De ce s-au hotarat rusii sa ii sanctioneze si ei pe americani?

Pare normal: americanii au sanctionat pe rusi, rusii raspund si ei. Dar nu este chiar asa. In primul rand se pune problema daca era cazul ca rusii sa reactioneze avand in vedere ca sanctiunile au fost penibile, adica americanii au mers pana acolo incat sa zica ca fac ceva, dar nu au facut de fapt nimic. Ce sanctiuni sunt alea sa interzici la 2-3 oameni sa nu mai vina in SUA? Penibil pentru o tara ca SUA care se pretinde politaiul lumii si care are un minim respect fata de potentialul sau de “convingere”.

Neoficial, unii au talcuit blandetea actiunilor prin aceea ca americanii o fac progresiv, ca ar fi lasat loc si pentru altele si ca nu puteau sa se arunce cu toate sanctiunile inainte. Penibila explicatie oarecum. Oricand exista alte sanctiuni care se pot face si niste sanctiuni care sa aiba doar o actiune simbolica denota clar ca ceva e putred la mijloc si ca nu strategia pasilor marunti este aplicata aici ci o alta strategie pe care nu o putem clar intelege, de aceea o vom specula. Deci, de ce a aplicat pana acum SUA doar o abureala de sanctiuni si nu a trecut la lucruri serioase?

Un prim raspuns ar fi: le e frica. Situatia e destul de fragila si evident le e frica sa mearga in razboi economic cu Rusia pana acolo incat sa blocheze toate asset-urile financiare ale Rusiei, sa ii scoata din sistemul financiar mondial, sa le confiste activele, etc.

Sa nu uitam ca in esenta Ucraina este o mare felie de pamant care trebuie exploatat de companiile americane (Chevron, Shell si altele care sunt si pe la noi). Companiile americane au luat deja startul in tehnologia de fracking si vor sa testeze noi metode in tara bananiera care este acum Ucraina. Deja au semnat cu FMI-ul, deja incepe “colaborarea”, deci este clar deocamdata motivul pentru care americanii s-au implicat in Ucraina, aiurelile geopolitice trambitate de unii fiind cu mult sub interesele economice in lista de motive care au justificat implicarea americanilor. Deci daca totul este o ecuatie financiara, foarte probabil americanii si-au calculat sanctiunile astfel incat sa nu ii loveasca mai mult pe de o parte decat castiga pe de alta parte.

Un al doilea motiv ar putea fi lobby-ul marilor companii americane care au afaceri cu Rusia si care nu doresc ca acestea sa fie alterate. S-ar justifica deci de ce americanii au inventat acest nou tip de “sanctiuni” denaturand inca un cuvant din dictionar care de azi inainte nu va mai insemna ce a fost pana acum.

Un al treilea motiv ar fi temerea ca rusii sa nu blocheze retragerea din Afganistan. Americanii sunt in plina retragere si fara cooperarea Rusiei, ar fi nevoiti sa arda niscavai motorina sau sa se riste prin Pakistan. Astfel sunt cam stransi cu usa de situatie si nu pot sa loveasca in Rusia mai mult.

Vor reusi americanii sa se atinga macar de scaunul lui Putin prin aceste firave “sanctiuni”? Oare chiar apropiatii lui Putin nu stiau ce urma si nu i-a dus capul ca pana acum sa nu mai aiba expuneri aiurea la indemana americanilor ci fie sa foloseasca banci elvetiene fie sa tina banii in Singapore sau alte centre ale Asiei? Ma indoiesc, putin probabil.

Sa enumeram doar cateva sanctiuni mai dure pe care le puteau lua americanii si care chiar ar fi lovit Rusia:
– scoaterea bancilor rusesti din SWIFT (au nevoie insa de acordul europenilor pt asta)
– oprirea liniilor de creditare ale FED-ului pentru toate bancile care mai fac tranzactii cu banci /companii rusesti (din start ar taia creditarea pentru rusi)
– oricare din sanctiunile aplicate in prezent Iranului de SUA:

