Previziuni despre Grecia (Mai 2015)

La cum par acum lucrurile:

– Grecia declara falimentul – o termina cu FMI-ul; ramane in UE intr-o stare limbo; europenii nu stiu ce sa faca, nu exista precedent; le promit grecilor ajutor, dar le cer conditionari; spera in reactia populatiei;
– BCE – limiteaza si mai mult lichiditatea si ameninta ca o taie de tot
– Grecia ameninta ca iese din NATO
– BCE se mai gandeste daca sa taie la zero lichiditatea
– Grecia este primita in Brics, desi chinezii nu se baga cu bani la finantare
– Rusia ofera fonduri, dar cere baze;
– oficiali greci sunt dati afara de la comisiile/sedintele UE; de facto, Grecia este eliminata din UE; se discuta scoaterea din Schengen
– Grecia bate palma cu Rusia, ofera promisiuni, semneaza tratat, iese din NATO, dar nu ofera baze;

Restul gasiti prin alte articole care au tot aparut de ani de zile dar cel mai bine le cititi direct in cartile Cuv. Paisie Aghioritul. Acum, daca lucrurile se intampla cum le povesteste sfantul, eu am o intrebare: pe unde trec rusii cu tancurile ca sa ajunga la Istambul? Nici macar 2 Miastraluri nu stiu daca erau de ajuns pentru ce desfasurari de trupe au nevoie. Sa ofere oare totusi grecii si baze pentru rusi?

4 comments

  • Silviu Costea

    Am totusi unele retineri in legatura cu iesirea din NATO, pentru ca Grecia a fost intr-un permanent conflict cu Turcia, chiar daca ambele tari sunt in NATO. Sau, daca acest lucru se va intampla precum crezi tu, atunci insa cu siguranta vor accepta baze rusesti, tocmai ca suport impotriva Turciei.

    • In situatia actuala, Grecia nu isi mai permite sa aiba pretentii de la turci; foarte probabil in etapa urmatoare o sa accepte chiar finantare de la turci, o sa fie vanzari masive de asset-uri catre turci si sa nu uitam de conducta de gaze pe care vor rusii sa o treaca pe la turci prin Grecia, Serbia, Ungaria inspre Austria. Rusii o sa fie liantul unei paci intre greci si turci, cel putin la nivel de intentii, in speranta realizarii acestei conducte.

      Pentru rusi probabil conducta asta e cel mai important si vital proiect dupa cea catre chinezi, daca vor sa evite razboiul, pentru ca Ucraina o vor lasa in mana europenilor, va fi un haos nemaivazut cand banii o sa se termine. Iar daca si rusii reusesc sa elimine Ucraina din tranzitul gazelor, chiar o sa ajunga la sapa ucrainienii.

    • la ce armata moderna au greci nu cred ca inpotriva turcei au nevoie de nato

      • din ce stiu eu, armata Turciei este mult mai mare si mai dotata ca a Greciei; sunt pe youtube zeci de “comparatoare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.