Grecia agricolă

“Pamantul e puterea mea. Cand ai pamant, poti sa te hranesti, poti produce orice, poti fii fericit” – spune o grecoaica care a crescut in Atena, a devenit inginera agricola dar din cauza crizei a fost nevoita sa “coboare” la munca de jos, la munca pamantului. Impreuna cu sotul ei au inceput o mica afacere: cresterea melcilor. Produc melci pentru francezi si italieni, deocamdata doar pentru restaurante, dar se gandesc sa desfaca si la cosmetice.

“Trebuie sa ne descurcam singuri” conclude Alexandra in incheierea interviului luat de AlJazeera in cadrul unui reportaj mai pe larg despre grecii care au reusit sa treaca prin criza indreptandu-se spre agricultura.

 

Iata cum deja se creaza un trend, un grup mic de greci au descoperit calea de urmat pentru toti ceilalti. Intorsi la radacini, statul si organizatiile para-nationale pot pica instantaneu deoarece nu vor mai exista impozite, taxe, industrie, hypermarketuri, masini de lux si alte ganglioane ale societatii moderne bolnave. Sa se finanteze bancherii intre ei pana vor crapa, iar grecii sa se intoarca la pamant si sa isi faca fiecare cat are nevoie pentru el ca sa consume, in rest nimic. Astazi sunt doar povesti interesante, maine va fi o poveste de succes a unui popor care se regaseste pe sine.

Din pacate noi suntem inca mult in urma Greciei, noi inca traim luna de miere a maririlor de pensii si de ros ciolane pentru noii veniti. Mai avem cativa ani pana vom ajunge si noi falimentarii pana la capat si vom primi troica cu paine si sare si dupa un nou val de austeritate esuata vom fi nevoiti sa fugim la tara sa crestem gaini si porci ca sa supravietuim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.