Dupa ce nu a reusit reducerea CAS, Ponta promite reducerea TVA-ului

Minte, minte ca ceva se prinde pare a fi tactica promisiunilor lui Ponta. Reducerea CAS-ului nu era un efort extraordinar pentru guvern, mai ales avand in vedere iertarea datoriilor Rompetrol, promisiunea electoRATEi, salariile ASF si alte multe cazuri unde vedem ca la bani guvernul sta totusi bine si asta pentru ca scade rata si prin urmare se poate indatora din ce in ce mai usor pe termen din ce in ce mai mare. Bani sunt deci! Cu toate acestea, nici macar 1% din vreun impozit nu a fost scazut, ba din contra, impozitele locale au fost marite.

Acum, din motive deloc stiute (poate in lipsa de alt program) Ponta promite nici mai mult nici mai putin decat “revenirea TVA-ului” si scaderea impozitelor pe salarii, pe cote:

Programul Guvernului Ponta 3, elaborat aseară, a fost trimis astăzi la Parlament. Între măsurile care apar în noul program politic apar creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale, creșterea progresivă a salariului minim pe economie până la 1.100 lei, până în 2016, sau revenirea TVA la 19%, pe măsură ce cadrul fiscal o va permite. (Sursa: Jurnalul)

Evident, Ponta a intrat in campanie si trage din greu la vaslele propagandei ca la fapte nu are cu ce. Vedeti cat de subtil a bagat ambele variante: reducerea impozitelor sau reducerea TVA-ului! Cum sa nu il votezi? Cum sa nu iti surada asemenea masuri revolutionare? Mai conteaza ca nu au reusit nici macar sa taie amaratul ala de CAS cu 1%? Mai conteaza ca nici macar nu s-au abtinut sa nu adauge taxe noi si impozite (vezi taxele locale si forfetarul din turism)? Nu mai conteaza! Acum avem o noua gogoasa de pompat: reducerea TVA-ului.

Oare aceste promisiuni se bazeaza pe vreun studiu de impact sau alte analize? Daca da, cum de nu le-au facut pana acum si cum de nu au reusit nici macar de CAS sa mai aminteasca? Cum de peste noapte au venit cu aceasta promisiune, desi era logic ca sa o propuna si sa se angajeze la ea de mai mult timp daca studiile de impact erau deja facute si mai ales daca PNL era in guvern si evident era de acord, deci evident era o coalitie puternica care putea sa promoveze aceasta masura drastica.

Mintiti tovarasi, mintiti, ca ceva se prinde! Ponta pare a fi modelul clasic de conducator al romanilor: le promite marea cu sarea, le mai ofera 1 leu salariu si 100 de gram la cota de zahar si crede ca scapa. Poate scapa ca prim-ministru, ca dobanzile sunt mici. Dar daca se baga presedinte, o sa aiba probleme peste cativa ani. Daca insa chiar scad TVA-ul, promit ca sterg toate articolele anti-Ponta din blog si imi fac mea-culpa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.