Isărescu strâns cu uşa

S-au zvonit multe nume astazi: Preda, Dancu, ba chiar si Zgonea (Doamne-fereste!). Nu s-a zvonit insa deloc Isarescu care este prognotsicul meu.

De mai multe ori Isarescu a declarat ca nu vrea sa se bage. Dar si data trecuta, daca imi aduc aminte, cand s-a bagat, tot dupa un mega-scandal si o mega-criza s-a bagat. Isarescu doarme linistit pe tronul lui de la BNR si visul lui e sa iese la pensie lansad in urma clasica macrostabilitate si spoiala de incredere care il caracterizeaza. Daca ne gandim bine insa, foarte probabil singura realizare a lui Isarescu va fi peste vremuri imaginea pozitiva pe care i-au fabricat-o tovarasii tocmai prin contrastul periodic cu golanii din clasa politica.

Sa ne imaginam un personaj public intr-o oarecare institutie, care apare des la televizor, dar nu este politician. Pai nu are el imagine pozitiva? Pus in balanta cu atatea fete de politicieni, acel personaj nu are cum sa nu aiba imagine pozitia, prin simpla proximitate cu raul. Pus unul langa altul Isarescu e mai frumos ca dracul. Mai adauga si 2-3 vorbe de duh ale panadolului anti-criza Vasilescu si nu cu greu s-a ajuns la simbolul Isarescu, brandul care se vinde cu 40 de lei in hipermarket.

Recapituland, Isarescu clar nu vrea sa intre in politica pentru ca stie ce l-ar astepta si pentru ca este incompetent si incapabil. Din pacate insa pentru el, nu va avea incotro. Pentru ca daca nu va intra, colegii tovarasi cu sortulete, fie ei de la Bucuresti, fie de la Basel, vor scoate cateva pisici moarte. Si astfel vom avea in curand parte de Guvernul BNR.

One comment

  • Joi, 5 nov: prima tentativa a lui Isarescu de a se fofila: “Mugur Isarescu: Numirea unui nou Guvern accentueaza incertitudinile. BNR are o rezerva suficienta de cadre daca la nivel politic vor apela la tehnocratii nostri”

    Care va sa zica: daca vreti, va trimit cativa tehnocrati, io nu ma bag in mizeria asta …

    Este o prima speranta a lui Isarescu, ca brandul lui e atat de puternic inca sa guverneze prin proxy. Nu e rau gandit, din punctul lui de vedere, de altfel, papusarul principal oricum este mult in umbra, foarte putini sunt cei care vad prin ceata.

    Se pare insa ca tovarasii insa au dilema: Isarescu sau Maior?

    Parerea mea ca ambele variante o sa fie rejectate de “revolutionari”, dar vom vedea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.