“Rapid Guardians of Ukraine” – un nou film care va apare in curand pe televizoarele noastre in linia de BREAKING NEWS

Nu reusesc sa tin pasul nici macar cu headline-urile legate de escaladarea tensiunilor dintre SUA si Rusia, via Ucraina. Escaladarile de zilele trecute, cu avertismentele lui Holland, cu apelurile bombastice ale ucrainienilor ca vor sa se alature NATO, cu avertismentul lui Putin ca poate sa ocupe Kievul in doua ore, cu scrisoarea deschisa a unor fost securisti americani catre Merkel etc. sunt nimic pe langa stirea asta de azi: Trupe americane o sa participe in Ucraina la un “exercitiu programat dinainte” impreuna cu alte trupe din NATO. Conform Zerohedge, e vorba de vreo 200 americani si restul de pana la 1000 din alte tari NATO si prieteni ai NATO, inclusiv Romania:

While only ‘humanitarian adviser’ boots on the ground are present in Iraq (and Syria), Reuters reports that preparations are under way near Ukraine’s western border for a joint military exercise this month with more than 1,000 troops from the United States and its allies. As Obama told reporters last week, “that a military solution to this problem is not going to be forthcoming,” it seems a little odd ‘strategically’ to go ahead with the Rapid Trident exercise Sept. 16-26 as a sign of the commitment of NATO states to support non-NATO member Ukraine, entailing the first significant deployment of U.S. and other personnel to Ukraine since the crisis erupted. (Sursa)

Mai zilele trecute am vazut un film interesant – On The Beach  – in care toata emisfera nordica fusese distrusa in urma razboiului nuclear declansat de triggerele automate si in care singurii care supravietuisera – australienii – se asteptau sa vina norul radioactiv si pe la ei. Mai aveau cam 6 luni si filmul prezinta cum se pregateau oamenii sa moara, cum unii sperau ca totusi o sa scape, cum un submarin investigheaza daca nu cumva cineva a supravietuit si transmite un semnal. In timpul filmului, inevitabil se pune intrebarea: cine e de vina, dar oare conducatorii nu s-au gandit ca o sa murim toti?

Culmea, chiar inainte sa vad filmul, citisem titlul unei stiri: “Ponta: Trebuie să ne gândim de zece ori înainte să vorbim de o intervenţie militară în Ucraina“. Stiam deci raspunsul la aceasta intrebare dinainte: ba da, s-au gandit de zece ori, ca Ponta.

Lumea de azi e condusa de minti diabolice al caror grad de intunecime este greu de inteles pentru omul de rand. Pentru mine, ca om de rand este foarte simplu sa ma gandesc: idiotii astia nu gandesc cand vorbesc de razboi cu Rusia sau de presiuni asupra Rusiei? Chiar au uitat ca aia au nucleara si ca daca NATO se apropie prea mult, inevitabil la un punct rusii o sa fie nevoiti sa apese pe butonul rosu? De oricate ori s-ar gandi Ponta sau Basescu daca sa atace sau nu Rusia, ei mai bine ar tacea cum o fac si presedintii altor tari de pe langa noi. Am mai auzit pe Preda de la PNL azi ca el regreta ca Romania e atat de ramasa in urma la politica externa si ca daca aveam pozitii ferme, puteam acum sa fim pe acelasi nivel cu Polonia. Ca si cum Polonia e la un mare nivel acum ca este la cutite cu rusii, e foarte destept din partea lor ca pun gaz pe foc si se ofera sa primeasca soldati si tancuri americane pe teritoriul lor, ca sa fie primele targeturi ale nuclealelor rusilor. Mai desteapta era Polonia daca tacea malc si cumpara masiv arme. O tara inarmata este mai sigura decat o tara care pupa in cur imperiile si crede ca o sa o salveze altii cand e cazul. Polonezii nu invata nimic din istorie din pacate si Preda care habar nu are istorie ni-i da ca model, ca si cum mare branza au facut ei acum cu privire la Ucraina.

Viata merge insa inainte si securitatea lumii este acum pe umerii lui Putin care trebuie sa vada cum ii calmeaza pe nebuni. Obama din pacate, oricat de “print al pacii” ar fi, el nu poate face mare lucru, fiind doar o mica marioneta: in establishmentul din SUA, Wall-Street-ul si complexul militar sunt adevaratii actori si ei pun degetul pe harta unde sa se aprinda urmatorul razboi. Si se pare ca baietii au acum un plan destul de ciudat, mai ales ca contine in el o componenta de sinucidere indubitabila. Tare sunt curios unde o sa vrea sa se ascunda alde Soros si prietenii lui cand o sa ploua cu nucleare, ca doar nu au de gand sa se exileze pe Statia Spatiala Internationala …

3 comments

  • Unul din lucrurile care am vrut sa le sublinez, este ca exista un soi de rationalitate in ceea ce fac, chiar daca pentru omul comun pare nebunie.

