Războiul nemilos împotriva vieţii

Daca toate posturile TV si de radio si-ar intrerupe brusc emisiunile si l-am auzi pe presedintele tarii ca suntem atacati si ca o putere straina ne-a declarat razboi si vrea sa ne distruga, fara indoiala ca ne-am ingrozi si ne-am tulbura atunci si viata noastra nu ar mai fi la fel incepand din acea clipa.

Si desi in pragul intrarii noastre in UE acest scenariu macabru ni se pare pura fictiune, altele fiind temerile si preocuparile care le avem, realitatea este ca Romania se afla in razboi inca din 1989. Iar declaratia de razboi a fost chiar prima lege adoptata dupa caderea comunismului: legea avortului.

In acest razboi nevazut si nemilos impotriva vietii, deja peste 15 milioane de copii au platit cu viata. Si mai grav este ca agresorii suntem cu totii: de la femeia care avorteaza si doctorul care isi calca juramantul si pana la ultimul cetatean cu drept de vot si care are puterea sa faca ceva dar prefera ignoranta sau aroganta in fata acestui macel nemilos impotriva celor care nu pot sa strige.

In acest razboi nu se folosesc arme prea avansate ci simple forcepsuri care sfarteca trupul fraged al pruncului in pantecele mamei. Nu se folosesc nici rachete inteligente care sa depisteze inamicul, deoarece pruncul nu are grote unde sa se ascunda, ci pantecele mamei sale ii devine mormant.

In acest razboi nu se folosesc nici bombe cu uraniu, deoarece solutia salina injectata in lichidul amiotic isi face treaba bine: copilul este ars de viu si moare sufocat.

In acest razboi nu se folosesc nici avioane stealth, deoarece pilula anti-baby stie exact unde sa atace trompele uterine astfel incat sa impiedice nidarea ovulului fecundat purtator de suflet.

Daca suntem oameni, sa ne iubim copiii, sa constientizam faptul ca ei devin membri ai familiilor noastre inca din momentul conceptiei.

Daca Dumnezeu a hotarat sa ne daruiasca un copil, sa fim convinsi ca ii va purta de grija si in continuare.

Trebuie sa intelegem ca nu avem dreptul sa luam viata unui copil indiferent daca este nascut sau inca este in pantecele mamei sale. Omul este o fiinta vie, este fetita sau baiat, chiar din momentul conceperii sale.

Sfantul Vasile cel Mare avertizeaza: “Cei care dau medicamente abortive, sunt ucigasi si ei precum si cele ce primesc otravuri ucigatoare de embrioni” (canonul al 8-lea).

Cea mai mare bucurie a unei familii sunt copiii. Ei ne infrumuseteaza si ne imbogatesc viata. Sa fim gata sa ne jertfim pentru a ne invrednici de aceasta bucurie.

Orice copil care se naste este o reusita a vietii, o intentie divina implinita, o garantie de incredere si optimism, este o ascensiune, o pace pentru constiinte, un “AMIN!” plin de emotie creatoare, pe care mama si sotul ei il rostesc vointei lui Dumnezeu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.