The United States has imposed an arms ban and an almost total economic embargo on Iran, which includes sanctions on companies doing business with Iran, a ban on all Iranian-origin imports, sanctions on Iranian financial institutions, and an almost total ban on selling aircraft or repair parts to Iranian aviation companies. A license from the Treasury Department is required to do business with Iran. In June 2011, the United States imposed sanctions against Iran Air and Tidewater Middle East Co. (which runs seven Iranian ports), stating that Iran Air had provided material support to the Iranian Revolutionary Guard Corps (IRGC), which is already subject to UN sanctions, that Tidewater Middle East is owned by the IRGC, and that both have been involved in activities including illegal weapons transportation.[31] The U.S. has also begun to designate a number of senior Iranian officials under the Iranian Human Rights Abuses Sanctions Regulations. On 14 December 2011, the U.S. Department of Treasury designated Hassan Firouzabadi and Abdollah Araqi under this sanctions program.[32] In February 2012 the US froze all property of the Central Bank of Iran and other Iranian financial institutions, as well as that of the Iranian government, within the United States.[33] The American view is that sanctions should target Iran’s energy sector that provides about 80% of government revenues, and try to isolate Iran from the international financial system.[34] On 6 Feb of 2013 the United States government blacklisted major Iranian electronics producers, Internet policing agencies, and the state broadcasting authority, in an effort to lessen restrictions of access to information for the general public. The sanctions were imposed to target Islamic Republic of Iran Broadcasting, which is responsible for broadcast policy in Iran and oversees production of Iranian television and radio channels. Also targeted were the “Iranian Cyber Police” and the “Communications Regulatory Authority” which the Treasury Department describes as authorities created three years ago to filter Web sites and monitor Internet behavior, while blocking Web sites deemed objectionable by the Iranian government. Currently, under American sanctions laws, any United States property held by blacklisted companies and individuals is impounded, and are prohibited from engaging in any transactions with American citizens.[35] (Sursa: Wikipedia)

Este clar ca americanii nu pot sau nu vor (de fapt tot nu pot) sa aplice sanctiuni reale, cel putin deocamdata. Fie nu sunt convinsi ca se merita, fie sunt convinsi ca masurile actuale sunt de-ajuns, fie au mai luat si alte masuri in subteran de care nu stim noi.

Rusii dupa ce au ras de sanctiunile americanilor, s-au decis sa contraatace si ei cu aceeasi moneda: au sanctionat 9 oficiali americani implicati in sanctionarea Rusiei. Evident ca nici pe americani nu ii afecteaza “sanctiunile” rusilor. Poate rusii au vrut sa ameninte ca vor raspunde si ei la orice miscare a americanilor cu aceeasi moneda. Poate daca s-ar opri aici, conflictul americano-rus ar fi bine.

Incepe insa un joc absurd si periculos, care mare minune daca nu se termina cu nucleare. Europenii inca nu au intrat in joc, sunt mai inceti, se misca mai greu. S-au miscat atat de greu incat la peste 20 de ani de la caderea URSS-ului inca nu au o armata si se bazeaza tot pe americani sa ii apere. Putin s-a gasit acum sa le arate americanilor cu degetul Kosovo, la atatia ani dupa, atunci nu i-a trecut prin cap sa il ajute pe Milosevici cu cateva avioane macar. Americanii si-au retras ambasada din Siria, nu m-ar mira daca incep sa il bombardeze pe Assad doar ca sa ii arate lui Putin ca daca el nu mai respecta legislatia si granitele, nici SUA nu mai asteapta nici macar acordul ONU. Sa nu uitam ca totusi Obama nu a fost atat de nebun ca Clinton si Bush si a fost cat de cat rezervat atat in Siria, cat si in Libia. Sa nu uitam ca in Libia a fost atat de “discret” incat ajunsesera francezii sa isi umfle creasta de cocosi si sa il ameninte pe Ghadafi. Acum francezii tac malc si se fac ca ploua ca au de incasat de la rusi cateva miliarde pe cateva nave Mistral. Mai e si avionul asta disparut care nu se stie pe unde o sa apara acum plin de nucleare si sa fie scanteia de la care incepe al 3-lea Razboi Mondial peste noapte.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Alte articole recomandate:

Malaysia Plane False Flag Military Operation

Buffoon Bluffery; What are Sanctions Really About?

13 comments

  • Cred ca Rusii au fost si putin inteligenti, s-au gandit ca daca continua sa pun pae , chiar daca si-au luat-o se ard ei mai tare decat pot sa arda, e si interesanta ca aceste doua natiuni sunt tabere opuse, ca si distanta , ca si limba, continent, deci daca se incing prea tare cine e printre cele doua no sa ii fie bine, dar na , fiecare cu parerea lui despre asta..

  • Pai aia doream sa stiu …in caz de razboi.
    Doamne fereste.

