Grecia / Profetiile Sf. Paisie Aghioritul prin prisma noilor evenimente

M-am tot tinut zilele astea sa scriu un articol pe tema asta si am amanat planuind sa fac o scurta prezentare a profetiilor Sf. Paisie Aghioritul cu privire la viitorul mare razboi intre Rusia si statele europene care va avea loc si despre care am mai tratat pe blog pana acum. Din pacate nu imi mai amintesc prea bine articolele in care am detaliat si nu pot da referinte, celor care insa au timp le recomand “ÎNAPOI LA ŢARĂ – DE LA PROFEŢIILE ORTODOXE LA PREVIZIUNILE UNOR ANALIŞTI FINANCIARI“.

Timpul trece insa repede si m-am hotarat sa nu mai astept sa fac un rezumat pe baza de citate al profetiilor, deoarece evenimentele se desfasoara cu viteza. Iata declaratia de azi a ministrului de externe al Greciei:

“In cazul in care Germania isi pastreaza punctul de vedere, Grecia va trece la planul B” (sursa)

Despre necesitatea unui planul B al Greciei am mai tratat aici. Era evident ca in ciuda declaratiilor, grecii se gandesc la Rusia care desi nu are bani si nu are incredere mai mare in revenirea economica a Greciei decat europenii, are evident un interes major geopolitic. Am putea spune ca Grecia este pentru Rusia in contextul actual mana cereasca si poate istoria va dovedi ca curajul Syrizei in negocierile cu europenii este dat de faptul ca au garantii ferme de la rusi si de aceea sunt dispusi sa mearga pana la capat. Oricat par de clare lucrurile, nemtii fie nu inteleg, fie nu le pasa, fie sunt prea siguri pe ei, considerand ca Rusia nu are ce sa faca nici macar daca grecii le ofera sansa sa isi faca baza militara unde vor ei, asa cum deja le-au oferit cipriotii.

Asadar, uitati de Ucraina si Transnistria: rusii se vor misca rapid inspre sud, avand cap de pod Cipru si Grecia. Si nu doar prezenta fizica este de interes pentru rusi, cat mai ales conflictul greco-ciprioto-turc care le permite rusilor spatiu de manevra, masinatiuni si scenarii nelimitate. Imperiul se bucura degeaba de succesul partial si potential din Ucraina, insa ce vor face daca toata Mediteraneana devine Ucraina?

Sa revenim insa la profetiile Sf. Paisie Aghioritul. Conform acestora, va exista un razboi intre rusi si europeni, care se va desfasura in principal in Turcia. Totul va porni de la un conflict intre turci si greci, mai precis armata turca va ataca o nava de pescuit greceasca si rusii ca garant al securitatii Greciei vor riposta, urmand un razboi fulger in care rusii vor invada Turcia si vor ajunge la Istambul. De mentionat ca profetiile au fost facute in anii 80-90 [1] cand Grecia si Turcia erau la cutite si NATO abia le tinea in frau. Rusia nu avea nimic de spus cu privire la acel conflict, mai ales dupa destramarea URSS-ului. Conform profetiilor, Grecia nu se va implica in conflict, lucru greu de crezut, stiut fiind ca la acea vreme Grecia avea o armata destul de dotata, serviciul militar fiind obligatoriu. Ba chiar, intre timp, investitiile masive in arme, avioane, submarine etc sunt unul dintre motivele pentru care Grecia a facut atat de multe datorii. Deci greu de crezut (pana mai recent) cum de Grecia ar putea sa stea cu mainile in san daca turcii ataca o nava greceasca si tocmai rusii sa riposteze si sa ii apere.

[P] Comanda cărţile Cuv. Paisie Aghioritul

Dupa cucerirea Istambulului, vor urma evident ultimatumuri din partea europenilor si se va ajunge la un conflict sangeros in urma caruia pe strazile orasului vor curge rauri de sange. Pacea se va face abia dupa interventia unui inger. Va fi astfel o interventie a lui Dumnezeu in istorie, inca un miracol care nu va mai putea fi tagaduit, de data asta existand televiziuni si mijloace de inregistrare nu doar carti si memoria nescrisa a umanitatii, cum s-a intamplat in perioada Nasterii Mantuitorului. Profetiile contin mai multe amanunte “picante” dar nu are rostul sa le enumar aici, cei interesati sigur pot sa le gaseasca pe diverse site-uri. De altfel nu doar Sf. Paisie a facut profetii cu privire la acest razboi ci mai multi sfinti greci: recuperarea Constantinopolului si a teritoriilor pierdute fiind un vis inca neimplinit al grecilor bizantini, alimentat de astfel de profetii.

