Vânzările de arme au explodat în SUA de Black Friday

Vanzarile de arme in ziua de Black Friday au atins maxime istorice in SUA in anul acesta. Conform declaratiei unui reprezentant al FBI-ului, interogarile bazei de date care sunt obligatorii pentru vanzatorii de arme inainte de vanzarea catre utilizatorul final, au sarit la peste 130.000 anul acesta, un salt de 32% fata de maximul din 2008. De mentionat ca vanzarile pot fi mai mari decat interogarile, pentru fiecare interogare evident putand fi vanduce mai multe arme aceleiasi persoane. (Sursa: USAToday)

Ce ne spune aceasta pe langa faptul ca americanii incep sa practice mai mult tirul si vanatoarea? Evident, americanii se tem ca societatea lor nu va mai fi atat de pasnica ca pana acum si vor fi nevoiti sa se apere. Insa nu doar vanzarile la arme explodeaza ci si vanzarile la produse pentru supravietuire cum ar fi mancare uscata, generatoare electrice sau filtre de apa.

 

 

 

2 comments

  • Vânzările de arme care au atins cote alarmante sunt un semn bun sau un semn rău? Depinde din ce unghi priveşti problema … Oricum deţinătorii mai vechi sau mai noi de arme vor trebui nu peste multă vreme să le predea. Se va vota legea “potrivită” … marţială. Aşa că înarmarea civilă nu va rezolva nimic. Este doar o măsură omenească pe care oamenii ajunşi la disperare o să o ia. Ultima. Care nu garantează nimic. La măsuri duhovniceşti se pare că nu prea se mai gândeşte nimeni pe acolo.

    • Initial SUA nu au fost o adunatura de fugari din toate colturile lumii? Bineinteles ca zanganitul armelor nu este un semn bun, banuiala mea este insa ca americanii de acasa vor avea parte de sangele pe care l-au varsat de decenii in afara. Americanul de rand a acceptat de mult timp sa trimita bombe peste altii ca sa aiba el pretul la motorina mai mic. Legile duhovnicesti functioneaza in toate locurile si pentru toate neamurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.