
– bondurile grecesti au atins limite maxime, si probabil nu pentru ca noi greve generale se anunta in Grecia;
leul aluneca la minimul anului desi dl. Vasilescu – panadolul de serviciu – declara ca “situatia este sub control”

One comment

  • De ce m-ar interesa fluctuatiile bondurilor si ale actiunilor Metro AG, de ce m-ar interesa ca unii speculanti financiari pierd sume de bani pe care tot din alte speculatii i-au castigat? Exista un fond de moneda in lumea asta care se invarte intre speculanti, intre jucatorii la Bursa si bancheri, stim asta. Ei sunt hartia de turnesol a sanatatii economiei mondiale. Cand incepe sa-i doara pe ei, lumea se sperie. Cand incep ei sa se arunce pe fereastra, lumea stie ca e deja in criza. E ca si cu analizele medicale: ti-e frica sa faci analize ca cine stie ce o sa-ti iasa. Dar daca stii ca o analiza nu te face nici mai bolnav nici mai sanatos decat esti, nu-ti mai pasa. Nadejde in Dumnezeu sa avem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.