Grexitul e doar on-hold

Satul de Grecia ...

Satul de Grecia dupa atatea suvlaki-uri si mythos-uri nu prea mitice

Am revenit recent din Grecia si sunt cam saturat pana peste gat de Grecia dupa atatea suvlaki-uri si mythos-uri. E o tara frumoasa si o sa revin cu ceva mai multe note. O sa continui totusi sa postez stirea zilei pe greciaincriza.info, dar vreau doar sa spun ca dau maxim 2-3 zile deal-ului de astazi care nu cred ca va rezista prea mult.

Grecii stau prea bine si sunt prea independenti ca sa tolereze ce le baga pe gat europenii si vor da flit fara remuscari. Sa nu uitam ca Tsipras este moderatul din Syriza si deja si-a cam pierdut alura de erou national in ultimele zile. Grecii au invatat ca se poate trai si fara bancomate in astea ultimele doua saptamani si oricum majoritatea erau pregatiti de mai mult timp de lucruri mult mai grave.

Companiile grecesti de mult timp au deja filiale in Cipru ca sa rezolve problemele cu platile, deci urmeaza noi proteste de strada si probabil alegeri anticipate in Grecia. Cat despre ultimatum, europenii se amagesc crunt.

Si apropos de cei care se tem sa mearga in Grecia: stati linistiti, drumul de la Sofia la Kulata era plin de camioane desi m-am intors duminica, benzina am gasit si pe cele mai izolate insulici si cash-ul rezolva orice problema … Ah, si inca un amanunt important: incepand de azi (13 Iulie) in magazine incepe saptamana promotiilor, cu discount-uri de pana la 50%!

oxi-aristotelis

OXI pe toti peretii. Ca sa nu mint, o data parca am vazut si un NE

7 comments

  • Cel putin pana nu se vor redeschide bancile si se va vedea ce se intampla atunci, nu se stie ce este cu adevarat cu Grecia.
    Cand bancile se vor deschide si toti vor da buzna sa isi scoata banii, va fi clar ca grecul cel putin nu crede in “solutia finala” – ha, ce ironie..

  • Nu e deloc o ciudatenie, noi nu putem concilia aparentele cu realitatea, este refuzul realitatii, inca nu putem concepe ca politicianul poate fi atat de pervers, iluzia democratiei etc.

    Hai sa ne uitam la “democratia” din Grecia putin: o ducea mai rau ca inainte, dar mai bine decat noi, au votat promisiunea ca au sa o duca la fel de bine ca inainte, desi orice om cat de cat inteligent isi dadea seama ca nu se mai poate, oricum nu peste noapte, nu fara ceva sacrificii, au votat IMPOTRIVA unor conditii destul de rezonabile cu care ar fi putut iesi la liman, iar politicienii lor le-au facut in final cadou conditii care acum cateva luni ar fi fost absolut INACCEPTABILE si cu care NICIODATA Syriza nu ajungea la guvernare.

    Deci raspunsul este DA, Varoufakis, Tzeparis si echipa sunt calul troian.

    Iata si demonstratia indubitabila, am mai postat parca link -ul asta acum cateva luni:

    https://logec.ro/soros-sachs-syriza-co-stanga-radicala-vrea-centralizare-europeana/

  • pana la urma Varoufakis e un cal troian sau chiar lupta pentru Grecia?

    • Varoufakis e un autodeclarat anarhist care lupta pentru Europa – o ciudatenie de om …

  • E o criza care dureaza propriuzis de abia 2-3 saptamani, cam devreme sa tragi concluziile.

    Da, se poate trai atat timp cat ai cash si rezerve de cash, dar oricat ar fi sacul de mare (si ma indoiesc ca e foarte mare, dupa atata austeritate) daca nu mai si pui la loc, tot ajungi la fund.

    Sa zicem ca biznisurile si angajatii lor se descurca cumva, au deja conturi in banci straine.
    Desi sunt stiri despre vapoarele care stau in port cu marfa nedescarcata pentru ca nu poate fi achitata.
    Biznisurile mari nu lucreaza cu cash.

    Si cum ramane cu pensionarii si salariatii din sectorul public? Si familiile care traiesc de pe urma lor, tinerii care stau cu parintii pentru ca n-au de lucru?

    Vor lua locul imigrantilor si vor lucra la negru pentru salarii derizorii?

    Si cu serviciile publice cum ramane atunci?

    Crezi ca asta nu va afecta inclusiv turismul pe termen lung?

    La anul cand ai sa pleci in vacanta in Grecia nu e exclus sa primesti si avertisment de genul “Luati-va produsele de stricta necesitate, in special medicamente, s-ar putea sa nu le gasiti in magazine. Serviciile medicale de urgenta nu vor fi disponibile, faceti-va si asigurare de viata. Daca aveti o arma, luati-o cu dvs.”

    Imi spunea cineva ca au ajuns deja, in plin sezon sa faca reduceri de la 70euro/noapte o camera, la 18euro.

    • afacerile mari au deja filiale in Cipru: http://cyprus-mail.com/2015/07/02/greek-shipping-companies-looking-into-cyprus-move/

      da, sunt frecusuri acum cu platile, dar se vor rezolva, se vor reface vechile metode, de plata cu cash-ul si de munca pe incredere, negustorie adevarata pur-sange

      Aline, de cate ori oare trebuie sa repet ca excedentul bugetar inseamna ca statul ajunsese sa plateasca salarii, pensii si tot ce are nevoie statul din veniturile incasate si sa ramana cu bani! Doar plata ratelor pune probleme, de aceea nici nu au mai platit. Asta, evident pe langa problema cu bancile insolvente, dar asta s-ar rezolva peste noapte cu o nationalizare si/sau trecere la drahma.

      18 euro pe noapte – pret ireal; am platit 52E la un hotel de 1 stea pe langa Salonic pentru ca nu am gasit altceva mai aproape de locatia care ma interesa. Poate daca ajungi cine stie pe unde, printr-o locatie care nu e aproape de mare, gasesti cu 18E la vreun hotel jegarit, dar daca vrei preturi, uita-te pe booking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.