Războiul cu Iran-ul – un posibil scenariu

Desi vechi (din 2008), acest articol este inca destul de interesant, mai ales in perspectiva situatiei prezente:

– intensificarea presiunii asupra Iranului in urma avantului programului sau nuclear
– intensificarea crizei economice si posibilul declin al dolarului care ar putea fi scapat doar prin explozia pretului petrolului care ar fi cauzata de un eventual razboi in Iran
– dezvoltarea economica exploziva a Turciei  si trecerea Israelului din lista de prieteni in lista de potentiali dusmani
– racirea relatiilor Ruso-europene in ciuda unei mimate “resetari” care nu s-a intamplat de fapt decat la nivel declarativ

Iata cateva fragmente, articolul intreg  il puteti citi aici.

Iranul nu va permite pur si simplu fortelor israelo-americane sa ii atace teritoriul fara un raspuns major. Orice contra-atac semnificativ asupra Israelului sau asupra bazelor americane regionale va starni un si mai mare contra-raspuns.

[…]

Iranieni au echipat, platit si pregatit in Liban o forta masiva de rachete teleghidate si neghidate. Aceste rachete sunt instalate ca o forta mutuala de distrugere sigura care are scopul de a permite o lovitura destructiva in forta asupra dusmanului. Numarul total de rachete estimat pe care iranienii il au in Liban este intre 40.000 si 110.000. Acestea sunt operate de echipe speciale ale Hezbolahului.

[…]

Parti largi ale Israelului vor fi contaminate cu radiatii cu perioada de injumatatire a intensitatii foarte mare (mai multe zeci de mii de ani in unele cazuri). Numarul total de morti se va situa intre o treime si o jumatate din toata populatia cu un numar mare de raniti.

[…]

Lumea se va gasi in cea mai grava perioada de depresie economica din instorie din cauza blocarii transportului international cel putin pentru cateva luni datorita temerilor de raspandire a diversilor virusi biologici. Daca Israel lanseaza virusul special creat sa atace rasa araba, sauditii probabil vor lansa rachetele chinezesti pe care le au si vor trimite asupra Israelului flota lor de avioane bine echipata cu cele cateva arme nucleare pe care le poseda. Bineinteles, ce va ramane din armata israeliana va riposta tot cu arme nucleare asupra Arabiei Saudite si asupra altor tari arabe, de data aceasta.

In America de Nord si Europa de Vest (de ce nu si de Est? – n.t)  numarul total de victime dupa doua luni de boli datorate virusilor si efectelor radiatiilor nucleare poate ajunge la o treime din populatie (aproape 200 de milioane)

Iata si un alt articol despre cum se va desfasura razboiul din Iran, scris de un veteran care a prevazut ca razboiul din Irak nu va fi castigat doar cu rachetele teleghidate ale americanilor, oricat de performante ar fi ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.