Multa vreme mi-am pastrat rezervele cu privire la aceste profetii, existand site-uri obsedate de profetii care cu fiecare eveniment cautau sa dea o interpretare prin prisma profetiilor si evident se inselau. Acum se creaza insa contextul exact in care aceste profetii pot avea loc si probabil este doar o chestiune de zile pana cand Grecia va face exitul din UE si se va indrepta spre Rusia. Analizand la rece, Rusia este singura speranta a Greciei, celelalte variante (SUA, China) fiind iluzorii. Chinezii daca vroiau veneau deja, si mai nou Tsipras chiar i-a gonit din portul Piraeus, anuland procesul de vanzare catre chinezi din motive doar de ei stiute (desi public au declarat ca pretul nu era corect [2]). Americanii, in afara de vorbe fara acoperire nu vor ajuta Grecia, considerand-o problema europenilor. De altfel, intre europeni si americani deja exista divergente pe mai multe probleme, nu doar cu privire la Grecia.

In final, as dori sa fac totusi un disclaimer: “conditiile favorabile” vin si trec si revin. Nici nu am apucat sa termin acest articol si deja Europa pare sa se fi speriat de amenintarea grecilor: After Greece Warns It May Get Funds From Russia Or China, Europe Said To Propose 6 Month Extension. In subteran se duc insa negocieri fierbinti. Acum e randul rusilor sa mareasca miza si a grecilor sa se decida care oferta le convine mai mult.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE:

[1] Sf. Paisie a murit in 1994

[2] un pret corect in vanzarea unui port ca Piraeus este evident nesemnificativ pentru ce ar insemna dezvoltarea adusa de acest port. Statul ar castiga imens din taxe, impozite si dezvoltarea pe care ar fi adus-o chinezii, Grecia putand deveni punctul de intrare in UE al marfurilor chinezesti. De acea banuiala mea este ca pretul nu a fost motivul principal in gonirea chinezilor, ci Rusia. Viitorul va clarifica.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

UPDATE-URI

2 FEB 15 / 17:20: dupa cum estimam, europenii nu inteleg deloc ce fac grecii si ii considera sinucigasi sau pokeristi: “The Greeks are digging their own graves,” the EU official said (sursa). Chiar daca grecii si-ar sapa singuri mormantul, asa cum idiotic ii ironizeaza cei care “negociaza” cu ei din partea UE, problema e ca nu este exclus ca sa existe si alte victime colaterale, iar cresterea yieldurilor Spaniei, Italiei si Portugaliei sunt dintre consecintele minore

20 comments

  • Iata ca a trecut peste un an de la aceste comentarii si anticiparile sumbre nu s-au produs, semn ca pacea e in mana lui Dumnezeu si oamenii nu pot face razboi chiar de capul lor, cand vor ei, daca Domnul inca vrea sa fie pace. Sa profitam de acest respiro ca sa ne intarim inimile si sa rezistam psihic (nu doarbfizic) cand va fi nevoie.

  • Admin, dupa Minsk 2, din pacate, mai in gluma, mai in serios, o luna cred ca e mult!

  • Crezi ca populatia ucrainiana in majoritate ar fi vrut neaparat UE?

  • La turci am impresia ca au mai incercat niste manevre “revolutionare” dar acolo lucrurile sunt mult mai sub control.

    Asta cu Rusia cara ataca (impreuna cu statele ortodoxe balcanice??) Turcia mi se pare de o prostie enorma si ignoranta totala vizavi de realitatile geopolitice.

    • Turcia e prinsa la mijloc de aceea nu poate avea o strategie prea clara si prea solida. Tocmai diversitatea vectorilor de presiune o sa o sparga si o sa o sfasie. Nu din cauza controlului nu a ajuns la ei primavara araba, e vorba si de “gusturile” populatiei.

