Declaratia lui Putin catre un apropiat publicata in Financial Times si trecuta cu vederea de toata lumea

“Motivul socant pentru care Putin nu este ingrijorat de hotararea de 50 de miliarde cu privire la Yukos” este titlul aproximativ al unui articol aparut in Zerohedge pe 28 Iulie – acum 3 zile. Nu am abordat subiectul atunci pentru ca eram sigur ca va face valva in presa romaneasca. Nu am prezis insa corect: presa romaneasca fiind pornita pe sinapsele binecunoscute a relatat pe larg hotararea curtii de la Haga [1] dar a trecut cu vederea acest articol aparut in Financial Times care este citat de ZeroHedge.

Hotararea in sine nu stiu cata atentie merita desi 50 de miliarde nu e un mizilic – pe de o parte, iar pe de alta, cine are curajul sa vina sa ii ceara lui Putin sau sa urmareasca sa recupereze asseturile Rusiei in strainatate? Vreunul interesat de Mistral? S-ar scoate cam cu un miliard jumatate din cele 2 nave …

Iata insa ce ar fi declarat Putin unui apropiat, conform FT:

One person close to Mr Putin said the Yukos ruling was insignificant in light of the bigger geopolitical stand-off over Ukraine.

“There is a war coming in Europe,” he said. “Do you really think this matters?”

Oare de unde sa stie Putin ca vine un razboi in Europa? Si oare la ce razboi se refera? Sa fie oare vreo legatura si cu faptul ca “pampalaul” de Obama (pampalau in ochii papusarilor care il conduc) urmeaza sa fie dat jos pentru ca nu are curajul sa fie mai dur cu Rusia si cine stie ce nebun vine in locul lui?

~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE:

[1] 50.000.000.000 $. CINE IA BANII? (Gandul)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.