Care este legătura între zăpadă şi criză?

Inevitabil valul de zapada care a impotmolit Romania va avea consecinte deosebit de pozitive in pregatirea romanilor pentru marea criza. Dupa cum am mai spus, parerea mea este ca criza nu a inceput inca, avem doar o mica contractie economica, deocamdata societatea mai functioneaza, chiar si la noi si chiar cu deficientele care sunt evidente. Parerea mea este ca criza va incepe abia atunci cand Europa va incepe sa se destrame si ca o consecinta a acestui eveniment SUA vor ataca Iranul. De ce ar face asta? O data cu prabusirea euro, acesta va trage dupa el si dolarul, iar americanii nu vor sta cu mainile in san si  vor arunca in joc ultima lor carte: armata.

Prin atacarea Iranului, pretul petrolului va exploda, si prin urmare cererea de dolari va creste. In plus, din cauza acestor doua evenimente majore (dezintegrarea Europei si atacarea Iranului) bani vor merge acolo unde riscul este mai mic, si cum am putut sa vedem pana acum, in dolari si in bondurile americane, pentru ca ei au cele mai multe avioane si portavioane. Este deci nu doar logic dar inevitabil pentru mentalitatea americana ca prin razboi sa isi apere interesele economice, atat ale natiunii americane dar mai ales ale papusarilor care condut America si vor sa conduca lumea intreaga.

Ce se va intampla cu Romania atunci? Nu este foarte greu de ghicit si nu vreau sa detaliez aici. Ce este cert, este ca acesta va fi doar prima etapa a crizei, doar primele evenimente care vor duce la declansarea  celui de-al 3-lea Razboi Mondial. Tinand cont de miscarile SUA in Orientul Mijlociu, rusii si chinezii nu vor putea sa stea nici ei cu mainile in san si mai devreme sau mai tarziu, mai direct sau mai indirect vor intra in razboi. Evident, consecintele unui nou razboi mondial sunt greu de cantarit, dar abia atunci putem lua in considerare o blocare totala a sistemului financiar, contractia globalizarii, limitarea comertului, localizarea tuturor afacerilor si schimbarea totala a modului de viata a milioane de oameni (care vor mai supravietui razboiului). Daca marea criza va veni ca urmare a unui razboi mondial sau doar a unor evenimente catastrofice necontrolate, este inca un semn de intrebare pentru mine. Nu este exclus ca pur si simplu, inca o lebada neagra sa dea la pamant cu sistemul financiar actual care nu este cu nimic mai pregatit decat in 2008 pentru a face fata la riscurile prezente.

Iata deci cum zapada ne pregateste pentru vremurile care vor veni. Nimic altceva nu ar putea convinge oamenii ca trebuie sa fie autosuficienti, sa aiba mancarea proprie, sa aiba lemne de ajuns, sa nu se bazeze pe utilitati cum ar fi curent, telefon, apa etc, sa nu depinda de autoritati si mai ales sa fie buni vecini si sa stie sa se organizeze la nivel local. Nu este de mirare ca necazul asta cu zapada a dat peste tarani si nu peste oraseni. Oare nu putea Dumnezeu sa trimita un cutremur prin care si orasele sa fie in cod portocaliu spre rosu, ca sa ne pregateasca si pe noi? Cred ca putea si poate ca o sa se intample si asta, deocamdata taranii au evident sanse mai mari sa reziste in marea criza, nu trebuie decat sa prinda putina frica si sa ia cateva lectii din iarna asta grea pentru a se pregati pentru o iarna cu mult mai indelungata in care toate beneficiile societatii moderne vor constitui doar o amintire placuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.