  • In ce priveste precizia racheteler rusesti, intercontinentale; in ultima vreme s-au testat 13 rachete, din care 6 nu au functionat normal, ba chiar, una a exploadat pe ramp de lansare.
    Ce se intampla daca prima racheta esueaza?
    Intrebarea asta ar trebui sa si-o puna Putin.
    Ca populatie, doar Ucraina, Polonia si Germania impreuna depasesc numeric populatia Rusiei.
    Toata treaba este, ca in caz de conflict, China sa ramana neutra.
    Toate fostele tari sub stapanirea URSS vor actiona impreuna, impotriva Rusiei, pentru a evita repetarea istoriei.
    De data aceasta nu va fi un Napoleon sau un Hitler ci vor o jumatate de miliard de gloate ce au fost subjugare de catre imperiul Rus.
    Daca respectam istoria, Crimea a fost a Greciei, a Alanilor, a Hazarilor, sau a Tatarilor, mai inainte de a fi a Rusiei.
    M-as mira sa nu vad Rusia impartita pe parcele si data la fosti stapani/bastinasi, ca au fost supuse 114 nemuri si limbi in imperiul Rus, care spre voia lui Dumnezeu se pot reface ca si copacul din buturuga.
    Pamantul e a lui Dumnezeu, il da cui vrea El.
    Misiunea de crestinizare a popoarelor imperiului Rus e terminata in secolul 19, pana la Rasputin. Socoteala actuala arata o deficienta in munca apostolica; procesul de ateizare a URSS-ului a daramat tot ce s-a construit spiritual; Rus trebuie sa dea inapoi moneda ne fructificata si va fi eliberat din slujba: Falimentat spiritual.

    • Priviti foarte subiectiv lucruile.
      Vedeti pe cine au distrus rusii dupa al doilea razboi mondial, iar apoi vedeti pe cine au atacat americanii.

      Tari bombardate de americani dupa WW2:
      China 1945-46
      Korea 1950-53
      China 1950-53
      Guatemala 1954
      Indonesia 1958
      Cuba 1959-60
      Guatemala 1960
      Belgian Congo 1964
      Guatemala 1964
      Dominican Republic 1965-66
      Peru 1965
      Laos 1964-73
      Vietnam 1961-73
      Cambodia 1969-70
      Guatemala 1967-69
      Lebanon 1982-84
      Grenada 1983-84
      Libya 1986
      El Salvador 1981-92
      Nicaragua 1981-90
      Iran 1987-88
      Libya 1989
      Panama 1989-90
      Iraq 1991
      Kuwait 1991
      Somalia 1992-94
      Bosnia 1995
      Iran 1998
      Sudan 1998
      Afghanistan 1998
      Yugoslavia – Serbia 1999
      Afghanistan 2001
      Libya 2011
      Syria