    Ei vad lumea de la alt nivel, au anevoi diferite si mult mai putine scrupule – politica prin natura ei promoveaza la varf doar astfel de oameni.

    Printr-un razboi, fie el si nuclear, ei isi asuma mult mai putine riscuri decat omul de rand, care traieste de pe o luna pe alta, depinde de serviciile publice si are mancare in casa cel mult pentru o saptamana sau doua.

    Ba chiar dimpotriva, prin astfel de mutari, castiga si mai mult control asupra categoriilor de jos, deci din perspectiva lor, indiferent ce rezulta din asta, nu pot pierde.

    Insa cred ca cel mai tragic astpect este acela ca omul de jos, cel care o va incasa cel mai tare, nu este (a fost vreodata?) suficient de constient unde duc “jocurile” ba se va si inhama la rolurile care i se vor cere, chiar si cu pretul vietii.

    Nu ti se pare ciudat ca in al II -lea Razboi Mondial cand Romania a atacat Rusia alaturi de germani, nimeni nu parea sa fie constient ca Hitler este o problema cel putin la fel de mare ca si Stalin si ca indiferent cine va castiga noi vom avea de pierdut?

    Si uite ca sub stindardul patriotismului, romanul de rand s-a inrolat intr-un razboi in care, indiferent de cine ar fi castigat, nu se putea termina bine pentru el.

    Intr-un razboi NATO – Rusia, poti fi sigur ca tot soldatul roman va fi trimis in prima linia si nu ma refer doar la mercenarii care sunt trimisi si acum in Irak, Afganistan, etc. ci chiar rezervisti, luati din mijlocul familiilor.

    Si cu toate ca nici macar nu mai avem o industrie de razboi, sau cine stie ce unoitati militare, sa incasam cateva bombardamente, fie ele si conventionale, macar cat omul de rand sa inteleaga ce inseamna razboiul pornit de politicanul slugarnic fata de interese straine, pe care el il duce in carca de la un vot la altul.

  • Alin, tu gandesti ca un om normal. Ei insa gandesc in cu totul alte registre: americanii sunt insetati de razboi, vor sa domine toata lumea. Iluminatii din imperiul anglo-american viseaza la un guvern mondial. Care evident nu va fi ONU sau UE, ci va avea sediul in cine stie ce apartament luxos de pe Wall-Street. Care Wall-Street in ultimul timp se muta si ei mai spre vest, unde e mai mult loc si mai ferit de teroristi. Evident ei gandesc ca totul va fi conventional si ca nimeni nu va avea curajul nebunesc sa lanseze primul nucleara.

    Cu privire la fiabilitatea nuclealelor rusesti, nu vom stii pana nu vom vedea. La fel si la americani. Sa nu uitam ca arme proaste si ineficiente gasim mai degraba in Imperiu unde fondurile pentru armata sunt cheltuite fara discretie decat la rusi unde saracia macar ii fereste de risipia si destrabalare.

  • Exact ce scriam in comentariul anterior.

    Razboiul e programat deja de mult, doar ca trebuie sa treaca prin niste etape.
    Acum fac tot ce pot (provocari), pe langa razboiul mediatic, astfel incat sa para a fi vina rusilor.
    Altfel, nici macar toti aia cu solda, n-au sa lupte pentru ei.

    Daca s-ar declansa un razboi, nu m-ar mira ca Romania sa fie trimisi sa ocupam locuri in primul rand, sub tot felul de pretexte, ca pe urma sa culegem roadele ca pierzatori.
    Istoria are tendinta sa se repete si nu stiu daca am evoluat cine stie ce ca popor ca sa evitam asta ba poate dimpotriva.

    In ceea ce priveste razboiul nuclar, sistemel de interceptare sunt deja in locuri strategice, probabil sunt deja facute niste calcule privind cam care sunt riscurile.

    Rachetele rusilor sunt in mare parte invechite, n-ar fi de mirare ca unele sa pocneasca la lansare (si probabil Putin stie asta si americanii stiu ca rusii stiu).

    In plus, randamentul scutului anti-racheta s-ar putea sa dea destul de bine pe hartie, in cel mai rau caz se vor pierde cateva zeci de orase pentru vreo 1-2 generatii (sa nu uitam ca acum Hirosima e deja locuita) in schimb vor castiga la capitolul “controlul populatiei”, in fata unui razboi nuclear, nimeni nu va mai pretinde nici un fel de drepturi.

    Nu este exclus sa se mizeze pe ceva gen Chicken game, scotand pe faptul ca rusii vor prefera sa-l rastoarne pe Putin si sa depuna armele dacat sa distruga lumea intr-un ultim si disperat act de razbunare iar daca nu le ies socoteile..nici o prolema, noi avem bunkere si resurse, restul…..oricum sunt prea multi.

    Ma intreb daca nu este asta adevarata miza si daca e chiar o coincidenta faptul ca in acelasi timp Ebola pare scapata de sub control.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.