Există Dumnezeu?

— un fragment din “Cartea raspunsurilor” de Don Batten

Biblia incepe cu afirmatia: ‘La inceput Dumnezeu a creat cerurile si pamantul’ (Gen. 1:1). Existenta lui Dumnezeu se subintelege, este ea insasi evidenta. In Psalmul 14:1 ni se spune, “Nebunul zice in inima lui: “Nu este Dumnezeu!” s’au stricat oamenii, fac fapte urate; nu este niciunul care sa faca binele”

Aici vedem ca Biblia face legatura intre gandurile corupte despre Dumnezeu, in special negarea insasi existentei lui, si o morala corupta. Si e adevarat ca, daca nu exista un Dumnezeu, nici un Creator care da regulile, atunci suntem in deriva din punct de vedere moral. Cand copii lui Israel si-au uitat Creatorul pe vremea Judecatorilor, cand nu aveau pe nimeni care sa ii conduca catre credinta in Dumnezeu. “..fiecare facea ce i se parea corect in ochii lui” (Judecatori 21:25) si haosul domnea.

Vedem cum acelasi lucru se intampla si azi. Tarile unde odinioara oamenii il onorau pe Dumnezeu, recunoscand ca “..Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine” (2 Cor. 5:19), experimentau astfel o prosperitate si o siguranta fara precedent. Aceleasi tari astazi se naruie in timp ce oamenii ii intorc spatele lui Dumnezeu. “Corectitudinea/Neprihanirea inalta un popor, dar pacatul este rusinea popoarelor.” (Prov. 14:34)

In timp ce natiunile isi intorc spatele la Dumnezeu, traind ca si cum El nu ar exista, pacatul inunda totul – prin coruptie politica, minciuna, lene, afisarea publica ostentativa a bogatiilor, crime violente, avorturi, hotii, adulter, dependenta de droguri, alcool, jocuri de noroc si alte lacomii de tot felul. Ecourile economice le urmeaza sub forma cresterilor de taxe si guvernele imprumuta bani pentru pentru plata a tot mai multor forte de politie, inchisori si sisteme de securitate sociala care sa carpeasca aceste probleme aparute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.