      Si ce operatiuni au mai avut, tot dupa ’45:
      IRAN 1946 Nuclear threat Soviet troops told to leave north.
      YUGOSLAVIA 1946 Nuclear threat, naval Response to shoot-down of US plane.
      URUGUAY 1947 Nuclear threat Bombers deployed as show of strength.
      GREECE 1947-49 Command operation U.S. directs extreme-right in civil war.
      GERMANY 1948 Nuclear Threat Atomic-capable bombers guard Berlin Airlift.
      CHINA 1948-49 Troops/Marines evacuate Americans before Communist victory.
      PHILIPPINES 1948-54 Command operation CIA directs war against Huk Rebellion.
      PUERTO RICO 1950 Command operation Independence rebellion crushed in Ponce.
      KOREA 1951-53 (-?) Troops, naval, bombing , nuclear threats U.S./So. Korea fights China/No. Korea to stalemate; A-bomb threat in 1950, and against China in 1953. Still have bases.
      IRAN 1953 Command Operation CIA overthrows democracy, installs Shah.
      VIETNAM 1954 Nuclear threat French offered bombs to use against seige.
      GUATEMALA 1954 Command operation, bombing, nuclear threat CIA directs exile invasion after new gov’t nationalized U.S. company lands; bombers based in Nicaragua.
      EGYPT 1956 Nuclear threat, troops Soviets told to keep out of Suez crisis; Marines evacuate foreigners.
      LEBANON l958 Troops, naval Army & Marine occupation against rebels.
      IRAQ 1958 Nuclear threat Iraq warned against invading Kuwait.
      CHINA l958 Nuclear threat China told not to move on Taiwan isles.
      PANAMA 1958 Troops Flag protests erupt into confrontation.
      VIETNAM l960-75 Troops, naval, bombing, nuclear threats Fought South Vietnam revolt & North Vietnam; one million killed in longest U.S. war; atomic bomb threats in l968 and l969.
      CUBA l961 Command operation CIA-directed exile invasion fails.
      GERMANY l961 Nuclear threat Alert during Berlin Wall crisis.
      LAOS 1962 Command operation Military buildup during guerrilla war.
      CUBA l962 Nuclear threat, naval Blockade during missile crisis; near-war with Soviet Union.
      IRAQ 1963 Command operation CIA organizes coup that killed president, brings Ba’ath Party to power, and Saddam Hussein back from exile to be head of the secret service.
      PANAMA l964 Troops Panamanians shot for urging canal’s return.
      INDONESIA l965 Command operation Million killed in CIA-assisted army coup.
      DOMINICAN REPUBLIC 1965-66 Troops, bombing Army & Marines land during election campaign.
      GUATEMALA l966-67 Command operation Green Berets intervene against rebels.
      DETROIT l967 Troops Army battles African Americans, 43 killed.
      UNITED STATES l968 Troops After King is shot; over 21,000 soldiers in cities.
      CAMBODIA l969-75 Bombing, troops, naval Up to 2 million killed in decade of bombing, starvation, and political chaos.
      OMAN l970 Command operation U.S. directs Iranian marine invasion.
      LAOS l971-73 Command operation, bombing U.S. directs South Vietnamese invasion; “carpet-bombs” countryside.
      SOUTH DAKOTA l973 Command operation Army directs Wounded Knee siege of Lakotas.
      MIDEAST 1973 Nuclear threat World-wide alert during Mideast War.
      CHILE 1973 Command operation CIA-backed coup ousts elected marxist president.
      CAMBODIA l975 Troops, bombing Gassing of captured ship Mayagüez, 28 troops die when copter shot down.
      ANGOLA l976-92 Command operation CIA assists South African-backed rebels.
      IRAN l980 Troops, nuclear threat, aborted bombing Raid to rescue Embassy hostages; 8 troops die in copter-plane crash. Soviets warned not to get involved in revolution.
      LIBYA l981 Naval jets Two Libyan jets shot down in maneuvers.
      EL SALVADOR l981-92 Command operation, troops Advisors, overflights aid anti-rebel war, soldiers briefly involved in hostage clash.
      NICARAGUA l981-90 Command operation, naval CIA directs exile (Contra) invasions, plants harbor mines against revolution.
      LEBANON l982-84 Naval, bombing, troops Marines expel PLO and back Phalangists, Navy bombs and shells Muslim positions. 241 Marines killed when Shi’a rebel bombs barracks.
      GRENADA l983-84 Troops, bombing Invasion four years after revolution.
      HONDURAS l983-89 Troops Maneuvers help build bases near borders.
      IRAN l984 Jets Two Iranian jets shot down over Persian Gulf.
      LIBYA l986 Bombing, naval Air strikes to topple Qaddafi gov’t.
      BOLIVIA 1986 Troops Army assists raids on cocaine region.
      IRAN l987-88 Naval, bombing US intervenes on side of Iraq in war, defending reflagged tankers and shooting down civilian jet.
