Cum se bâlbâie directorul FMI pentru Europa când este întrebat despre dezastrul umanitar produs de FMI

London School of Economics a tinut o conferinta cu tema “Poate Grecia sa iese din criza?”. La conferinta a participat si Poul Thomsen, director al FMI pentru programele din Europa. Iata-l cum se balbaie cand este intrebat despre efectul dezastruos asupra sistemului medical din Grecia si al sinuciderilor:

MODERATOR: “Desi spuneti ca aratati sensibilitate, totusi rapoartele arata ca impactul asupra sanatatii si ratei sinuciderilor este alarmant. Cum comentati?”

POUL THOMSEN: “A …ma alarmez … de … de … problemele sociale … din … a …. din Grecia si de asemenea cred ca este absolut esential sa pastram servicii sociale adecvate. Sa va dau un exemplu din domeniul farmaceutic. Grecia a cheltuit pe medicamente dramatic mai mult decat orice alta tara europeana. Deci ce face programul nostru: se duce si de exemplu introduce retetele electronice … aaa … aaa … aaa … introduce liste de medicamente … aaa … maim ulta folosire medicamentelor generice … aaa … si asa costul sanatatii scade …”

LINK LA MOMENTUL CU INTREBAREA: http://www.youtube.com/watch?v=U6m5Qm6IiRM&feature=youtu.be&t=1h8m50s

Mai jos avem expresia sictirita a lui Paulson cand un reporter l-a intrebat daca vor mai avea loc masuri de austeritate in Grecia cand va fi instalat noul guvern, dupa alegeri. De-a lungul intregii conferinte, Thomsen s-a aratat obsedat de taieri si de reforme, toate opiniile lui nu au tintit decat taierea costurilor, “eficientizarea” cheltuielilor publice, “restructurarea” sectorului public, “privatizarea” companiilor de stat, “dereglementarea” unor industrii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.