Interviu cu un presedinte neamt, eficient, precis, corect

Jurnalist: În contextul în care aţi promulgat Codul fiscal, voiam să vă întreb: v-aţi schimbat părerea bună despre Ordonanţa prin care indemnizaţiile unui grup de demnitari cresc cu aproximativ 300% şi credeţi cumva că această Ordonanţă a declanşat valul de solicitări salariale din sectorul bugetar?

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: Eu cred că această chestiune este cel mai bine să se discute în cadrul noii legi care se referă la salarizarea în sectorul bugetar. Dacă a fost oportună atunci sau nu, sigur, sunt păreri pro şi contra. Dacă a fost declanşatorul solicitărilor salariale, este posibil să fi jucat un rol.

Jurnalist: Dacă-mi permiteţi, foarte scurt. Aţi promulgat Legea pensiilor speciale pentru militari. Dumneavoastră ştiţi care este impactul bugetar al acestei legi, pentru că Guvernul nu ne-a comunicat nimic în acest sens?

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: Sunt convins că Guvernul ştie foarte bine şi vă comunică cu mare plăcere aceste chestiuni.

Jurnalist: Când aţi spus că respingeţi Codul fiscal, unul din motive a fost că nu ştiţi impactul său. Dar, la această lege, l-aţi ştiut?

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: Permiteţi să reformulez. Am ştiut şi ştiu impactul, dar nu am vrut să mă implic în dezbaterea publică pe Codul fiscal. Bineînţeles că am ştiut care sunt calculele Guvernului, calculele BNR-ului şi calculele făcute de consilierii prezidenţiali. Datele nu au fost foarte diferite, doar interpretările şi, exact din acest motiv, am considerat că trebuie mai bine dezbătută. Vă mulţumesc

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.