Pregatirea de razboi

Despre recenta garnitura de armament NATO dusa spre Constanta, cred ca ati auzit deja. Blogul “deveghepatriei” a fost unul dintre primele care a atras atentia.

Stiri cu avioane rusesti care fac raiduri pe langa sa deasupra tarilor NATO – de astea avem parte zilnic. Idem de exercitii militare.

Mai nou, avem o stire haioasa din Polonia. Pare haioasa, dar nu e de loc, mai ales celor care au citit istorie si au auzit de Hitler Youth. Eu am fost freaked out cand am vazut fetele astea luandu-se la tranta. Cat de prost sa fii si cat de naiv sa crezi ca o sa ai parte de tranta cu rusii, sau sa crezi ca daca tu inveti sa tragi cu pusca, o sa iti aperi tara si nu o sa fii altceva decat carne de tun in miscarile geopolitice ale imperiilor intr-un viitor razboi de gherila intre “oamenii in uniforma” si baietii din “camera de razboi” de la Casa Alba?

La romani ma asteptam sa fie atat de spalati pe creier. La polonezi nu, dar poate e singura bila alba a noastra cu privire la razboiul din Ucraina: uitandu-ne la polonezi, parca la noi totusi spalarea pe creier nu a prins atat de mult.

Pregatirea in sine nu e ceva rau: paza buna trece primejdia rea. Ce incearca NATO, mai precis americanii, e doar propaganda. Ei au depistat neincrederea est-europenilor cu privire la disponibilitatea NATO de a-i apara si le e frica ca exemplul Ungariei de pace, intelegere si colaborare ECONOMICA cu Rusia, sa nu fie luat si de alte tari din zona. De ce? Simplu, pentru ca ei nu se vor multumi cu situatia din Ucraina si nu i-ar deranja un razboi mai extins. Complexul industrial-militar american are nevoie de contracte si razboiul impotriva terorismului s-a cam fumat: o investigatie a Washington Post da pe fata maruntaiele complexului.

Asadar, ne asteapta o perioada nasoala: exercitii, skirmishiuri, avertismente, mobilizari etc. In curand vom avea poate si noi de brigazi ale tinerilor cum au deja polonezii. Deja presedintele altfel si-a terminat misiunea la Kiev in care a pus la dispozitia ucraineenilor sprijinul “medical” oferit de Romani. Apropos de ajutoare umanitare, va amintiti convoaiele rusesti care au ajuns pana acum la vreo 20-30 de ture? Chiar credeti ca toate convoaiele alea au fost cu faina si malai? Idem va fi si cu ajutorul nostru “medical”. Nu e exclus totusi ca intelegerea sa fie reala, in sensul ca Romania oricum nu prea are ce ajutor sa ofere, dotarea armatei romanesti fiind jalnica, drept dovada problemele periodice dintre care amintim ultima: Elicoptere de luptă ale armatei române, consemnate la sol (azi, Digi24).

Ce nu intelege presedintele altfel, si politicienii care au intrat in acest joc stupid al propagandei ieftine este ca situatia tensionata plantata si alimentata artificial nu ajuta deloc, ba chiar dauneaza investitiilor, prosperitatii si consumului. Ca sa nu mai zic sanatatii mentale a poporului. Insa, Slava Domnului ca romanii sunt nepasatori, cateodata nu ne strica …

5 comments

  • Nu toti au fler de investitori.
    Cei care nu au si totusi investesc, pierd si ce aveau.

  • De parca pana acum stateam asa de bine la capitolul investitii..
    Deci mare diferenta nu o sa se observe.
    Mai rau e sa nu fuga astia care mai sunt deja..

    Dar probabil nu se va intampla pana nu se va deschide oficial conflictul.
    Lucrurile pot ramane si doar la zanganitul sabiilor.

    Probabil se negociaza ceva, ce anume…putem doar specula.
    Oricum, nu e vorba de Ucraina, e doar un pretext.

    • nu stateam, dar cu ocazia asta s-a pierdut si speranta; si da, deocamdata banii care au fugit au fost liniile bancilor mama care si-au tras banii pentru ca romanii baga ca prostii banii in depozite, nu au alte idei de investitii;

  • Stiu blogul respectiv, e cam dubios, autorul nu pare a avea toate tiglele pe casa.

    Ar trebui sa spuna cineva ce modele de vehicole sunt cele din imagini, pentru a da un verdict despre care ar fi cu adevarat sursa si destinatia lor.

    Ce se intampla la polonezi..sunt cateva zeci/sute de oameni, o nimica toata – nu poti defini aspiratiile unei tari (ca popor, nu ca si lideri) dupa asa ceva.
    Si la noi daca ai citi media..ai zice ca suntem tare filo-NATO-isti si doritori de tranta cu rusii.

    Oricum, poti strange cu usurinta mult mai multi oameni, tineri naivi in special, folosind facebook, se stie deja din alte..topicuri “hot” care s-au intamplat deja.
    Si la noi pot face asta doar ca nu prea sunt baze, nu avem astfel de cluburi, avem ceva airsoftisti si cam atat deci se va face presiune pe media.

    Nu stiu de ce vorbesti de investitie, prosperitate, consum ca si cand ar fi un “target” real.
    Astea nu sunt scopuri in sine pentru clasa conducatoare.
    Pentru ca da, exista o clasa conducatoare a carei pozitie este amenintata tocmai de cresterea prosperitatii si care nu va ceda controlul.
    Daca intelegi care sunt de fapt, iti dai seama ca nimic, oricat de atroce, stupid, absurd, nu este imposibil atat timp cat ii ajuta sa-si atinga scopul.

    • stirea a aparut pe mai multe locuri, s-a facut inclusiv o filmare cu drona a trenului cu pricina; nu e ceva nou “intarirea” primei linii (vezi CNN)

      ca efect secundar al acestor “sabre rattling” putem zice pa-pa reluarii cresterii economice; Romania va fi in curand cotata de investitori la fel ca Ucraina, din punct de vedere al riscului geopolitic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.