  • Ma indoiesc ca mai e vreun grec care sa-si tina banii in banca, daca mai au bani de tinut in banca.
    Iar in Europa..incerc sa-mi dau seama ce ar determinat un bankrun.
    De asta intrebam, banii imprumutati grecilor (si care nu o sa-i mai vada nimeni, niciodata) din ce fonduri sunt mai exact?

  • Manlache Preda

    Sf,Paisie a fost fara indoiala un Mare Traitor Ortodox,dar profetiile sale sint atemporale,nu da un interval de timp in care se vor intimpla.Daca pe vremea lui Burebista profeteai ca aceste meleaguri vor fi cuceriti de unii din Apus
    romanii care vor fi alungati de altii din Nord(vizigotii) care vor fi alungati de altii din est(hunii),batuti si ei de triburi germanice (gepizii),protobulgarii,cumanii,ungurii,Marea invazie mongola,vlahii,….Ponta,Hrebenciuc,Iohanis ai fi profetit corect faza-i ca intervalul de timp in care s-au intimplat toate acestea este de peste 2000 de ani.Io nu cred si totodata sper ca nimeni din noi nu va vedea in viata asta “valuri de singe in Istambul”

    • daca ne uitam ce se intampla in Siria sau Ucraina, nu avem de ce sa nu credem ca in curand poate sa curga sangele pe strazi si la Istambul

  • Ce zice parintele Paisie despre Romania? Din cate am citit am retinut ca Rusia va ataca Turcia impreuna cu tarile ortodoxe din Balcani (pe care le va fi cucerit initial?). Vorbeste undeva mai detaliat despre aceasta problema?

  • Pai care este mai exact provenienta fondurilor aruncate in groapa fara fund a Greciei?
    Sunt depuneri ale persoanelor fizice, firmelor, bani de pensii?

    Bankrun nu are de ce sa fie, se aplica metoda americana, datoriile trec de la privat la public.
    Spre binele tuturor, desigur.

    • pai s-au trecut deja datoriile la public, sub 5% din bonduri mai sunt la privat; bankrun o sa fie din cauza devalorizarii; in caz de exit, Grecia intra in vacanta bancara si depozitele sunt convertite in drahma la cursul oficial; care drahma evident va incepe un proces accelerat de inflatie care va fi controlat prin controlul capitalului: limitarea extragerilor si a transferurilor, conform Cipru

      dar riscul e ca nu doar Grecia sa aiba parte de bankrun; eu de ce zic ca ma mir ca nu au declara deja vacanta si inca mai asteapta haircut, dar am o mica banuiala ca sunt depasiti si ei de situatie, adica au curaj si sunt pusi pe fapte, dar nu prea sunt pregatiti; altfel, o prima masura de pregatire ar fi fost sa isi puna oameni cheie in pozitii cheie, ori ei asteapta sa isi dea demisia singuri: http://www.reuters.com/article/2015/02/08/eurozone-greece-banks-idUSL5N0VI0C720150208

  • Daca rusii au deja Ciprul (evident la un pret mult mai mic) de ce s-ar mai deranja cu Grecia?

  • Sunt insarcinata cu al treilea bebe in luna mare si in zilele din urma am stat mai mult acasa. Si tot cautand articole cu cap despre ce se intampla acum in lume, am gasit in sfarsit unul, acesta. Da, si eu cred la fel, acum va incepe ce a profetit Sfantul. In maximum o luna. Si stau si ma minunez, oare toata lumea e oarba? Nebuna? La noi in presa se vorbeste doar de arestarea unor nimicuri locale… Probabil ca sa nu ne panicam, sa nu isterizam, ca oricum Romania nu exista militar…

  • O intrebare care o am eu legat de profetiile Sf. Paisie despre Constantinopol (si Rusia) este daca sunt intr-adevar ale sale (adica viziuni dumnezeiesti avute de Sf. Paisie), sau sunt profetii mai vechi (atribuite altor sfinti), pe care Sf. Paisie doar le citeaza? Din unele texte pare sa reiasa ca Sf. Paise citeaza de fapt profetiile altor sfinti, dar poate gresesc eu si nu-mi dau seama bine. Stie cineva mai clar, mai sigur?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.