Cu cât poate fi cumpărată liniștea unui ziarist incomod

Radu Soviani ajunsese la o popularitate destul de confortabila si in ciuda prabusirii televiziunii Money TV, cam fusese preluat de Realitatea TV si aparea chiar si in emisiuni exclusiv politice, nu doar economice la ore de varf. Cu siguranta nu avea probleme sa se mute la orice televiziune si-ar fi dorit si chiar daca nu ajungea la ratingul si salariul lui Badea, totusi nu era in pericol sa ramana somer.

De la o vreme insa Radu a disparut de la TV – a ajuns purtator de cuvant la ASF. Pe langa salariu, pretul “tacerii”: 1 mil lei (sursa)

A quick buck for less a mac-mac – am putea zice. Evident de cand cu noul job, Radu nu mai face emisiuni, nu mai critica guvernarea, nu mai critica BNR-ul si pe Isarescu, nu mai nimic. Mai publica din cand in cand pe blogul personal, doar ca sa ne dea de inteles ca inca mai traieste in Romania.

ASF este un fel de stat in stat, un super tun la care cotizam toti fraierii care avem asigurari, conturi, etc ca oricum astia nu monitorizeaza si nu ne asigura de nimic – cel putin daca e sa ne uitam la “echipa” – toti matusi, nepoti, soti, sotii, veri, etc ai politicienilor. Toti salarii de mii de euro la care nici angajatii SEC-ului din SUA nu viseaza – ca sa nu mai zicem beneficii. Tentatia banilor e atat de mare si sumele atat de fabuloase incat pana si Daianu a preferat sa faca pe prostul si pe niznaiul decat sa dea banii inapoi. Care bani i-a luat legal la urma urmei, chiar daca pe legi porcesti care put de la o posta. Chiar asa: aveti idee cat a castigat Daianu anul trecut in 2-3 luni? 68.000 EURO! Cat plateste rate o viata intreaga un salariat mediu in Romania. Si va dati seama ca Daianu se si pricepe la monitorizarea si securizarea fiscala ca nu degeaba si-a luat tzeapa de la Sima si a pierdut banii. Dar nu-i bai, ca are tot timpul sa si-i recupereze, acum ca i-a pus Dumnezeu (sau Ponta?) mana-n cap. Evident, nu stim unde si cat se scurge din aceste sume imense, dar revenind la Raducu, chiar daca in cazul lui a fost cumparat doar cu un mizilic de cateva sute de mii de euro (fie el raspandit pe 3 ani), Radu s-a multumit cu vrabia in mana, in loc sa continue o cariera care parea promitatoare in presa economica.

Acum, daca o sa presteze corespunzator, nu m-ar mira sa il vedem maine-poimaine pe Radu si pe la niste AGA-uri ale statului, cum a inceput si Tomita Bugetel si poate mai tarziu cine stie auzim de Domnul Consilier sau Domnul Secretar de Stat Radu Soviani, fost ziarist promitator care si-a vandut sufletul pentru bani. Pacat de interviurile alea cu Ghidiu, chiar daca dadea putin spre paranormal, omul ala era tare amuzant si interesant.

One comment

  • Ai dreptate,sunt personaje de la care ai anumite asteptari si care te dezamagesc
    Si eu l-am gasit interesant pe Ghidiu,pacat ca nu se gaseste altcineva,sa-l mai ia cate un interviu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.