      LIBYA 1989 Naval jets Two Libyan jets shot down.
      VIRGIN ISLANDS 1989 Troops St. Croix Black unrest after storm.
      PHILIPPINES 1989 Jets Air cover provided for government against coup.
      PANAMA 1989 (-?) Troops, bombing Nationalist government ousted by 27,000 soldiers, leaders arrested, 2000+ killed.
      LIBERIA 1990 Troops Foreigners evacuated during civil war.
      SAUDI ARABIA 1990-91 Troops, jets Iraq countered after invading Kuwait. 540,000 troops also stationed in Oman, Qatar, Bahrain, UAE, Israel.
      IRAQ 1990-91 Bombing, troops, naval Blockade of Iraqi and Jordanian ports, air strikes; 200,000+ killed in invasion of Iraq and Kuwait; large-scale destruction of Iraqi military.
      KUWAIT 1991 Naval, bombing, troops Kuwait royal family returned to throne.
      IRAQ 1991-2003 Bombing, naval No-fly zone over Kurdish north, Shiite south; constant air strikes and naval-enforced economic sanctions
      LOS ANGELES 1992 Troops Army, Marines deployed against anti-police uprising.
      SOMALIA 1992-94 Troops, naval, bombing U.S.-led United Nations occupation during civil war; raids against one Mogadishu faction.
      YUGOSLAVIA 1992-94 Naval NATO blockade of Serbia and Montenegro.
      BOSNIA 1993-? Jets, bombing No-fly zone patrolled in civil war; downed jets, bombed Serbs.
      HAITI 1994 Troops, naval Blockade against military government; troops restore President Aristide to office three years after coup.
      ZAIRE (CONGO) 1996-97 Troops Troops at Rwandan Hutu refugee camps, in area where Congo revolution begins.
      LIBERIA 1997 Troops Soldiers under fire during evacuation of foreigners.
      ALBANIA 1997 Troops Soldiers under fire during evacuation of foreigners.
      SUDAN 1998 Missiles Attack on pharmaceutical plant alleged to be “terrorist” nerve gas plant.
      AFGHANISTAN 1998 Missiles Attack on former CIA training camps used by Islamic fundamentalist groups alleged to have attacked embassies.
      IRAQ 1998 Bombing, Missiles Four days of intensive air strikes after weapons inspectors allege Iraqi obstructions.
      YUGOSLAVIA 1999 Bombing, Missiles Heavy NATO air strikes after Serbia declines to withdraw from Kosovo. NATO occupation of Kosovo.
      YEMEN 2000 Naval USS Cole, docked in Aden, bombed.
      MACEDONIA 2001 Troops NATO forces deployed to move and disarm Albanian rebels.
      UNITED STATES 2001 Jets, naval Reaction to hijacker attacks on New York, DC
      AFGHANISTAN 2001-? Troops, bombing, missiles Massive U.S. mobilization to overthrow Taliban, hunt Al Qaeda fighters, install Karzai regime, and battle Taliban insurgency. More than 30,000 U.S. troops and numerous private security contractors carry our occupation.
      YEMEN 2002 Missiles Predator drone missile attack on Al Qaeda, including a US citizen.
      PHILIPPINES 2002-? Troops, naval Training mission for Philippine military fighting Abu Sayyaf rebels evolves into combat missions in Sulu Archipelago, west of Mindanao.
      COLOMBIA 2003-? Troops US special forces sent to rebel zone to back up Colombian military protecting oil pipeline.
      IRAQ 2003-? Troops, naval, bombing, missiles Saddam regime toppled in Baghdad. More than 250,000 U.S. personnel participate in invasion. US and UK forces occupy country and battle Sunni and Shi’ite insurgencies. More than 160,000 troops and numerous private contractors carry out occupation and build large permanent bases.
      LIBERIA 2003 Troops Brief involvement in peacekeeping force as rebels drove out leader.
      HAITI 2004-05 Troops, naval Marines & Army land after right-wing rebels oust elected President Aristide, who was advised to leave by Washington.
      PAKISTAN 2005-? Missiles, bombing, covert operation CIA missile and air strikes and Special Forces raids on alleged Al Qaeda and Taliban refuge villages kill multiple civilians. Drone attacks also on Pakistani Mehsud network.
      SOMALIA 2006-? Missiles, naval, troops, command operation Special Forces advise Ethiopian invasion that topples Islamist government; AC-130 strikes, Cruise missile attacks and helicopter raids against Islamist rebels; naval blockade against “pirates” and insurgents.
      SYRIA 2008 Troops Special Forces in helicopter raid 5 miles from Iraq kill 8 Syrian civilians
      YEMEN 2009 Missiles, command operation Cruise missile attack on Al Qaeda kills 49 civilians; Yemeni military assaults on rebels
      LIBYA 2011 Bombing, missiles, command operation NATO coordinates air strikes and missile attacks against Qaddafi government during uprising by rebel army.

