Chiar sunt americanii mai mambo ca românii?

Sunt siguri ca toti traim cu impresia ca noi romanii suntem mai destepti decat americanii. Dar pun pariu ca nu doar noi ci mai toate popoarele rad de americani pentru ca nu stiu unde se afla nu stiu ce tara si ce capitala are. Lucrurile nu stau se pare chiar asa, mai nou , de cand cu internetul, si mai specific de cand cu google trends, putem afla cel putin statistic ce cautari sunt populare si indurite si cum evolueaza in timp aceste cautari. Barometrul “google trends” este evident doar o unealta interesanta si nu generalizam, dar unele lucruri descoperite cu google trends v-ar putea soca si v-ar schimba total perceptia despre nivelul de inteligenta mioritica.

Am vazut initial un articol pe zerohedge care compara cat de populare sunt cautarile pe google referitoare la Siria cu dansul numit twerking si care a devenit faimos recent dupa ce o cantareata debila mental a “performat” acest dans la un mare concurs ale unei televiziuni pentru retardati.

Apoi m-am gandit ca ar fi interesant sa vedem si ce cauta romanii cu privire la Siria si am avut o surpriza nebanuita: se pare ca pe la noi mambo siria e chiar mai popular decat razboiul din siria. Nu intamplator, seful bandei Mambo Siria – care a devenit faimoasa dupa ce un poet ratat care intre timp a devenit bucatar a tot pompat-o pe la televiziune – este faimos tocmai printr-o versiune de twerking locala. Probabil tot pentru acest dans cauta si romanii “mambo siria” mai mult decat “stiri siria” sau “harta siria”, asa cum si amercanii cauta twerking mult mai mult decat “where is syria”. 

GRAFICUL DE JOS: CAUTARI DUPA “WHERE IS SYRIA” IN SUA

where-is-syria

CAUTARI DUPA “SIRIA” in ROMANIA (graficul de jos); vezi “Termeni similar” unde “mambo” este #1

mambo-siria

 

 IN CAZ CA NU ATI AVUT ONOAREA SA VEDETII BETIVANII LUI DINESCU (cunoscuti ca “Mambo Siria”) PANA ACUM:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.