De ce Klaus cere permisiunea lui Isarescu pentru reducerea TVA-ului

Maine Klaus se duce la BNR sa ceara permisiunea sau interdictia lui Isarescu cu privire la reducerea TVA-ului. Nimeni din presa nu si-a pus intrebarea: CE TREABA ARE ISARESCU CU TVA-ul?

Toate varza, toate amestecate, bani, tva, fiscalitate, nimanui nu i se pare ciudat ca Isarescu are un cu totul alt loc de munca care nu prea are nici un cuvant de spus cu privire la politica fiscala. Isarescu se ocupa doar cu politica monetara si desi trebuia arestat de nenumarate ori pana acum pentru subminarea monedei nationale, a scapat pentru ca la intalnirile Bilderberg nu e chemat nici Ponta, nici Klaus, ci Isarescu.

Cu privire la reducerea TVA-ului, evident ca Isarescu este impotriva. Ce vrea Isarescu este macrostabilitate si daca e posibil, macrostabilitatea mortii incare nimic sa nu miste ci totul sa fie cat mai predictibil si cat mai fara riscuri. Varsta demult trecuta pentru nevoia scanului de guvernator central in ziua de azi si mentalitatea comunista il tradeaza pe Isarescu de fiecare data cand exista cea mai mica tendinta a politicienilor catre risc, desi riscul nu e ceva rau intotdeauna si stim de asemenea ca cine nu risca nu castiga.

Fereastra de oportunitate pe care o are Romania acum pentru reducerea taxelor este optima. Nu intru prea mult in analize economice si scenarii. Sunt altii care au tratat de mai multe ori subiectul. Momentul oportun este dat tocmai de costul redus ar finantarii care ar permite marirea expunerii in caz de necesitate, dar mai ales ceea ce ne permite sa reducem TVA-ul ar fi faptul ca pe moment nu avem treaba cu FMI-ul care vedem ce prapad face in Grecia si pe unde trece si ne amintim ce bine ne-a facut acum cativa ani cand a cerut marirea TVA-ului.

Este trist sa vedem cum in ciuda tuturor eforturilor facute de firme pentru a rezista, in ciuda balbaielilor socialistilor care cred ca daca pun biciul pe oamenii de afaceri o sa stoarca mai mult, in ciuda crizei din afara si a crizei din politica romaneasca, romanii totusi muncesc si rabda, sperand la mai bine si observam ca totusi inca mai exista investitori interesati sa vina in Romania, in ciuda taxelor mari. Cand se poate face in sfarsit ceva concret pentru stimularea dezvoltarii economice – REDUCERI DE TAXE – si nu abureli de genul subventii pentru cei care angajaza handicapati sau fonduri europene, iata ca marele reformator si cel care trebuia sa aduca un nou stil in politica romaneasca, pleaca capul in fata stapanilor si merge la Isarescu sa ceara aprobare pentru orice miscare. Rusine Iohanis, tu esti cel vinovat!

Ar ma fi insa o varianta care sa il scuteasca pe Isarescu de blamul pentru aceasta situatie penibila: anume, poate Klaus chiar nu vrea sa scada TVA-ul existand riscul ca sa avem parte de o crestere economica fulminanta care ar propulsa PSD-ul la viitoarele alegeri. Pentru asta, Klaus are nevoie de un tap ispasitor si Isarescu este omul ideal pentru a fi aruncata vina pentru ca romanul are incredere in Isarescu chiar si cand tipareste lei si le scade puterea banilor din buzunar. Iata ca acum le taie si din sperante …

One comment

  • Crestere economica fulminanta – nu chiar, dar oricum, ne-ar fi mai bine si de ce sa ne fie mai bine, cand ar putea sa ne fie mai rau?

    Cand oamenii o duc bine, cand au parte de educatie, e mai greu sa le cumperi votul cu nimicuri, e mai greu sa-i manipulezi, “democratia” este in impas iar democratia trebuie protejata cu orice pret, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.