      ————————-

      Deci cine-i ala cu adevarat rau ?

  • @ Florin, pot detalia, dar nu public.
    Pentru astfel de informatii va rugam contactati-ma separat.
    Puteti vizita forumul colectivului adevarul pentu astfel de informatii (cautati cu google foumul).
    Referitor la armata, varsta limita pentru incadrare ofiteri este 35 ani, iar pentru MACi rezerva, va puteti incadra la clasa 2.
    Pentru clasa 1 ar fi fost necesar sa aveti pana in 45 ani.
    Incorporari nu se mai fac obligatoriu. Poate se schima doar in caz de razboi.

  • Si mai in gluma mai in serios,pana la ce varsta se fac incorporari
    in zilele noastre?
    Tocmai ce-am implinit 45,ce ziceti ma mai “calific”,doamne fereste.
    “Bat in lemn”.

  • ” Nuclearele sunt la jumatea nivelului tehnologic din cateva tari. Dati-va cu presupusul ce-i peste. Rusii-s una din acele tari.”
    Poti detalia te rog?

  • 1. Americanii n-au ‘balls’.
    2. $-ul se poate prabusi instant prin decizia Chinei si Rusiei. Devine lira turceasca 2.0. D-aia s-a dus maimuta lu’ Obama cu saru’mana la chinezi.
    3. Mijloacele de interceptie antibalistice Patriot sunt o gluma. O bateria Patriot poate intercepta maxim 4 rachete in conditii ideale. Ce te faci cu cateva sute ? Oricum, neimportant din cauza de (4). Continuand totusi, e vorba de rahete conventionale, nu cele de ultima generatie ce ‘bypass’ lejer sistemul.
    4. Nuclearele sunt la jumatea nivelului tehnologic din cateva tari. Dati-va cu presupusul ce-i peste. Rusii-s una din acele tari.

    @admin – in ritmul asta lumea se duce dracu’. S-a aproape dus deja. Mai e un pas.

    • @ Xaeus: ce expresie este asta: “maimuta lu’ Obama”? Un intelectual, sau un crestin, nu cauta la fata omului – culoare, rasa – ci la faptele lui.
      Nu aveti nici cea mai mica idee de ce a mers doamna Obama in China, asa ca nu dati cu presupusul despre prabusirea sau ne prabusirea $.
      Treaba ce ma deranjaza pe mine este rolul de cocos – mancho – a lui Putin, si regretul teritoriilor pe care le-a pierdut URSS-ul, pe care doreste sa le recupereze.

  • Faptul ca Baraca e mai temperat de felul lui,poate ca e de bine,desi cred ca asta i-a dat aripi lui Putin.
    Trist dar adevarat asta cu : Europa devine o Sodoma la propriu si America o mare inchisoare.

  • Frate Gigel, ai tot pomenit de cateva ori in ultimele saptamani de armele atomice… Eu nu cred ca se va ajunge asa de usor la ele, ar fi o escaladare cu mult prea periculoasa a conflictului, din care nu ar avea nimeni de castigat. Si americanii au suficiente bombe atomice cat sa rada Rusia de pe fata pamantului, si in plus mai au si acest scut antiracheta. Sa nu uitam ca in ultimii 60 de ani au mai avut loc razboaie (Coreea, Vietnam, Iraq, Afghanistan) in care americanii s-au abtinut sa foloseasca bomba atomica, chiar daca nu au iesit tot timpul victoriosi.

    Vedeam ieri sau alataieri un documentar despre razboiul aerian din Vietnam, in care erauniste situatii absurde, pilotilor americani li se interzicea sa bombardeze anumite aeroporturi si porturi vietnameze, pentru ca celor din varf le era frica sa nu loveasca vreun avion sau nava ruseasca sau chinezeasca, ceea ce ar fi dus la WW3. Si desi aveau enorm de suferit din cauza ca nu pitea bombarda acele baze, totusi le-au lasat in pace. E celebra remarca presedintelui Johnson: “they can’t bomb an outhouse without my OK”, adica ca n-aveau voie sa bombardeze nici un WC exterior fara aprobarea sa.

    • Echilibrul era altul atunci. Acum SUA crede ca poate anihilia Rusia din prima lovitura si in plus crede ca poate intercepta intercontinentalele. Ii doare undeva de Europa. Sa nu uitam cine era contracandidatul lui Obama la anterioarele alegeri, un preot mormon care crede ca Rusia e satan si ca razboiul e iminent. Am scris un articol mai demult despre ideile lui Romney.

      A fost o minune mare ca in Razboiul Rece nu s-a ajuns la nucleare, putini realizeaza ca de fapt asta a fost o minune. Iata ca razboiul rece a trecut si am avut parte si noi de o oarecare libertate si europenii au putut sa stea linistiti o vreme. Ce s-a intampla insa intre timp? Europa devine o Sodoma la propriu si America o mare inchisoare, Rusia o mare crâșmă si chinezi calca pe urma europenilor. Mai merita lumea asta continue marsul nebunesc catre nicaieri in ritmul asta? De aceea cred ca de data asta, escaladarea va duce destul de repede la nucleare, mai ales pentru ca echilibrul nu mai este acelasi si rusii nu pot duce un razboi conventional impotriva vestului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.