Cine emigreaza sa o faca in Noua Zeelanda

Am mai vorbit despre Noua Zeelanda aici. In contextul actual, tinerii (sau batranii) care vor sa fuga, daca tot fac o treaba, macar sa cantareasca serios unde fug. Iata unde fug marii bogatasi ai lumii:

Economist Robert Johnson made headlines when he divulged that “hedge fund managers all over the world….are buying airstrips and farms in places like New Zealand because they think they need a getaway. (Sursa)

Va recomand tot articolul de la sursa, intitulat: LORD ROTHSCHILD WARNS INVESTORS OF ‘MOST DANGEROUS GEOPOLITICAL SITUATION SINCE WWII’

UPDATE 25 IAN 2017: 13.000 de americani si-au facut deja cerere de imigrare in Noua Zeelanda, doar in saptamana care a urmat castigarii alegerilor de catre Trump (Sursa)

8 comments

  • As Washington Watches, China, New Zealand Boost Military Cooperation

    http://sputniknews.com/world/20160826/1044648120/china-new-zealand-cooperation.html

  • “Exista in apropiere locuri mult mai bune.”

    Sugestii?

  • Razboi daca e sa fie, probabil va fi totusi unul clasic.
    Sau, in cel mai rau caz, vor mai cadea cateva nuke pe ici pe colo, nu gen “total destruction” ca in scenariile cele mai pesimiste, cateva zone de cativa zeci de km patrati izolate pentru cateva mii de ani si cam atat.
    Mai degraba sa nu se lase cu razboi chimic sau mai rau, bacteriologic.

    In plus, daca vorbim de razboi si ororile lui, probabil nu vor mai ramane atat de multi oameni foametea si bolile fac mai multe victime decat luptele.

    Sa nu uitam ca o buna parte din romani depind de supermarket -uri, alea se golesc in 1-2 zile.
    Pe urma, daca Statul intervine asa cum a intervenit in caz de catastrofe naturale, e clar ca in decurs de jumatate de an populatia se va reduce la jumatate.
    Problema este ca si daca ar vrea sa intervine (desi e posibil sa nu o faca intentionat) nu prea are resursele necesare.
    Noi nu mai avem nici macar rezevele necesare pentru nevoile imediate in caz de urgenta.

    Rezerva de alimente a statului, in caz de calamitati, aproape inexistenta. Cu ce-si va hrani Romania poluatia in caz de cutremur devastator, epidemie sau atacuri teroriste

    http://www.incont.ro/social/rezerva-de-alimente-a-statului-in-caz-de-calamitati-aproape-inexistenta-cu-ce-si-va-hrani-romania-poluatia.html

  • precizare necesara

    NZ. Cam scumpa viata acolo. Cel putin imobiliarele asa arata.

    Logic eu vad lucrurile asa:
    WW3 => razboi nuclear
    razboi nuclear intre marile puteri (US, Rusia, UK, poate China) => numar urias de victime (miliarde) si suprafete mari de nelocuit
    numar urias de victime (miliarde) si suprafete mari de nelocuit => miscari de populatie la un nivel nemaivazut
    miscari de populatie la un nivel nemaivazut => cautarea zonelor neatinse
    zonele neatinse => NZ
    NZ va avea o crestere uriasa la preturi pentru ca toti vor vedea acolo un safe heaven, insa cei care pot sa ajunga acolo au si pungile groase. Nu vorbim de bogati romani care au 1-2 milioane de euro, ci micii intreprinzatori europeni care au pungi de zeci de milioane de euro. Si astia sunt milioane. Si stiu si ei de NZ. 😉 Si o sa prefere NZ din aceleasi motive, ca e un loc izolat, se vorbeste engleza (deci o acomodare usoara), un loc putin poluat, nivel occidental de trai,… deci romanul care pleaca acolo sa scape de urgie aici, trebuie sa concureze la punga cu strainii daca vrea sa aiba de mancare acolo. Ca acolo va trebui sa cumpere.

    NZ
    pro: izolat
    contra: izolat

    GDP – composition, by sector of origin:
    agriculture: 5%
    industry: 25.5%
    services: 69.5% (2013 est.)

    NZ depinde de importurile de alimente. E stiut ca in caz de razboi preturile alimentelor explodeaza. NZ are preturi mari oricum.
    Nu orice roman o sa aiba bani sa cumpere alimente in NZ pe timp de razboi.
    Nu agreez ideea NZ.
    Exista in apropiere locuri mult mai bune.

    • NZ are oi si ferme, aia cumpara miliardarii acolo nu doar izolare. Singura problema e Australia care gazduieste trupe americane si si-ar putea fura si ei cateva nucleare, dar in orice caz nu va fi ca in nord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.